Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Malta v Bulharsku 2013 - aneb jen ve dvou, jako za mlada ;-)

Doporučené odpovědi

nejdelší zastávka byla v Malackách a to celých 45 min.

mohol si sa staviť na pokec :D

OK ;) ..len nech to nie je v noci :D  :kol-57:

Ahoj lidi, nebudu zakládat nové téma, tak písnu pár postřehů z Bulharska. Cesta - není vůbec tragická jak někdo vypráví. Jeli jsme na pohodu dle rychlostních limitů. Odjezd v 4:20 hod, příjezd do Primorska v 22:30 hod. Nejeli jsme Horgoš, ale přes Bački vinogradi - sjezd 173, přes přechod bez fronty, nájezd Subotica sever - 30 minut. Bělehrad centrem, Sofie centrem bez problémů a front max. 3 u semaforu. Hrozné zmatky na bulh. hranicích kvůli dál. známce. Mraky turků, 5 front a prý že neberou karty, tak jsme nasedl a frčel, že to zkusím dál. Další 3 benzinky dál. známky neberou, tak jsem se na ně vysral a koupil jí až v sofii na lukoilce za 25 leva měsíční ať mám klid. Vzhledem k času jsem za Plovdivem přes Martina zjišťoval, jestli by nás Zdravko neubytoval o den dřív, což nebyl problém, takže jsme trochu přišlápli, ať dlouho nečeká. Ještě jednou děkuji Martinovi za ochotu, já blbec si nevzal telefon na Zdravka sebou. Ubytování fajné, čisto, klid. bankomat vedle Zdravka dává dle potřeby, my vzali 600 leva a dal je napoprvé po 20 leva bankovkách :). Zkoušíme místní kuchyni a zatím spokojenost - Delfín. Restaurace barbados - chutě dobré, ale zklamala obsluha. Místo aby jídlo přinesli společně, tak nejdříve přinesli šopák, dlouho nic, tak jsme se do něj pustili a po půlce přinesla česn. chleba, který jsme si objednali. To samé poté s rybou s hranolkami. Ryba v pořádku, ale hranolky nedorazili, jelikož by ryba studená stála zaprd, tak jsme jí snědli a když jsme chtěli platit, tak nám přinesla ty hranolky. No už tam nepůjdem. Moře teplé, pro nás v primorsku mraky lidí, tak budeme hledat tišší a méně obsazené pláže v okolí Toť asi všechny prozatimní postřehy. Mějte se v té naší republice fajné, my se snad vrátíme :).

zkus restauraci Amigo.. na hlavni tride... nebudes litovat..

• Autor

jj, už jsem to o Amigovi Mirkovi psal do SMS,... jinak na to si zvykněte, že přílohy, tj. brambory, šopák apod., ve všech restauracích nosí dříve než hlavní chod. Buď je o to poprosit, pokud jazyková bariéra dovolí, nebo se s tím smířit :kol-28:

• Autor

jinak Mirku, na "BG nováčka" fáááákt mazácký čas :kol-47: , ale o tom to je, když se nepodcení příprava, dobře se to naplánuje, nejsou cestou nehody, vyhne se kritickým místům jako je Horgoš, tak pak jsou tyto časy možné. Ovšem s tou vinětkou jsi měl štěstí, že tě na trase do Sofie nikdo nekontroloval. Je fakt že loni se mi ji také nepodařilo koupit hned na Shellce v Kalotině, ale v nejbližším Dragomanovi už pak jo.

tak užívejte sluníčka a dovolenkové pohody :kol-31:

No sám jsem byl časem překvapen, hlavně když jsme byly už před obědem za horgošem bylo docela fajn, pak jsem jen doufal, že nepřijde nějaká nehoda. Sice jich bylo několik, ale naštěstí v protisměru. Jen mě dost zarazilo, jaká je móda v srbsku a bulharsku stavět na dálnici. Přijde mi to až neuvěřitelné co dělají, ale je to pro ně asi norma, ale já bych mimo odpočívadlo nebo benzinu nestavěl vyjma poruchy, ale hodně lidí co jsme koukali, stáli u dálnice třeba 3 auta za sebou a společně koukali do mapy a další kravinky. Jinak dneska n orbionu vyzdvihovaná restaurace Jasmín a docela fajn. Chuťově nebylo co vytknout a cenově prostě masakr. Za 600 g jídla 7.50 leva, tak jsme si dali pro sichr předkrm a dezert, abychom nešli s tak malým účtem domů:). Poslední k cestě uvedu, že jsme stavěli pouze na tankování a 2 x čúrání, max 5-10 minut. No hoši jdu načnout další Burgasko a pokračovat v rekreaci. Mějte se v ČR fajnově a moc tam neblbněte :).

