Přejít na obsah

Drnčení plastů a pazvuky v interiéru


Lucasse

Doporučené příspěvky

Já dneska vyndal plato a testuju, co to cvakání zezadu je. Je to jako z pravé strany, ale zámek sedačky to není a opěrka hlavy zřejmě také ne, to už jsem zkoušel....Možná to bude to plato.

 

No jak jsem psal, to je jen jeden zvuk, cvakaj oba B sloupky (jen v chladném počasí), sem tam v určitých otáčkách něco zarezonuje v palubce lehce, jen krátce, po ohřátí interiéru to zmizí, pak ten středovej tunel po opření nohy, ten zase v chladu a v teple ok, jen v určité teplotě interiéru vrže a praská. Taky asi kastlík spolujezdce....Po ohřátí interiéru je klid. Takže je toho opravdu dost a myslím si, že jsem ještě na spoustu pazvuků zapomněl.....a některé se mi podařilo odstranit, třeba ta přezka pásu spolujezdce, nebo ten držák pásu, co vrže o sedačku, nebo to těsnění zadního okna, co cvakalo za jízdy atd....No nové auto, co mám k tomu dodávat.

 

Jo, s autem jsem spokojenej, jediné co mě štve jsou tyhle hnusný zvuky. Ale když je teplo, v létě...to je klid, to všechno utichne.

 

Vže každá oktávka trojková, kterou jsem zatím zkoušel, nikde není klid. Jenže některým lidem to nevadí, nemyslí na to, neslyší to. Já mám smůlu, mě to doslova sere :)

 

Ten středovej tunel se chystám rozebrat, vrže a praská ten horní stříbrnej plast, zřejmě je v dotyku s něčím pod tím. Jenže nevím přesně, jak se to rozebírá, tak se zeptám známého, co dělá v servisu, abych něco nezkurvil. Nejhorší je, že na to musí bejt ta správná teplota interiéru, abych něco slyšel..... :(

 

Ty B sloupky nevím, už byly rozebrané. Když na těch plastech, jak se šteluje vejška pásu podržím ruku, je klid. V nejhorším zkusit ty plasty vyměnit. Jenže to zlobí jen v zimě, v létě o tom nevím.

 

Vy co tu píšete, že vám nic nevrže, přijeďte, já vám ukážu, že se mýlíte, něco vám najdu zaručeně...:D

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Středový tunel mi vrzal, spíše rezonovala, na boku po obou stranách.... On je myslím ze dvou kusů plastu a na boku za sedadlem se potkávají... Tam jsem to podlepil... Taky jsem si myslel že mi cvakaji b sloupky, namazal jsem zámky wurth sprayem a je klid...mne vrzaji ty a sloupky od doby co to v servisu rozebirali už to není ono... Objednal jsem nové... Jinak na nové auto zvuku dost, souhlasím... Ale proti Fordu co jsem měl je to ok... Ale asi by nemělo... Alespoň rok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, vržou dražší auta. Mi říkal prodejce v Audi, abych se s tím svezl a hned bych viděl, jak to tam taky na nerovnostech popraskává....Akorát je s tím voser to vychytávatm, poslouchat, rozebírat, vypodkládat gumou či molitanem...

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jak to tak pročítám takovýhle auto o kterým píšete bych asi nechtěl. Za rok a půl jsem najezdil po všech možných cestách cca 38 tis. a mám ticho. Někdy tedy něco zadrnčí jako např. drobné mince, nebo klíče v kastlíku, chvějící se petka ve dveřích a pod. Tyhle zvuky nesnáším. Mám výbavu Ambition, jezdím na šestnáctkách a jsem s tím spokojený (nahluchlý nejsem). Jediný co mě dost sejří je hrozná rána  při zabouchnutí dveří s pootevřeným oknem. A to můžeš zavírat sebeopatrněji ale stažené sklo udělá takovou ránu že se vždycky leknu. Už jsem si tedy zvykl na to že musí být zcela stažené nebo zcela vytažené, pak je to v pořádku. Už se nelekám. Pokud se pamatuju nedělalo to ani u Š120.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak mrazy jsou tu, podělte se o nové pazvuky :D

Mně začal nechutně drnčet ten rámeček kolem řadicí páky, v dílenské příručce zatím marně hledám jak se to rozebírá abych to celé podlepil molitanem.

Pak za studena na větších nervnostech slyším zezadu jak něco vrže, asi z podvozku ... ale cca tak půl minuty, asi jak se to ochodí tak ok. Radost.

 

edit: nedrnčí rámeček a dekorace kolem řadicí páky, ale celá ta část středového tunelu. Pomohlo podlepit plast po bocích, co se táhne až k podlaze a částečně se překrývá s kobercem.

Editováno: , autor: nixberg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem teď na garančce po 60.000km, detailně jsem popsal, kde co vrže a odpoveď: v servisu se neprojevilo.

 

Mi vrže v úchytech pásů v B sloupcích, bohužel to je přímo u přímo u ucha. Mám podezření že vrže ten plast, co se posouvá nahoru a dolů s pásem, o ten bílý plast B sloupku. Možná to zkusím stříknout silikonovým sprejem a uvidím, jestli to pomůže.

Ten sloupek už tady někdo tuším řešil. Přišlo se na to, co s tím?

 

Dále mi něco rezonuje u středového repráku v palubní desce (mám Canton). Někdy to rezonuje na nerovnostech, typicky D1 v pravém pruhu je koncert, někdy i při telefonním hovoru přes hansfree (zvuk jde z toho středního repráku). Tady by ale asi pomohla jen rozborka a sborka palubní desky, podle mne se tam nějde nějak rozumně dostat.

 

No a pak mi teď začal čerstvě rezonovat nějaký plast ve dveřích u řidiče, původcem je reprák ve dveřích - dělá to u skladeb s výraznějšími basy, i když hlasitost není nijak vysoká a ani basy nejsou vytažené (mám nastaveno +2 z max 9).

 

Moje poznatky jsou ale takové, že si auto se mnou občas "hraje". Někdy si říkám, jaká je to pohoda, naprosté ticho a další den se můžu zbláznit z toho, kde co povrzává. Prostě to nepovrzává stále, ale jen někdy, možná i proto se původce těch pazvuků tak špatně hledá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten B-sloupek řeším já....A nevyřešil jsem. Vrže (rezonuje  a praská) ten plast na posuv pásu a jde to přímo do ucha. Začne to dělat po lehkém ohřátí interiéru, ale v létě, když jsou teploty vyšší byl klid. V létě se to neozvalo, až teď zase. Když na to za jízdy dáš ruku a lehce zatlačíš, je klid....Přemýšlel jsem vyměnit komplet ty plasty, vyjde to kolem litru.

 

Spíš mi vadí rezonance z palubky v oblasti rádia nebo budíků, nevím. V určitých otáčkách...cca nad 2tis do 2500, pak to utichá. Dělá to teď v chladném počasí, v létě byl klid.

 

Je mi také jasné, že mi odstraní hovno, až to tam dám....

 

Jinak souhlasím s tím, že někdy je celkem klid a někdy vrže snad všechno..... :kol-47: Poslouchám rádio :)

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...