Srpen 14, 201312 r Autor proběhla i osvěžující zmrzlinka u zmrzlináře, který už je tam leta letoucí, jen už to provozují asi vnučky, páč už hodně vody uteklo . Kopeček bratru za 180 Hufnáglů, což je dle kurzu ze směnárny za 16,50 kaček
Srpen 14, 201312 r Autor jinak podnikl jsem i jednu inspekční cestu rumíkem, páč jsem potřeboval vidět čerpačku LPG na benzínce MOL v Balatonlelle, abych tam mohl při cestě domů lehce přicvrknout do nádrže, abych dojel na plyn na Slovač. Když už jsme tam byli, protáhli jsme to do nedalekého kempu Vadvirág, abych mohl objektivně posoudit, zda je to úpadkové i tam. Pravda kemp je to podstatně větší, než Napsugár, kde jsme byli, ale i ten nebyl plný k prasknutí, ovšem provedl jsme po domluvě na recepci i prohlídku uvnitř kempu a musím objektivně přiznat, že zde bylo to zázemí pro vyžití větší, nechyběly tenisové kurty, pingpong, tobogán, minigolf. Poptal jsem i cenu, náš Napšugár byl cca 11 Euro/noc (auto, stan, dospělý a juniorka) a Vadvirág byl cca za 15 éček. Nicméně i tady bohužel vedla vlaková trať poblíž kempu. Takže myslím, že to bude stejné i v nedalekém známém kempu Lidó. Holt bohužel ta trať vede podél celého jižního pobřeží Balatonu. To bych řekl že je tak největší vada na kráse. Zvláštní je že když byl čék děckem, tak mu toto nevadilo a prakticky to nevnímal, teď to alespoň zmírnila vata v uších
Srpen 14, 201312 r Autor jinak pobyt jsme tedy ukončili v úterý dopoledne, kemp by se měl opustit do 12 hodin, nám se podařilo vypadnout krátce před jedenáctou, zastávka byla ještě na recepci, vystavení účtenky, navrácení občanky Barči (to abychom neodjeli bez palcení), platba 9330 Hufnáglů proběhla kartou, takže přesnou částku CZK zvěřejním po připsání na účet. Jinak vedle vjezdu je obchod (viz foto), kde od drogérky, potravin, pečiva, piva pořídíte vše, rovněž s možností platby kartou. Jinak vedle recepce byla menší restaurace s kulečníkem, šipkami, "počítačovým automatem" s přístupem na net, jinak na venkovním posezení bylo rovněž wifi z recepce, které jsme ovšem nevyužili, neboť ani juniorka závislák, neměla fcbkový absťák a to jsem jí říkal že půjdu zjistit heslo na dostupnou síť "camping". Tuším v neděli, jsem zkoušel mobilem najet a jen tak plácnout heslo Napsugar (samo nenačetlo) a mladá mi pak po zaplacení v úterý hlásí, že měli na wifině na recepci napsáno heslo Napsugar4, takže jsem nebyl daleko. Jinak s výletem najeto celkově 1120 km, spotřebu a náklady dodám později, až budu mít všechny karetní transakce.
Srpen 14, 201312 r Autor možná ještě dlužím stravování ... snídaně večeře řešil obchod, obědy jsme řešili vlastními silami, abychom měli pocit toho správného kempování ... např. špagety bolognese
Srpen 14, 201312 r Autor možná ještě pohled na protější břeh při klidné vodě, na protějším břehu v tom kopci je Badacsony, kam jezdí ten trajekt z Fonyódu
Srpen 15, 201312 r Autor díky, díky jinak kemp byl v CZK 836,31, takže na den necelých pěkných 280 Kč , takže ani ne 11 éček. Jinak tankování LPG v Maďarsku: cena v Balatonlelle byla 283,90 Hufnáglů, což vychází při natankovaných 18,12 litrů cena 25,44 Kč ... je to teda brutus, ale na dálnici měli LPG za 299,90 Hufnáglů coč je skoro 26,90 .
Srpen 21, 201312 r Autor jinak celkově natankováno 103,73 litrů, na toto množství najeto celkově 1170 km (z toho dovča byla 1120 km, ten zbytek už byly pojezdy doma do vyprázdnění nádrže), takže spotřeba pěkných 8,86l/100km plynu. Tempo bylo stejné jako z BG, ovšem ne tolik ovlivněno klimou, cestou tam vůbec a zpět jen po Budapešť, dál už bylo pod mrakem.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.