Publikováno Červenec 12, 201312 r No nic, čas kdy pomalu vyrazíme se čím dál víc blíží, tak si říkám, proč tentokrát téma nezaložit malinko s předstihem. Přípravy stejně už pomalu a jistě probíhají. Před 14 dny jsem nechal vyměnit na Čendovi naprasklý vlnovec, dnes jsem mu nechal nazout nové letní papuče, přece jenom už jsem to nechtěl takovou štreku riskovat na ojetých zimákách na plošky ... kdyby přišel cestou nějaký liják, abych fakt nemusel krokem, nebo to v tom horku neohobloval na "slajky" . Každý rok mám nějakou novinku, kterou se snažím implementovat do své každoroční cesty, letos jsem prubnul koupi HU dálniční známky přes internet. Koupi a platbu jsem provedl zrovna před chvílí, je to jednoduché, nyní jsem jen zvědavý, na kolik to v reále vyjde. Že to bude levnější než přes směnárnu, kde jsem jí pokaždé kupoval, je jasné už teď, jen nevím zatím přesný rozdíl (ve směnárně za měsíční chtějí 550 Kč). Jak přijde platba na banku, hodím to sem. Takže kdyby někdo chtěl využít platbu HU dálniční známky přes internet, tak zde je link https://www.virpay.hu/en/autopalya-matrica-vasarlas.htm?session=Mjc5MjU2NA==. Pomůže i Mirkovi2007 , ketrý se do Primorska chystá krátce po mně. Jinak mohou využít i ti, co jezdí HR přes Maďarsko, nebo ti, co se jen chystají do maď.lázní, nebo k Balatonu. Dálniční měsíční SK známku koupím zítra ve směnárně, páč na pumpě cestou do práce mají jen desetidenní a na OMV u IKEA v Brně (výpadovka D2) za ni chtějí 440,- Kč, směnárna za 400,- Kč. Zatím to píši jen takto textově, ale samo udělám zase celkový summář v excel tabulce veškerých cestovních nákladů, jak už jste možná ode mně zvyklí . Další změnu v cestě udělám tento rok v tom, že prubnu letos obchvat Bělehradu, podle všeho by měl být hotový, tak uvidíme. Od pondělí by taktéž měla být definitivně otevřený i poslední úsek chybějící Trakije, takže letos BG bude od Sofije až po Burgas komplet po dálnici . V nedělu asi Čendu řádně opláchnu a vypigluju ... no nic dalšího mě v tuto chvíli nenapadá, takže až bude zase něco nového, hodím sem nějaký řádek. ... tak snad prozatím na závěr, forecast pro navnadění
Červenec 12, 201312 r Malto tím okruhem kolem Bělehradu už jsem jel minulí rok a je to podle mě rychlejší,ale km nevím je to určitě víc než přes centrum,ale né zas tak moc.Tipnu to do 5 km víc,ale to je jen tip.
Červenec 12, 201312 r No my už se se skoroženou těšíme. Teď tak nějak stavíme, pracujeme a připravujeme na svatbu, takže Bulharsko bude snad veliký odpočinek, tedy jestli stihneme dodělat střechu na přístavbě. Na koupi dálniční známky na virpayhu jsem už koukal a objednám, vychází o více než 100,-Kč levněji než na pobočce UAMK. Jinak Malto momentálně řeším ještě kolegu z práce. Zda ubytování u Zdravka nebo ne. Byly se zeptat v cestovce a to je dost odradilo, jelikož jim řekli 5.500 na týdne pro jednoho Zatím ale přesně nevědí termín, kdy by chtěli vyrazit, tak jakmile se rozhodnou, tak napíšu Zdravkovi. :)Jinak doufám ve spoustu dobrých zpráv z cesty, jak to pěkně jako přízemní letec umíte dorazit:). My taky řídíme oba, jen nejsem letci . Ještě musím sehnat slunečník a nějaké pěkné lehátko na houpání ve vlnách Tý v°e už abychom tam byly. Upraveno Červenec 12, 201312 r od mirek2007
Červenec 13, 201312 r Autor tak cestovku bych neživil, určitě ne v případě Bulharska . Pokud budeš vědět termín a budu ještě tam, tak napiš, mohu to zabukovat. Jj, slunečník je potřeba, ikdyž pokud na něj zapomeneš, tak se také nic nestane, koupíš ho tam u kde jakého krámku. Co se týká lehátka, to se mi podařil dnes dobrý kauf v Brně v Globusu, kde mají takové lehátko-křesílko za nádherných 129,- Kč
Červenec 13, 201312 r Autor ... jo a co se týká přízemních letců, to my také nejsme, to jen závistivci silných aut na Orbionu nazvali nás majitele HTP , kteří dokážeme tu vzdálenost nejen ujet, ale i dokonce v pěkném čase
Červenec 13, 201312 r Martine co nějaký výletík neplánuješ?My byli jako pokaždé z Bulharska v Istanbulu a taková plavba lodí po Bosporu ,to je nádhera.Přece jenom,když už je člověk tak daleko,tak těch 300km do Istanbulu není tak moc.Jinak na další rok už mám naplánovaný další výletik našel jsem to na Orbionu,ale je to krása.Nedokážeme ležet u vody celé dny,tak vždy prozkoumávame okoli.http://www.geopalstudio.com/devetaki/ Je to trošku z ruky,ale tohle to sojí za to vidět.
