motosman Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Teď si nepamatuji, komu rupla ta střecha od bufíku, nicméně u rapidů, téma pohřebiště, je fotka jednoho rozstřeleného. Střecha popraskaná, nicméně vcelku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Jo, tu střechu od bufíku jsem viděl, hustý. dej odkaz na toho rozstřeleného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Už to mám zde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 25. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 (editace) Dneska mě navštívila excelence Honza Projeli jsem oktávkou zkušebně trasu na letiště s výsledkem asi 6,5/100km (zahřátý motor) na tempomat 140. Poté došlo k vynulování a zpáteční jízda 140 bez tempomatu dle rad Honzy s výsledkem zhruba o necelý litr nižším, kde naopak díky profilu trasy na tempomat dosahuji o cca 0,3 litru vyšší než na cestě do práce. Tím se ukázalo, že tempomat si prostě schrupne o pár deci navíc. Na zpáteční cestě se ovšem nekonalo nějaké vytáčení motoru a řazení nahoru bylo dříve, než já jsem zvyklý. Každopádně zajímavé postřehy a rád jsem Honzu viděl Editováno: 25. Březen 2015, autor: Clint 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 No jo, Honzík to je náš kluk šikovný a uznává boha škoda economy run. Nýbrž pawouk, ten to fláká! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 25. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Jojo, já už jsem Honzou nakaženej a Kozák se mi směje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 To vis ty to furt vytacis jak atmosku z feliny a pak se divis. Znamy jeden uz pred x lety mi rikal ze na tempomat to zere vic. Ja myslel, ze od tech dob se to zmenilo. No jeste ze tempomat nemam a usetril jsem 10 tis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 žere to více na tempomat? jak to dokážete vysvělit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Kokto, ty jsi ten ajťák, nevíš náhodou jakým font písma mají nové Škodovky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 kabanuv! 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 nedělej si prdel ze mě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Kokto úplně jednoduše. Dávno, hodně dávno s tím v Čechách přišla Tatra. Měli to vymyšlené na systému podtlaku. Auto sice jelo ustálenou rychlostí, bohužel spotřeba letěla nahoru. Pak s tím raději přestali. No a dnes je to jiné, takové elektronické. Ono ve skutečnosti to auto více nežere. Ten rozdíl je dán snahou tempomatu držet stejnou rychlost a na to potřebuje nějaké palivo. Řidič se tomu snaží vyrovnat, ale nikdy této přesnosti nedosáhne a jede o chlup pomaleji. A rozdíl je na světě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Jo to zni logicky. Az budu mit RAMku tak se hned pozna jestli pojedu za 20 nebo 25 l/100 [emoji12] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 (editace) takže žádnej rozdíl není.... mě to právě nelezlo do hlavy, jak muže elektrickej spotřebič typu tempomat žrát rapidně více paliv... Editováno: 25. Březen 2015, autor: kokta7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Rozdil je a je mi jedno cim to je, proste s tempomatem pri stejne prumerne rychlosti je spotreba vyssi. Tecka bez Kotexe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 (editace) No tak tobě možná, mě ne.Když něco napíšu, tak chce napsat i vysvětlení.... já teda žádnej rozdíl nepozoruji. spíš bez tempomatu, to je ještě horší Editováno: 25. Březen 2015, autor: kokta7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Protoze tempomat nevytaci do cervenyho. [emoji1] Jinak ja nevedel proc tomu tak je, ale rikalo mi to vice lidi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 (editace) Ale to neni kvuli tempomatu samemu, ale proto, ze tempomat se snazi udrzovat stejnou rychlost. Takze treba do kopce nebo v zatackach bezny ridic zpomali, ale tempomat porad pridava. Naopak z kopce to nekdo necha vice rozjet ale tempomat se snazi motorem brzdit tak, aby jel nastavenou rychlosti. A to je cely rozdil. Kdybyste plynem udrzovali rychlost jak to dela tempomat, bude spotreba i prumerna rychlost stejna. Tempomat by naopak mohl dosahovat lepsi spotreby na rovine. Tam totiz bezny ridic porad malinko pridava a ubira. A to spotrebuje vice paliva, nez neustale jet naprosto stejnou rychlosti. Editováno: 25. Březen 2015, autor: LucasCZE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 25. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 (editace) Honza má ještě jinou teorii, při jízdě na tempomat a přechodu z kopce do kopce má tempomat potřebu tam nacpat víc plynu najednou,aby okamžitě vyrovnal rychlost, bohužel toho plynu tam nacpe víc než je potřeba a následně ubere. To okamžité plné přidání plynu se projevuje na spotřebě negativně. Člověk reaguje jinak, při jízdě z kopce a následně do kopce sešlápne plyn jen zvolna. (tedy kromě Kozáka), Mohli jsme si to dnes ověřit na aktuální spotřebě, která při přechodu do stoupání skokově chvilkově vzrostla a náhle opadla... Editováno: 25. Březen 2015, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Jj, tak to bude, ja se nepru. Ja mam tempomat cihla na plynu a ta nepridava ani neubira. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Peeetrrr, co to tu zas o me siris, nemuzu za to, ze se Hyundai o zakazniky stara, ne jak ve Skodovce, kdy starost konci cinknutim kasy a pak uz jen cekaji na servis a zas na cinknuti kasy. Ja to auto nechtel, ale uz jsem mel klicky a na 14 si ho mam pujcit, tak co jsem mel delat. Ja rikal ze auto bez metalizy neni u me auto a kor v chude bile... ale uz me strkali dovnitr. Odjistili nejaky P a uz to jelo dopredu. Clinte jsi si jistej? http://forum.skodahome.cz/index.php?/topic/124742-Clintův-pirátský-klub#entry2025551 Meli by jsme se bez nich dnes lip, meli bychom svetovy jazyk, more, mezinarodni menu a buh vi co jeste. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 25. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 (editace) Shodli jsme se s Honzou, že při dlouhém klesání je lepší vyhodit kvalt, než jet se zařazenou rychlostí. Překvapilo mě, že aktuální spotřeba na volnoběh se za jízdy liší podle rychlosti auta (nevím, co na to má vliv, ale dávalo to jiné čísla při 140 a jiné při 50ce) Nicméně se jednalo +- pár deci. Při 140 to ukazovalo na volnoběh jen 0,5 litru/100km. Editováno: 25. Březen 2015, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 (editace) To je logicke. Motor spotrebuje stejne paliva. Ale pokud mas na volnobeh spotrebu napriklad litr na hodinu a pokud jedes rychlosti 100 km za hodinu, tak ti PP ukazuje spotrebu litr na 100 km. Pokud ale pojedes rychlosti 50 km za hodinu, tak uz ti PP ukaze 2 litry na 100 km, protoze to pojedes 2 hodiny. To je snad logicke. Editováno: 25. Březen 2015, autor: LucasCZE 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 já zase preferuji nohu na plynu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 25. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 (editace) Nojo, to je vlastně pravda....nějak mě to netrklo, jsem vůl Nějak jsem si neuvědomil, že to není za hodinu, ale na sto km. Za hodinu samosebou jen při stojícím vozidle. Editováno: 25. Březen 2015, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky