Jump to content

Vrzání a pazvuky v interiéru

Bladik

Recommended Posts

• 4 weeks later...
V 28. 6. 2023 na 7:58, dinobijec napsal:

Ahoj, 

při svižnějším zatočení vlevo se odkudsi z útrob palubky u spolujezdce ozývá protivný vrzavý zvuk, jako cvrček :D viz video od 4sec.

Od kol to dle mého názoru nejde, horní uložení tlumičů ok, plech za kotoučem nedře, vím že to zní jako skřípání o něco rotujícího, ale ta frekvence je neměnná nehledě na rychlost projetí zatáčky, pouze čím větší rychlost, tím intenzivněji se cvrček ozývá, pouze levý rejd, když se projede zatáčka velmi pomalu, také ticho.

Neřešil někdo? Přivádí mě to k šílenství, když zrovna nevržou puky v ramenech na retardérech, nebo se neopírám o vrzající loketku(spodní plast vyrván a zahozen, vrže stejně, ale o 80% méně), nebo kaplička budíků (díky bohu jen na kostkách), nebo se levým kolenem neopřu o madlo ve dveřích, tak přijde v každém levém zatočení tento cvrček. Lomcoval jsem se vším, k čemu se dá sáhnout a nic jsem nenalezl, předpokládám tedy někde uvnitř palubky.

Případně díky za nasměrování.

tak potvrzuji, byl to skutečně ventilátor, díky

• 2 weeks later...

Ahoj, můžete mi pls poradit - mam Superb 3 L&K my2018, uz po zaruce, hrozne mi vrze loketni operka. Staci se ji prakticky jen dotknout a trochu pritlacit, ale hlavne pri otvirani je to hruza. Co se s tim da prosim delat? Pro info prikladam i video. Diky moc vsem za tipy.

Měl jsem stejný problém a udělal jsem to stejné, co ghernx, sundal spodní plast a je 100 % klid už několik měsíců. Jde krásně vycvakat tím plastovým nástrojem na demontáž tapecírunků, co se prodává na AliExpressu za pár korun.

• Líbí se mi 1

Jasne, ze to ide aj rukou ale je tam vela klikov tak bacha, ja som to skusal ale na 100% to neni skor tak na 80% sa to zlepsi ale nakoniec som to cele namazal zvnutra nejakym sajrajtom a dal to naspat. Je to lepsie ale na 100% sa toho zvuku nezbavis.

• 6 months later...
  • 2 weeks later...

Zdravim vedel by niekto pomoct identifikovat skripajuci zvuk vychadzajuci pri toceni volantu? prvotne podozrenie bolo na podvolantovy kruzok avsak ten bol niekolko krat premazany a nakoniec vymeneny ale skripajuci zvuk ostal. Nejake dalsie podozrenie na stlpik riadenia alebo lozisko tyce riadenia? prip mechanizmus zablokovania volantu? stretol sa uz s tym niekto alebo niekto kto sa vyzna do mechanizmu otacania volantu? Dakujem za kazdu radu. 

On 7/27/2023 at 8:59 AM, dinobijec said:

tak potvrzuji, byl to skutečně ventilátor, díky

Ahoj, taky mi přijde že mi to dělá podobné zvuky. Po chvíli jízdy hlavně s vypnutou hudbou je to otravné. Když shodím větrák manuálně na nulu tak najednou úplné ticho. Dokážu si sám ten větrák topení vyměnit, příp. poradili byste mi alespoň jaký náhradní díl? MY2018. Díky moc.

PS: S loketní opěrkou se mi povedlo sundat ten dolní plast a narvat na něj nějakou vatu a ty FIXA lepítka co se dávají pod nábytek v IKEE. Najednou ticho, už to dělá zvuk jen když tu opěrku zvedám --toho už se ale asi nezbavím :(

• 1 month later...

To mam aj ja a este viac mali by to byt tie klapky ale uz som sa na to vyprdol bude to drahe asi a rozoberat pristrojovku nechcem davat som sa s tym zmieril co uz dam hlasnejsie radio toto nevychytali ako dalsich x veci ale zase dalsie su dobre tak to neriesim.

• 1 month later...
  • 4 months later...