Červenec 14, 201312 r Autor jj, na ty jeskyně jsem se také díval, museli bychom ale jet nazpět severní cestou, jako jsme jeli "omylem" poprvé, když jsme jeli do BG. Pak je to při cestě. Já jsem to Evči říkal, že bychom mohli do Istanbulu, ale nechce slyšet, má z toho strach. A letos bych se tam nehrnul ani já, furt jsou tam nějaké demonstrace a nepokoje ...
Červenec 14, 201312 r Autor tak jsem byl ve vedleší 6km vzdálené dědině natankovat plnou za příjemných 16,40, jelikož včera nám při cestě z Brna došel plyn, tak jsme jeli cca 20km na beneli. Takže nádrž byla suchá, tak povídám obsluze, ať tam natlačí co nejvíc půjde. Tak stojím dívám se jak čerpadlo točí a točí a nezpomaluje ani při 48l, už se tam motalo 49l, to už jsem nervózně přešlapával a když jsem viděl že čerpadlo bez větší námahy tlačí stále dál, tak jsem vyměkl a obsluhu při 50l zastavil . Říkám, to už bude vážně po hrdlo, když tam mám 51l nádrž . Tak jsem šel zaplatit kartou 820 Kč a zas jsem o krůček k dovolené blíž
Červenec 14, 201312 r Ty netankuješ na 80%? V Polu máme 41 litrů nádrž a zastavi se to při maximálně 31L.
Červenec 14, 201312 r Autor nemám v Roomovi nádrž z hrkacím multiventilem, takže sice cvakne, ale dle mého plynaře mohu v případě potřeby plnit tak, abych si zvýšil dojezd, pokud to čerpadlo u pumpy utlačí ... nicméně i tak mi cvakne při nějakých 45 l což také není 80%, ale to nemám ani u Fábule, kde to mám od plynaře rovněž vědomě nastaveno na nějakých 44 l u 47 litrové nádrže
Červenec 15, 201312 r Autor tak a je to tu ... už tu máme další novinky pro letošní cestu, jednu plánovanou a druhou neplánovanou plánovaná je, že vyrazíme brzo ráno, abychom tam pozdě večer byli ... pokud půjde cestou vše jak má. ... no a teď ta druhá ... volá mi polovic do práce, že jestli chcu něco slyšet ... no čul jsem průser a richtig ... zítra mi končí platnost pasu , se picnu . No musel jsem jí hned uklidnit, že se až tak nic vážného neděje, neboť Srbové už od půlky 2010 uznávají i naši občanku ... pro jistotu jsem si to ještě ověřil na webu ministerstva zahraničních věcí, takže Miro, pokud nebudete mít ty pasy, tak to ověřím v praxi, jak se jezdí na občanku. ... no ještě že neletíme, bych mohl rovnou zůstat doma
Červenec 15, 201312 r kamošovi ukradli doklady.. týden před odjezdem do Bulharska.. celou trasu projel na nahradni občanku, tam i zpatky, jel z Brna do Varny.. a ja proletel bulharsko taky jen na občanku, pač do zemi EU se muže cestovat, tedy i letat jen na OP.
Červenec 15, 201312 r jinak- v Primorsku jsem viděl dost čechu, vesmes značky XBX.. jak jsem psal v jinem vlakně, je to z Brna nějakých 1500km plus mínus, z dvěma malýma děckama bych si tam netroufl, ale možná ve 2 ano, i když kamarád tam jel před 3 týdny, byli 3 řidiči a jeli pořád.. co bylo trošku otravné byl nutný uplatek celník tuším na bulharských hranicích, moc ho nechtěli pustit na dočasný Op, ale 10 euro to spravilo.. Bulharsko je krásná země, my byli ubytováni kousek od moře, u hotelu Jeravi.. krása.. celý týden 30tky, moře teplé.. letecky je to od naložení autobusem v Primorsku až po vypadnutí z letiště v Brně něco kolem 5ti hodin našeho času.