Mirku perfektní čas.Chci se jen zeptat kolik Oktávka bere na dlouhé cestě a kolik jsi asi jel tachometrových?

No mám trochu zkreslené měření vzhledem k tomu, že nemám jako malta dotankováno těsně před cestou, ale jsou tam navíc kilometry v různých jízdních režimech (rozvážka na svatbě, pojezdy, čekání s klimou, focení). Dle průměru z tankování z cesty při 125-135 tachometrových 8,5 - 9l/LPG (palubák ukazoval 6.3 benzinu). Posledních cca. 300 km 140-150 a více tachometrových za 10.5-11 l/LPG. (palubová začala lézt po desetinkách nahoru, ale vzhledem ke vzdálenosti nebyla nijak moc ovlivněna.

• Autor

a co Zdravko, domluva s ním dobrá? Vzpomínám na to jeho: Achojte banda, jak se mate? nebo: Achoj kamarat jak se maš? :kol-28: . A co moře, jsou vlny? Kam se chodíte koupat? Jezdíte na nějakou klidnější pláž?

• Autor

jinak jsem se díval na Orbion a už jsi tam strhl dobrou lavinu, čítám že ještě tak dvě stránky se tam o tom bude povídat :kol-46:

Zdravko je v pohodě, žádný problém nevznikl, docela si rozumíme:), Horší je to s všudepřítomnou azbukou :). Ale to je to naše mládí :). Jinak včera jsme asi objevili Amigo, ale jistej si nejsem. Měli bulharsko-anglické menu a Kavarmu přinesly v kotlíku s podpáleným stojánkem. Jinak nevím jesli nedorozumění, protože jsme mluvili anglicky, nebo tady nějaká tradice. Když jsme objednávali, tak jsme chtěli šopák s česnekovým chlebem k tomu a jako hlavní jsme chtěli kavarmu s hranolkama a co myslíš. Přinesly šopák s hranolkama a potom přišel, že chleba bude za chvíli a k tomu přinesl kavarmu. Jinak klaika zapomněl na nás s pitím, ale to by nebyla dovolená, kdyby se nám to nepřihodilo :).Jinak Zdravko "Čau kamarát". No včera jsem bly v Rezovu, tak jsme cestou zpět objeli skoro všechny pláže u městeček a jako fakt by si člověk vybral, ale každý den 30-40 k jezdit nebudu a hodně krásné jsou kamenité, ale přijeli jsme sem na písek. Tak jsme večer byly na Perle a docela hezký, ale pěšky štreka. Dneska Arkutino a tam se nám líbí asi nejvíc, akorát těch řas. Všichni říkaj jak je tu čisto a my zatím nenarazili na pláž bez řas. Asi jsme zhejčkaný Chorvou. Vlnky jsou ale nic velkého, tak akorát na pohoupání na lehátku, vlajka furt zelená.

post-73389-0-32353300-1375965993_thumb.j

tak to amigo nebylo.. hodim sem vecer foto.. je to na hlavni tride, jdes kolem stanku alexandrie, po prave strane je mezi baraky proluka, je tam z kamenu napsano welcome primorsko a hned vedle je hotel a v podstate dole v tom hotelu a jeste vedle je restaurace Amigo, klasickej drevak. venku je velkej poutac a napsano Amigo.. nelze minout

Ahojte, tak aj ja som dorazil do Primorska v sobotu po dost dlhych cakaniach, madarsko srbske hranice 2,5hod , srbsko bulharske 1,5 hod, prechod Sofiou 1,5 hod (tolko ciernych "nemcov" som pokope este nikdy nevidel). Odchadzal som z domu vo stvrtok okolo 20,00 hod, tak v piatok okolo 18,00 hod som to zaparkoval v jednej dedinke pri Plovdive v penzione pri cerpacke.Uz som to nechcel zbytocne silit predsa len 5,5 hod na cakackach mi ubralo sil a bol som sam sofer (ubytko v pohode za 25€ pre 4 clenu rodinu tak nebolo co riesit). Rano sme sa vybrali smer Burgas a zacali hladat ubytko od Cernomorca , cez Sozopol a nakoniec sme skoncili v Primorsku a nasli ubytovanie v hotely Oazis -blizko Queen Nelly(splnil vsetky nase ocakavania -bazen, klima,Wifi, a cena 34 € na noc tak nebolo co riesit - len to trvalo asi 2,5 hod kym sme nasli to prave, ale s tym sa musi pocitat ked sa ide na blind. Z plazi sme vykusali juznu - moje hodnotenie dost vela rias, severnu - cistejsia a voda teplejsia, vcera plaz intriga - smer na perlu - uplne cista voda, ziadna riasa - uplna parada, to som sa divil ako je to mozne ked 200m na pravo a 200m na lavo to uz take ciste neboł. Tak sme sa tam vybrali aj dnes k veceru a voda uz bola o cosi horsia a objavili sa tam aj male meduzy tak uvidime ako to bude zajtra.

