millhauz Vloženo 19. Červen 2013 Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 (editace) Dneska se mi stalo, ze sem na STK neprosel s autem ,protoze pry mam na zadnich bocnich a zadnim okne folie a ze mam jeste na oknech nalepky. Ze pry je nejaka novela, platna od minuleho mesice. Osobne sem teda nedokazal nic dohledat a nikdy nikomu na STK nevadilo, co je na zadnich bocnich a zadnim okne. Vzdy mi bylo receno, ze to je jedno. Tak ja nevim co s tim. neprosel sem kvuli tomu na STK. Jeste zkusim zavolat na Dekru, ale hledal sem to snad dostatecne dlouho v zakonech a vyhlaskach a fakt sem tam nic nenasel. Editováno: 19. Červen 2013, autor: millhauz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Červen 2013 Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 To je nějaká kravina,ne? Měli ti tedy sdělit na základě jakého zákona/vyhlášky to nesmíš mít - tzn. číslo,paragraf atd. Kontroly "propustnosti světla" se snad týkají čelního a předních bočních skel. Co máš napsáno v protokolu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
millhauz Vloženo 19. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 Protokol budu mit odpoledne, s autem sem tam nebyl osobne. Byl tam s tim kamarad a bohuzel z toho typka zakon/vyhlasku nedostal, jen mu pry ukazoval nejakej papir, kde to bylo napsany. Ze mu pry rikal, ze kdyz mam okna tonovana od vyroby ( coz na svoji OI mam ), ze pry na nich uz nesmi byt folie a uz vubec nesmi byt okna polepene nalepkami ( dve male na malych bocnich oknech a uzky pruh na leve strane zadniho okna ) . Podle me si typek asi neceho slehnul, protoze sem o tom fakt nikde nenasel ani pismeno. Ale uvidim, co je v protokolu. Ten budu mit tak v 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 19. Červen 2013 Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 Limit na propustnost svetla je akorat na predni + predni bocni okna a to tak, ze mira zatmaveni nesmi prekorocit urcitou mez (a je jedno jestli je toho dosazeno pouze folii nebo kombinaci tonovani z vyroby + folie) ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
millhauz Vloženo 19. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 Vsak jo, to vim. Bohuzel ale on asi ne. A jestli to, kvuli cemu moje auto neproslo na STK, neni pravda, tak muze byt jen rad, ze sem tam s tim autem nebyl osobne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
millhauz Vloženo 19. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 Tak update : Nakonec mam technickou na dva roky, s tim, ze borec si volal na Dekru, tam mu rekli, ze folie tam byt muzou, ale ze tam pry nesmi byt zadny nalepky, na zadnym okne. Tak to pro Dekru vyfotil a dal mi tam stempl na dva roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Červen 2013 Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 Aspoň že tak! I když i ty nálepky jsou divný...no,technickou máš a můžeš vesele jezdit dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 19. Červen 2013 Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 přesně tak vozidlo je způsobilé a víc to neřeš, mě se taky minulý měsíc ušmudlanec z stk nehtem rýpal v předních bočních oknech kde folie nemám aby se přesvědčil že tam skutečně folie není, pouze jsem ho zkusil s pruhem na čelním skle a nakonec jsem ho stáhl po 4 letech a půjde zpátky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
millhauz Vloženo 19. Červen 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 Mame v praci polepeny ARMA III auta, tak se zeptam, jak to teda vlastne je s tema polepama a nalepkama. Mozna mi to nekdo osvetli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 19. Červen 2013 Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 No podle staršího vydání, nevím jestli je nějaké novější, by to tak opravdu mohlo být - závada 5144 seznam_zavad.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Červen 2013 Sdílet Vloženo 19. Červen 2013 Podle mě se tato konkrétní závada 5144 ovšem týká čelního skla,tam třeba nesmí být ani prošlá dálniční známka. Jak by asi procházely přes STK ty tisíce aut s folií na zadních oknech? Všichni to uplatit přece nemůžou.Tady je výtah z poslední verze vyhlášky z roku 2012 o provádění technických prohlídek: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 20. Červen 2013 Sdílet Vloženo 20. Červen 2013 Spis borec spolehal na neznalost a cekal nejaky vsimny, kdyz mu z toho nic nekaplo a doslo mu, ze by se po tom mohlo zacit pidit kdyby to oznacil jako zavadu a neproslo to, tak to radsi vzdal a udelal svou praci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 4. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2013 Jen doplním aktuální informace z STK, kde jsem byl dnes. Osobně jsem tedy žádný problém neměl (nálepky Škoda Assistance na předních oknech evidentně nevadí ), ale přijel někdo s autem, na kterém měl všude folie (tedy kromě čelního skla) s propustností tak 50 %, prostě žádná černota. Jen jsem slyšel, jak mu technik říká "S foliema máte tři možnosti - sundáte si je hned sám, pomůžu vám se sundáním a nebo dostanete STK na měsíc". Pak už jsem slyšel jen zvuk odlepování folie. A ještě mu doslovně říkal "Vzadu si je klidně mějte, ale vepředu to prostě nejde." Takže vše při starém jak to bylo vždy... Jediný problém by mohl být, pokud by folie na zadních oknech neměly atest, pak nemají na autě co dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
millhauz Vloženo 4. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Červenec 2013 Jediný problém by mohl být, pokud by folie na zadních oknech neměly atest, pak nemají na autě co dělat. Na zadnich bocnich a zadnim praveze nikdy atest potreba nebyl. Vzdycky to bylo tak, ze tam muzes mit co chces. Nastesti sem jen narazil na blba na STK... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 4. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2013 Atest myslím 8SD být musí, je to věc, která je na autě nainstalovaná napevno a tak musí mít atest. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.