Scorotron Vloženo 26. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 Zdravím a žádám o radu. Pečlivě jsem pročetl celou diskuzi a díky ní zapojil neoriginální DO ke stávajícímu centrálu. I blinkry přes diody, všechno šlape. Jen jedinou věc jsem tu nenašel: DO má funkci, že pokud nedojde do minuty po odemčení k otevření dveří, zase se zamkne. Aby to chodilo, jak má, je třeba zapojit senzory všech dveří - spojit je paralerně a přivést na jeden pin v jednotce DO. Na foru jsem se dočetl pouze umístění konektoru 5. dveří (tuším XS6), ale kde jsou ty zbývající, netuším. Poradíte někdo, prosím? A nebude problém, pokud je všechny spojím paralerně? Moc děkuju za všechny rady.. PS: Mam Fabia Combi HTP, bez signalizace ot. dveří na palubce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 26. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 je to pro MR03, pokud to od MR05 zase nezměnili, tak by to mělo být takhle: dveře LZ - XS4-T18a/13 PZ - XS4-T18a/3 LP - XS4-T18a/6 PP - XS-T18a/4 5dv - XS5-T6k/6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorotron Vloženo 26. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 Joj, to je rychlost - díky moc za odpověď. Myslíš, že je můžu všechny spojit dohromady a jedním kablíkem to přitáhnout do jednotky DO? Mám ji v kapse za dveřma, hned u konektoru pravých (spolujezdcových) dveří.. Nebo raději přes diody? Myslím, že by měly být spínány proti zemi - dal bych to katodama ke switchům a anody bych spojil dohromady a z nich odvedl signál do DO.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 26. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 Čistě teoreticky, když je spojíš, tak by se snad nemělo nic dít, jednotka si bude akorát myslet že jsou vždy otevřeny všechny dveře najednou i když otevřeš jenom jedny. A když nemáš signalizaci dveří, tak to snad ničemu nevadí? Ovšem nemám centrál, tak to nevim 100pro. Jinak spínače opravdu spínají do země. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorotron Vloženo 26. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 Tak dveřní spínače byly všechny tam, co jsi psal - jsou spínány proti zemi. Dal jsem je raději přes diody, aby se neovlivňovaly - snad jen kvůli blokaci 5. dveří - jakmile se rozjedeš, tak se zamknou a neodemknou se dřív, než otevřeš dveře řidiče (aby někdo nemohl otevřít kufr na křižovatce). To je super věc. Jen ty páté dveře na XS-5 se chovají jinak - pokud jsou otevřeny, je napětí mezi XS-5/6 a zemí 12V. Pokud je zavřeš, XS-5/6 se nepřizemní, ale klesne z 12 na 4V. Nicméně páté dveře oželím, hlavně že to nezamyká při otevření dveří do auta.. Ještě jednou dík, moc jsi mi pomohl - i celé toto fórum, je to super věc.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 26. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 U těch patejch koukni ještě na XS5-4. To tu mám na lístečku´vypsaný, ale ve schématu jsem našel XS5-4. Tak jestli to původně nebylo dobře. Kurňa to je spínač otevřenejch dveří. Pak je tam vzadu ještě spínač centrálu a ten je na XS5-3. Ale jsou paralelně, takže by to mělo být jedno? Ale proč jsou teda dva? Zkus tu ještě XS5-3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorotron Vloženo 26. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 (editace) XS5 má jen 6 pinů a mám osazeny jen 2 pozice - 3 a 6. 4ka je NC. Je možný, že to bude nějaká změna, auto je nový (březen 06). Vím, že zámek 5. dveří se řešil v minulosti různě - kluci z firmy, co jezdí Fabkama s tím měli problémy (resp. autorizovaný servis nebyl schopen to objednat a upravit tak, aby to šlapalo). Až bude čas, zkusím na to ještě mrknout, ale jak říkám - to, co jsem potřeboval hlavně, to chodí bezvadně.. Editováno: 26. Srpen 2006, autor: Scorotron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorotron Vloženo 26. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 (editace) Tak - DO je v autě a chodí naprosto perfektně, se vším všudy. Je to od firmy Enika Nová Paka. Mimochodem - byl jsem se (jen tak pro zajímavost) ptát ve třech autorizovaných servisech, zda by byli schopni zařízení odborně připojit. Všude mě poslali někam, že jedině origoš, což jsem čekal. V jednom větším aut. servisu v HK mám hodně dobrou známou, tak jsem to zkusil přes ní. Dodal jsem veškerou dokumentaci, vedoucí servisu to prostudoval, že nebude problém - byl. Technik přišel, prohlásil, že to tam (cituji) "nejde dát, protože to je pro Felicii a ne pro Fabii". Pak jsem ještě zkusil firmu "Rachot" v Nové Pace, která je v okolí vyhlášená montáží HiFi, alarmů, HFsad a pod. Tam řekli, že to půjde, ale bude to trvat 2 dny a práce bude stát 4000. Prý s tím už mají zkušeností a je to strašně složitý.I.. Tak jsem vzdal servisy a s novou Fábií po přečtení tohoto fóra vyrazil do garáže a je to tam a gratis a chodí jak hodinky.. Joo, zlatý český... Ale co chci hlavně napsat - ty pátý dveře musí být nějak spojeny s jedněma (nebo možná oběma) zadníma, neboť jsem zapojil pouze 4 vodiče na XS4 tak, jak mi bylo doporučeno a ono to, kupodivu, reaguje I na otevření 5. dveří. Což je super.. Takže ještě jednou a naposledy velkej dík vám všem.. Editováno: 26. Srpen 2006, autor: Scorotron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_dodo Vloženo 27. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2008 (editace) je to pro MR03, pokud to od MR05 zase nezměnili, tak by to mělo být takhle:dveře LZ - XS4-T18a/13 PZ - XS4-T18a/3 LP - XS4-T18a/6 PP - XS-T18a/4 5dv - XS5-T6k/6 Kde sa presne nachádzajú tieto konektory? Budem onedlho montovat do Fabie alarm a rad by som sanato vopred pripravil :-) Dakujem za odpoveď. Editováno: 27. Říjen 2008, autor: _dodo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 27. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2008 Na BSG (centrální řídící jednotka). Sundat spodek palubky pod volantem (7 šroubků) a je tam naležato, konektory zespodu. Všechny jsou popsaný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 27. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2008 Jak si to zapojil cez diody aby sa neovplyvňovali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_dodo Vloženo 31. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2008 Kde sa presne nachádzajú tieto konektory? Budem onedlho montovat do Fabie alarm a rad by som sanato vopred pripravil :-)Dakujem za odpoveď. Nahodou neviete ci sa tam daju najst aj kable z centralneho zamykania dvery? Lebo mam orig. central a chcem si namontovat dialkove ku tomu s alarmom, a nechcel by som rozoberat dvere aby som hladal tie dva ovladacie vodice. Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 31. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2008 Na BSG nie, ale na komfortke alebo stĺpikoch dverí. Inak hore je vyvesená téma, stačí len čítať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misumi Vloženo 2. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2008 Já bych to zapojil na interierové osvětlení a máš reakci na 4dveře po jednom vodiči.Zpožděné zhasínání nemůže v tomto případě vadit.Páté dveře přez diodu, ale v případě opačného impulzu tranzistorem obrátit . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_dodo Vloženo 3. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2008 Já bych to zapojil na interierové osvětlení a máš reakci na 4dveře po jednom vodiči.Zpožděné zhasínání nemůže v tomto případě vadit.Páté dveře přez diodu, ale v případě opačného impulzu tranzistorem obrátit . To ano, ale potrebujem prepojit existujuci central na skatulku alarmu aby sa auto dialkovo otvaralo... Inak zadne dvere prepojit cez diodu. Koli comu? Niekde som to uz cital ale neviem preco.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misumi Vloženo 3. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2008 Já vím.Ale mluvil jsi o informaci o otevření dveří,aby se to umělo po minutě zamknout.Didy proto aby se při otevření kufru nerozsvicoval interier a opačně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubenec Vloženo 7. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2008 Ahoj, já jsem si dodělával signalizaci otevřených dvěří a kufru. Zde mám jednu z možností jak to zapojit. Tak snad to pomůže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_dodo Vloženo 9. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2008 (editace) Vcera som zapojil alarm Mistral R2 an Fabiu ´03, snimac otvorenia dvery som zapojil podla vasej schemy avsak som vynechal tie zvisle diody. Tie vodorovne diody co su napravo vo vasej scheme som zachoval. Alarm sa chová tak, ze po zapnutí alarmu asi po 40 min, sa spustí. Neviete mi poradit ci za ten ulinutý čas pustí riadiaca jednotka do dvery minusové napätie? Lebo neviem prečo sa to tak chová. Napadajú ma iba tie diódy lebo inak si to neviem vysvetlit. Co sa tyka kufrovych dveri, tak tie som vynechal, pricom to reaguje aj bez ich zapojenia, co je zaujimave. Otváranie a zamykanie som riešil cez mínusové napätie a odpor 180ohm. Dakuejm za pomoc. Editováno: 9. Listopad 2008, autor: _dodo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubenec Vloženo 9. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2008 (editace) Můj názor je, že napětí s BSG jde pořád a sepne až v tu chvíly kdy se uzemní jeden ze spínačů.Takže buď je chyba ve vedení nebo v alarmu. Svislé diody jsou tam pouze proto, aby náhodou nebyla ovlivnovaná BSG, protože jsem tím původně napájel LED-ky. Myslím si, že zamykání nemá s tímto nic společného. Na to jsou jiné svorky a dokonce snad na komfortce. Editováno: 9. Listopad 2008, autor: Kubenec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 9. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2008 Doplň tam zvislé diódy a bude to OK. Nie sú tam nakreslené zo srandy ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 9. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2008 Presne tak nechápem prečo si to tak žlahčujete, inak pre domácich kutilov čo to nikdy už nebudú robiť viac je lepšie kúpiť hotový modul a ten má vytiahnuté aj 15ku aj kufor. To by za to ale bolo treba dať zopár korún naviac...že? BSG aj keď spí pracuje a po tom čase odstavuje tie vstupy a keďže sú upnuté na kladné napätie potom toto napätie vypne a hneď tam je skoro kostra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_dodo Vloženo 9. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2008 Presne tak nechápem prečo si to tak žlahčujete, inak pre domácich kutilov čo to nikdy už nebudú robiť viac je lepšie kúpiť hotový modul a ten má vytiahnuté aj 15ku aj kufor. To by za to ale bolo treba dať zopár korún naviac...že?BSG aj keď spí pracuje a po tom čase odstavuje tie vstupy a keďže sú upnuté na kladné napätie potom toto napätie vypne a hneď tam je skoro kostra. OK Dakujem za vyjadrenie. Dam ich tam a uvidime. Dufam ze to bude tým. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.