Přejít na obsah

Cvakání v motoru


Doporučené příspěvky

Zdravím,

sice nemám OI/OII, nicméně pokud vím, tenhle motor se do nich taky montoval (2.0 TDi CR, 81 kW). V červenci proběhla výměna motoru po zadřeném kluzném ložisku (pravděpodobně chyba v olejovém čerpadlu). Poslední dobou pozoruju u motoro jakési klepání nebo cvakání. Většinou se to projevuje při volnoběhu když pustím plyn. Za jízdy stačí lehce zmáčknout plyn, držet a motor klepe pořád. Při prudké akceleraci si myslím, že je všechno OK, ale ruku do ohně za to nedám. Pro jistotu přidávám video na Youtube. Myslím že to tam je celkem slušně slyšet.

Motor - odkaz Youtube

Prošel jsem několik fór, ale nic co by se podobalu mému problému jsem nenašel. Za každou kunstruktivní odpověď předem děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
respektive mě to dělá tohle:

Dobrý den ,už jste nějak vyřešili ten problém s cvakáním??? Mám totiž úplně stejný problém,na volnoběch bez problému a s postupným přidáváním plynu se jemné cvakání zvyšuje.Zvuk vychází skutečně z místa kde je čerpadlo,tudíž nán napadlo jako první čerpadlo a je slyšitelný pouze z venku.Ve vozidle nic nepozoruji,motor se chová naprosto bez problému.Škoda Octavia ,rv 2011,2.0l TDI CR 103Kw.Děkuji.. 

 

No jo stejná jako moje. Čerpadlo mi v servisu měnili a dělalo to stejně dál. Měl jsem to jet přehazovat nazpět a nakonec mi tam zůstalo to nové co mi ho vyměnili. Prrostě nikdo na nic nepřišel tak jsem to přestal sledovat a jezdím tak. Co jiného mi zbývá kdy "profesionálové" z autorizovaného servisu umí míň než nadšení amatéři! ! 

Jeden známý má stejné vozidlo a při návštěvě u něj jsem to šel porovnat, a kupodivu naprosto stejný zvuk. Takže nevím co si o tom myslet.On to přisuzuje alternátoru a vůbec to neřeší, tak jsem se na to vyprdl, protože jinak bych nedělal nic jiného než ztrácel čas ježděním do servisu. s naprosto nulovými výsledky a ještě by mi ti kokoti to auto rozdrbali víc s tím jejich uměním jak jsem měl možnost vidět na vlastní oči sad.gif 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj ma octavia 2.0 103kw 2011

Na 140.000km zacalo cvakat a skubat v motoru ale jen kfyz je lehce ohřáty tak 5 min od nastartování. Po zahřátí vse ok. Vymena čerpala a proplachnuti systemu.

A cvakání a skubani zůstává.

Tak to nechávám projevit.

Někdo rada co s tim. Mam jet do Alp a nechci aby me to tam nechalo. .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...