Inak isiel som vzdy predpisovou rychlostou (130, 120 km/h podla navigacie nie podla tacho)a spotreba 8,5l lpg na tie cakanice celkom slusne (octavia 1,4 59 kw BRC).

Teraz zo sudka peripetii na dovolenke:

1) Na parkovisku pri plovdive do mna nacuval slepy Bulhar nastastie som sedel v aute a skoro zbadal co robi a zacal trubit a tak si to odniesol len jemny skrt na narazniku

2) Uz v Primorsku som poslal svojho 12 rocneho syna po tasku do auta, ten otvoril na dialkovom len kufor, polozil kluce do kufra vybral tasku a zavrel kufor. Znaly problematiky vedia co sa nasledovalo. Skratim to len na vyslednu sumu -50€ zo synovho rozpoctu na dovolenku

Chystame sa este do Pomoria za znamymi,na vystupenie Dary Rolinc, na jednodnovy vylet do Istanbulu a naspat cez Rumunsko, odchod vo stvrtok na buduci tyzden - ak ma niekto aktualne info o ceste cez Rumunov tak dajte vediet, tak dufam, ze tych peripetii uz bolo dost.

Inak zatial spokojnost ako z ubytovanim tak aj stravou.Je to najlepsie stredisko od Burgasu po Primorsko co sme presli.Citime sa ako vo Velkom Mederi-samy Slovak,Cech,sem-tam Poliak a Rus,chýbajů len Madari.

dakujem Maltovi a Dusanovi za rady najma na cestu do Turecka.

• Autor

no vida chlapci, nabudúci rok tam už bude polka škoda fóra :kol-46: , jinak jsem rád že se vám tam líbí :kol-47: . Jinak Miro, to Amigo určitě nebylo, ti mají meníčko troj jazyžné, BG,AJ,CZ. Když půjdeš od Zdravka dolů na hlavní třídu, půjdeš doleva kolem stánků na námko, po levé straně pak uvidíš budovu městského úřadu (Obšina Primorsko v azbuce) a uvidíš jak se hlavné třída rozdvojuje (tvar křižovatky Y). Tak se dáš tím levým ramenem, po levé straně budeš mít banku UniCredit Bank (mimochodem na výměnu Euro mívají nejlepší kurz v Primorsku), pak se ta ulice opět rozdvojuje, ale ty půjdeš opět tou levou (hornější ulicí), půjdeš kolem restaurace Stella Maris (po levé straně, na takové vyvýšené terase) a kousíček, tak 10m za ní je po pravé straně Amigo.

takto amigo vypada.. je na ulici,, 3ti Mart,, ovsem je to jen z google maps, fotky u sebe nemam..

post-70462-0-36127500-1376040297_thumb.j

Upraveno od JirkaBrno

• Autor

ano, akorát je to mimosezóní záběr, takže v sezóně mají ještě stoly a lavice na chodníku

Martine a vlastně i ostatní,

švagrová cca týden letí na dovolenou do Primorska do tohohle hotelu: http://hotel.invia.cz/bulharsko/primorsko/tropicana/

Nemohli byste poskytnout info, kde v blízkém okolí se dobře najíst (ideálně třeba včetně bodů na mapě) a kolik zhrbua mají počítat peněz na útratu na osobu?

