Přejít na obsah

Novela vyhlasky tykajici se tonovani skel


millhauz

Doporučené příspěvky

Dneska se mi stalo, ze sem na STK neprosel s autem ,protoze pry mam na zadnich bocnich a zadnim okne folie a ze mam jeste na oknech nalepky. Ze pry je nejaka novela, platna od minuleho mesice. 

 

Osobne sem teda nedokazal nic dohledat a nikdy nikomu na STK nevadilo, co je na zadnich bocnich a zadnim okne. Vzdy mi bylo receno, ze to je jedno.

 

Tak ja nevim co s tim. neprosel sem kvuli tomu na STK.

 

Jeste zkusim zavolat na Dekru, ale hledal sem to snad dostatecne dlouho v zakonech a vyhlaskach a fakt sem tam nic nenasel.

Editováno: , autor: millhauz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protokol budu mit odpoledne, s autem sem tam nebyl osobne. Byl tam s tim kamarad a bohuzel z toho typka zakon/vyhlasku nedostal, jen mu pry ukazoval nejakej papir, kde to bylo napsany.

 

Ze mu pry rikal, ze kdyz mam okna tonovana od vyroby ( coz na svoji OI mam ), ze pry na nich uz nesmi byt folie a uz vubec nesmi byt okna polepene nalepkami ( dve male na malych bocnich oknech a uzky pruh na leve strane zadniho okna ) .

 

Podle me si typek asi neceho slehnul, protoze sem o tom fakt nikde nenasel ani pismeno. Ale uvidim, co je v protokolu. Ten budu mit tak v 6

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak vozidlo je způsobilé a víc to neřeš, mě se taky minulý měsíc ušmudlanec z stk nehtem rýpal v předních bočních oknech kde folie nemám aby se přesvědčil že tam skutečně folie není, pouze jsem ho zkusil s pruhem na čelním skle a nakonec jsem ho stáhl po 4 letech a půjde zpátky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě se tato konkrétní závada 5144 ovšem týká čelního skla,tam třeba nesmí být ani prošlá dálniční známka. Jak by asi procházely přes STK ty tisíce aut s folií na zadních oknech? Všichni to uplatit přece nemůžou.

Tady je výtah z poslední verze vyhlášky z roku 2012 o provádění technických prohlídek:
post-32075-0-03518200-1371676484_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jen doplním aktuální informace z STK, kde jsem byl dnes. Osobně jsem tedy žádný problém neměl (nálepky Škoda Assistance na předních oknech evidentně nevadí :) ), ale přijel někdo s autem, na kterém měl všude folie (tedy kromě čelního skla) s propustností tak 50 %, prostě žádná černota. Jen jsem slyšel, jak mu technik říká "S foliema máte tři možnosti - sundáte si je hned sám, pomůžu vám se sundáním a nebo dostanete STK na měsíc". Pak už jsem slyšel jen zvuk odlepování folie. :D A ještě mu doslovně říkal "Vzadu si je klidně mějte, ale vepředu to prostě nejde." 

Takže vše při starém jak to bylo vždy... Jediný problém by mohl být, pokud by folie na zadních oknech neměly atest, pak nemají na autě co dělat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...