Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Je to trošku mimo toto téma, ale zkusím se vás zeptat. Díval jsem se do velkého TP na rozměry kol o O3 které tam mám napsané a  v rozměrech je tam napsaný rozměr pouze R17, já mám ale auto od prodejce kde jsou originál kola R18 - to je v pořádku? neměl by tam být také rozměr R18?  :kol-32:

Vloženo

Na autě smíš mít jen kola a pneumatiky v rozměrech uvedených v Technickém průkazu.

to máš sice pravdu, ale jak tedy v tomto postupovat? trvat na dopsání do TP od prodejce?

Vloženo

Nejspíš - pokud to vůbec lze provést, anebo uvést vůz do souladu se aktuálními údaji v TP. Otázka je, jak je možné, že prodávají auto s výbavou, která není v souladu se zápisem v TP?

Vloženo (editace)

Je to trošku mimo toto téma, ale zkusím se vás zeptat. Díval jsem se do velkého TP na rozměry kol o O3 které tam mám napsané a  v rozměrech je tam napsaný rozměr pouze R17, já mám ale auto od prodejce kde jsou originál kola R18 - to je v pořádku? neměl by tam být také rozměr R18?  :kol-32:

a podíval ses do dalších záznamů? je to pod razítkem škoda-auto.

https://www.dropbox.com/s/banhu68zapx9i2r/Screenshot%202014-09-16%2012.07.59.png?dl=0

Editováno: , autor: kokta7
Vloženo (editace)

Nejspíš - pokud to vůbec lze provést, anebo uvést vůz do souladu se aktuálními údaji v TP. Otázka je, jak je možné, že prodávají auto s výbavou, která není v souladu se zápisem v TP?

oni se totiž velmi rádi ohánějí typovými listy či technickými přípisy výrobce, tak jak jsem tu psal kdysi (ZDE) o zimních pleších 15" které ŠA dodávala pro O III standardně se špatným ET, resp s ET pro O II a byl k tomu nějaký canc papíru...  

Editováno: , autor: Hravec
Vloženo

Tak mě toho tam tedy zapsali docela dost....dokonce pro 17" i různé ET

no pytlíkujou to různě - stejná motorizace a máš tam ty první ET 45 kola oproti mě navíc a já u těch ET 48 (u tebe druhé) mám M + S

Vloženo

oni se totiž velmi rádi ohánějí typovými listy či technickými přípisy výrobce, tak jak jsem tu psal kdysi (ZDE) o zimních pleších 15" které ŠA dodávala pro O III standardně se špatným ET, resp s ET pro O II a byl k tomu nějaký canc papíru...  

Jestli to takto lze dopsat, proč ne. Ale to by měl udělat prodejce, aby zákazník nemusel někde běhat po úřadech. V opačném případě bude sranda na první STK.

Vloženo (editace)

Takto to v VTP uvedeno je, nicméně mám pouze sken VTP protože originál má prodejce. Prodejci jsem volal a prý je to napsané v dalším ujednání ale protože je to údajně chybně naskenované tak se jim to tam prý nevešlo, takže to tam snad mám uvedené. Proč to není uvedené u ostatních rozměrů nevím, ale už to neřeším  :kol-28:

post-660-0-63127500-1410888230_thumb.png

Editováno: , autor: sejky
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj. Zustali mi z Yetika gumy 215/60 R16 na plechach 7J16 ET45. Budu je moct dostat i na Octavii 3. Zatim jsem se nedocetl jestli to nekdo resil. Na octavii jsou v TP 215/55 R16. Myslim ze by tam jit meli. Diky za odpoved. 

Vloženo (editace)

Je to tak těžký? Je guma 215/60 R16 na plechách 7J16 ET45 zapsaná v TP pro OIII? Ano? Potom ano. Není? Tak potom si je může obout maximálně tak Sněhurka a nebo jiný Yeti. Fakt je to tak těžký? Řeší se to tu na milión stranách v milióně vláknech.

V R16 má OIII jen 205/55.

Editováno: , autor: Sighart
Vloženo

Vhodnejšie je ostať pri 205/55/16. Zober si že Scout ma 225/50/17 a ešte stále je to v priemere menej ako keby si dal z Yetika 215/60/16. Môj názor je že by to vyzeralo blbe.

Vloženo (editace)

Právě proto se ptám. Že i přesto že nejsou v TP a za cenu, ze palubak bude kecat. By tam jít měli. Nebo jestli koupit plechy a 205/55 r16

Ono to taky může být za cenu toho, že až se něco stane, tak někdo kdo si toho všimne prohlásí to auto za technicky nezpůsobilé a pak budeš platit, platit a platit. Tohle se to už taky probíralo mockrát.

Teď jsem kupoval pneu i s ráfky na mojí a vyšlo to na 14532 kč (Michelin Alpine 5 + plecháče). To už my nepřijde že je to tak velká cena za klid. Ještě k tomu v kontextu víc jak půlmilionového auta.

Editováno: , autor: Sighart

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...