ahoj, pokud muzu za sebe.. hotel bohuzel nevim kde je, ale v centru primorska je obrovske mnozstvi hospod. Pokud leti s Alexandrii, muze chodit do jejich animacniho centra, kde se ji pripadne postaraji i o deti. Pokud se tyka jidla, tak sama at si najde hospodu, ktera ji vyhovuje, nam vyhovovalo Amigo, viz vyse.. v podstate behem jednoho dne se da cele mesto projit a pak uz si sama udela obrazek. Ve vetsine hospod je menu v cestine, hospodsti umi cesky a jsou uplne v pohode.. lepsi podniky jsou drazsi-vetsinou pred vstupem stoji ,,uvadecka,, a laka dovnitr.. co se tyka penez- pizza velka kolem 6leva, pivo 1.5leva, pecivo v pekarne -precliky plnene vsim moznym buchty atd kolem 1-1.5 leva, palacinky 2 leva, ryby od 5-15 leva, pecene brambory 4leva.. rodina da za standartni veceri s pitim a vsim kolem 20-40 leva dle toho co ches.. poledni menu-polevka tarator, kure s ryzi, pivo 6 leva ..jedinec tam vyzije klidne s 80 ale i s 300 leva na tyden, zalezi co si bude davat a jak bude utracet, rozpeti je zde velke.. muzes si dat na veceri pizzu za 6leva, treba zrovna v Amigu, kde je super, nebo pecene brambory za 4 leva, ale taky si muzes dat obr rybu, pivo, polevku.. to vse klidne k 20 levum.. my ve 4 lidech 2+2 , bez snidani, nechali za jidlo, piti, drinky atd atd kolem 600 leva za 7 dni.. a to jsme nesetrili vubec na nicem..doporucuju najit rohovy kramek fish, kde delaj rybicky ca ca, super 100g za 1 leva, kalamary atd atd, teschto stanku je v centru, nebo u centra nekolik a chutnaj uplne jinak nez na plazi, pak specialitu balkanu-sopak, vubec jejich syry jsou velmi dobre.. proste-at se neboji, bulharsko je krasna zeme kde se da za par korun vyzit..

Rozsto Nevím kde hotel je,ale co se týká utraty je to asi tak.Ceny jsou jak píše Jirka a každý ma jiné nároky.Někdo si k moři bere třeba jen ovoce místo obědu,druhý nejí oběd vůbec a jde až na večeří,třetí si dá palačinku nebo gyros,někdo rád radši oběd v restauraci atd atd.Zhrnutí je ,at si ségra spočítá co by za týden utratila u nás doma za jídlo,něco málo k tomu připočte a určitě jí to vyjde a nejspíš ještě něco doveze domů.

• 2 týdny později...

Zdravim,

tak už je aj naša dovolenka Bulharsko - Primorsko 2013 ukonca a vo štvrtok na noc sme vyrazili a v piatok vecer o 20,00 hod sme boli doma tento krat cesta spat viedla cez Rumunsko, mal som z toho trochu obavy, ale nočna Bukurešť bola uplne v pohode, transilvania taktiež bez problemov akurat je to cesta kde chýbajú dosť dialnice hoc cestou ich bolo rozostavených veľmi veľa, no napriek tomu kvalita ich ciest je naozaj lepšia ako ta naša len si človek musi davať pozor na psov a konske povozi napriek tomu čistý čas jazdy bol prekvapivo rovnaky ako cez Srbsko, no človek aspoň niečo vidi z krajiny ktorou prechadza. V každom pripade cesta cez Srbsko bola menej unavna a hlavne bezpečnejšia - Rumunsky kamionosti su celkom slušný kaskaderi a obmedzena rychlost v obci im ziavne nič nehovori. čo sa tyka spotreby ta bola samozrejme nižšia ako cez srbsko o 0,5l na 100 km, tankovanie v Rumunsku LPG bez problemov prave jneď po mne tam dorazila cisterna z Flagy. Za ten čas čo sme boli v Bulharsku - 13 dni tak LPG cena tam vzrastla z 1,18 lv na 1,23 lv v rovnaky deň u všetkych benziniek - jaky kartel :-) .  Inak Oktavka to zvladla absolutne bez zavahania celkovo najazdených na dovolenke 3450 km. Na rok si to istotne zopakujeme, kedze tento rok sme cestu do Istambulu nakoniec neuskutočnili a naplanovali ju na buduci rok (planovane zrušenie viz sa ešte neudialo a dať 60€ za jednodenný vylet len na výza pre celu rodinu nam prišlo dosť hlavne keď je planovane ich zrušenie).

Inak otestovali sme v primorsku aj odporučane reštauracie Amigo, Kmotru Lišku - ozaj možem odporučiť dobra kvalita jedla, obsluha a cena. Navštivili sme aj Nesebar a Pomorie.