Červenec 15, 201312 r myslím že jel klasiku- madarsko, rumunsko, bulharsko.. jeli tuším 22-23 hodin.. ale nechci kecat..ale můžu se na to zeptat.. jojo, je tam samý čech, slovák... bulhaři jsou jen v hospodách a na pláži jako obsluha. Upraveno Červenec 15, 201312 r od JirkaBrno
Červenec 15, 201312 r ceník ropných produktů 14.7.2013 Burgas Ceny jsou v leva.. Upraveno Červenec 15, 201312 r od JirkaBrno
Červenec 15, 201312 r tak to nevim.. jel přes madarsko, přes srbsko určitě neee..měl jen dočasnou OP a i to, si myslím, je celkem hrdinství..
Červenec 15, 201312 r No uvidíš, my pasy nakonec našly oba dva, takže jsme na pohodu. Na matrice mi taky řekli, že mi jen střihnou roh a daj mi k tomu kupon se změnou a občanka stále platí. Tak jsem jí říkal, že jsem zvědavej jak se svou jazykovou vybaveností směrem na východ budu vysvětlovat Srbskému celníkovi, že ta občanka s kuponem vlastně platí. Tak se blbě usmála a řekla mi, že to chce pas. Jinak klidně bych na občanku jel, kdyby mi jí nestřihli. Tak to tam budu jako vetřelec s mým 1SX .., když je to samý brňák. No ještě, že jsem zvyklej . Počkám na recenzi na cesty od tebe. Chci to jet také v kuse, na jeden zátah mimo tankování(řídíme oba). Ale mám obavu z cestovní horečky , protože když jsem chtěl takhle jet Chorvu, tak jsem nemohl dospat a jeli jsme místo ve 3 už před 1 v noci a samo po 150 km cestou krize jak svině. Zvyklej z práce jezdit nonstop jsem to přejel, ale nic moc. Já musím vyjíždět tak v 4-5 ráno, jinak večer předem neusnu . Tak když nebude nějaký závažný problém, myslím, že tak v 1 až 2 v noci bych tam mohl dorazit.
Červenec 16, 201312 r Autor tak to radši vyraz později, aby jsi tam přijel později ráno, nevím nikdy jsme tam takhle v v noci nepřijeli, takže nemám zkušenost s ubytováním, aby nespali
Červenec 16, 201312 r v Bulharsku je na dost penzionech navesena potiskla plachta for lease s telefonnim cislem, takze mozna zkusit zavolat.. jelikoz maj vetsinu hotelu a penzionu obsancovany cestovky, tak domorodci budou radi za kazdy pronajaty pokoj, takze si myslim, ze nebude problem se ubytovat i o pulnoci.. ale.. kdovi..
Červenec 16, 201312 r Autor no Mirek to má už domluvené u Zdravka, takže jsem to psal aby ho případně nemusel budit ... ale třeba se pletu a bývají normálka vzhůru i v těchto pozdně nočně ranních hodinách ... jak jsem psal, my vždy byli ráno na místě, takže nemohu to tvrdit s jistotou
Červenec 16, 201312 r To je můj hrubý předpoklad dojezdu. Jinak je to trochu úmyslně. Nemusím se hned ubytovat, ani s tím nepočítám a Zdravka budit nebudu. Jde mi spíš o to tu cestu sjet najednou, zaseknout to někde blízko u pláže, hodit šlofík, východ slunce (v průběhu dovolené ho už nestihnu ), brzké pokoupání a pak hurá ke Zdravkovi. Hlavně mám najeto, že mezi 2:30 a 3:30 hod mi chodí řidičská krize (u skoroženy tak od 23:00 hod do 06:00 hod ), takže bych tam rád byl. Jinak kdyby něco, hodím šlofík u cesty,ale to já hrozně nerad - obava o nás, věci, auto atd. Prostě cizina.
Červenec 16, 201312 r chlapi.. nic proti to nee, ale to, jak to tu popisuje treba mirek.. nevim, mne je milejsi tu jeste par let byt, i za cenu ze nekde po ceste zastavim a obetuju par desitek eur za prespani, nez se hnat nekde na jeden zatah a pak staci blba vterinka a je po vsem.. no delejte jak umite.. mikrospanek umi prekvapit daleko vetsi borce , viz nehoda autobusu loni , jak to napral do mostu... proc neudelat maximum pro to, aby cesta tam i zpet probehla pokud mozno v poradku.. ale jak pisu, pokud si verite..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.