Jedno odporucanie - davajte pozor pri parkovani na bulharov, svoju osobnu skusenosť som už popisal vyššie + osobne som  videl ako pri vycuvani z parkoviska bulhar to vytočil na plno hneď od začiatku a oškrel polku susedneho auta ani sa neunuval zastaviť a odišiel ako by sa nič nestalo a keď sa pozriete na bulharske auta tak uvidite, že väčšina z nich je oškreta zo všetkych stran. My sme mali parkovanie v hotelovom arealy zo elektrickou závorou takže to bolo jednoduchšie. Zaparkovať niekde v centre je dosť problematické počas hlavnej sezony.

Ďakujem Maltovi a Dušanovi za rady.

Už sa tešime na dovolenku 2014.

• Autor

no nekecej, oni vám ještě nezrušili bezvízový styk s Turky??? Když jsem to tehdy v 2007 zjišťoval, jestli můžeme volně do Turecka, tak ČR jo, ale SK měli vízum. A ani po šesti letech se pořád nic nezměnilo?!?!? Tak hlavně že jsi ve zdraví a bez poruch dorazil zpět :kol-47:

Tak chlapci jsem doma. Sice píšu opožděně, ale aspoň nějaké info z naší cesty. Odjezd v pátek v 3:00 hod SEČ z Primorska. Na hranicích BG-SRB jsem byli v 8:05 hod, Sofije centrem bez problému, provoz hustší, ale nic hrozného. Na hranicích kvůli Turkům čekačka 2 x 15 minut a hurá tankovat v Pirotu Plyn mi došel asi 3 km před Pirotem, cestovní tempo bylo cca. 120-130 km dálnice, mimo dálnici dle místních limitů. V pirotu jsem si natankoval sám, kdy jsem potřeboval umýt okno kvůli hmyzu kterého bylo při svítání moc. Hledám něco na mytí a nic, jen voda. Říkám si, že to je divné a pak jsem tam ulovil na kusu násady omotané izolepou houbu na okno. Jelikož nikdo nikde nebyl, tak jsem si umyl celé okno a když dávám houbu zpátky, tak přijde strejka od benzinky a říká mi, že půjčení houby stojí 1 euro. Tak jsem se zasmál, říkám mu česky, že Euro bych mu možná dal, kdyby mi to okno umyl on, sedl jsem do auta a jel dál. No cesta bez problému pokračovala dále, u Niše jsem řízení předal ženě, která se cestou dospala a hodil si chvíli šlofík. Cesta Bělehradem bez velkým komplikací. Sice doprava o dost hustší než v Sofii, ale bez velkých zdržení. Jelikož žena říkala, že cesta fajn, tak jela až na tankování před Suboticí. Zde výměna a valíme, jelikož Turků bylo cestou mraky, a čas byl dobrý, chtěl jsem jet zase přes Bački Vinogradi. Na přechodu z Srbska fronta cca. 20-30 aut, docela by to utíkalo, ale asi 4 auta před námi byla dodávka s asi 8 lidmi a nějak se tam handrkovali. Když už konečně zmizeli, vznikl problém s dalším autem, kdy všechno skončilo tím, že je otočili a poslali na Horgoš, akorát zdržení pro nás, takže jsme tam čekali nakonec skoro 45 minut. Pak hurá zpět na dálnici v Maďarsku. Před Budapeští hodně zhoustl provoz, kdy se nárazově brzdilo až k zastavení a zase rozjezd. Naštěstí v našem směru byl provoz ještě luxusní proti směru ven z Budapešti. Nějaký chytrolín tam totiž v pátek kolem 17 hod rozhodl o omezení provozu do jednoho pruhu. Výsledek byla asi 10 km kolona přes celý obchvat Budapešti. My ale mastili dle limitů dál na Blavu. Za Budapeští jsem si říkal, že když trochu přišlápnu, stihnu ještě Jurki a nebudu muset brát v Blavě. Tak jsem hodil 130-140 tachometrových a hurá do Malacek. Sem jsme přijeli v 18:50, cena 0,639 E, tak jsem ho nacpal do plna, žena sedla k volantu a pádila až domů. Tam jsme dorazili v 21:40 hod, sice zmožení, ale myslím, že ideální cesta.

Jinak při našem pobytu zdražili v Bulharsku LPG a to nejdříve na 1.23 leva a hned druhý den na 1.28 leva. Srbové od 71.90 do 76.90 Din. 

• Autor

a jak teda hodnotíš BG a dovču tam jako takovou, v SMS jsi psal moc obecně, že by se toho vlezlo už nikdy tam nepojedu, nebo příště zas, tak nevím :kol-32: .

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.