Publikováno Září 24, 201311 r Zdravím, chci se zeptat, kde se nachází filtr kapalné fáze ? Jezdím každý rok do Tábora do servisu, mění mi akorát filtr plynné fáze ( pokaždé po cca 12 000 km ), ale kapalné ještě ne. Popřípadě, jestli se dá někde zakoupit. Systém mám Landi Renzo. Najeto cca 105 000 km. Díky
Září 25, 201311 r bude umístěn před reduktorem, tedy jít po trubce od reduktoru směrem k přívodu od nádrže (ne ke vstřikovací liště) a po cestě musíš na něj narazit
Září 26, 201311 r Třeba reduktory Tomasetto Alaska mají filtr v reduktoru, hned za přívodní trubkou plynu. Takže těžko říci kde ho máš ty, asi ti bude muset odpovědět někdo kdo tomu fakt rozumí.
Září 27, 201311 r který Landi Renzo,...Omegas nebo EVO?.... filtr kapalné fáze je buď na přívodu u reduktoru, nebo nekde před reduktorem na přívodních trubkách mezi nádrží a reduktorem...
Březen 24, 20169 r Ahoj Lidi Mam 1,6 skoda octavia 2005 75kw a jiz jsem to zakoupil s plynem .. Presne ted nereknu spotřebu ale spis me zajima nakolik ovlivnuje spotřebu vstrikovac . Mam na mysli kvalitu vstrikovacu. Ja to koupil ze vstrikovaci Rosso podle netu to nejlevnejsi co je asi na trhu a uvazuju o zmene za keramicke. (to je to co tam mam asi ted nereknu presne .... http://www.shopgaz.cz/vstrikovac-rosso-igr-ctyrsekcni-3-ohm-s-tryskami-a-cidlem ) Mate nejake rady? Jake jsou nejlepší ci lepsi? Uvitam i jakoukoliv jinou radu s LPG , jelikož jsem novacek s LPG a rad se poucim.
Březen 24, 20169 r Spotřebu neovlivňuje vstřikovač ale naladění systému a hlavně jízdní styl..... některé systémy jako BRC, Landi Renzo, Prins mají vstřikovače udělané přesně aby seděly se softverem, mění se pouze dle výkonu na válec.....pak jsou systémy, kde se dá naistalovat více druhů vstřikovačů, prakticky kde co leží v regále, ale musí se dle softveru v jednotce zjistit, zda se tam dá ten či onen vstřikovač nastavit, nejde jen vyměnit vstřikovače, protože každý funguje jinak, má jiné časy přítahu,odpadu, a hlavně, po výměně se musí celý systém znovu naladit, pro laika nemožné....
Březen 24, 20169 r takze si myslite ze když vymenim tyto obyc vstrikovace za lepsi + samozrejme vse udelam u profika + serizeni ze si tim nepomůžu a nesnizim spotřebu? Samozrejme jizdni styl chápu. Me i ty vstrikovace prijdou i desne hlucne a hlavne jsou jak za 5 korun aspoň z pohledu laika Nebo mam jen zkusit zajet nekde k profikovi at se podiva na serizeni jestli vse hraje? Nedavno jsem menil plynovou nadrz jelikož ji dosla zivotnost tak to asi provedl tu kontrolu a nastaveni ne? Jde mi o to ze když uz tam to LPG je tak at setri co nejvíce když budu jezdit slusne a je hlavne v dobrem stavu i diky tomu ze nebude mit ty nejlevnejsi komponenty ale slusne ikdyz budu investovat.
Březen 24, 20169 r nenapsal jsi jaký typ plynu máš v autě kolik má najeto, v jakém je stavu je auto, a za jakou spotřebu vlastně jezdíš....to, že ti někdo vymění nádrž ještě neznamená, že ti bude štelovat auto,pokud si to přitom neobjednáš....neměnil jsi náhodou aktivně filtr v sání? ...
Březen 24, 20169 r Omlouvam se dopisi hned . Skoda Octavia 2 , rok 2005 , 1,6 75 kw , stav auta super , Spotreba kolem 8-9L podle jizdy . Papir k LPG davam do prilohy. Nedavno jsem menil plynovou bombu jak jsem psal a delal se repas smesovace jelikož byl problém s tesnenim (něco teklo tak jsem to hned dal opravovat) , Filtr saní jsem asi nemenil nevim borec co mi to delal se nezminil. Omlouvam se jsem laik a moc dekuji za vase odpovedi a rady. Upraveno Březen 24, 20169 r od Jakub Šik
Březen 24, 20169 r Takže holandské AG, na to tady prakticky nikdo nemá diagnostiku a těžko kde to seřídit....8-9 l je zcela normální, za kolik bys chtěl jezdit...i koncernová 1.6 75 kW má psanou spotřebu až 9.2 l.
Únor 25, 20205 r Zdravim, chci se zeptat, máme Oct. II r.v.2012, 1.6mpi LPG z výroby Landi Renzo, teď aktuálně 136tis. najeto, olej vyměna každých 15tis. Teď se nám začala trochu "kazit": při jízdě se zničehonic rozsvítí kontrolka ESC a napíše to, že je závada na stabilitě vozidla a pak se vypne plynový pohon. Když pak zastavim a vypnu motor, pak znova zapnu, tak to zase běží normálně...při poslední výměně oleje jsem měnil svíčky, kabely ke svíčkám i nový modul zapalování a stejně to dělá nepravidelně dál...nemáte někdo zkušenosti, co s tím? Díky za případné odpovědi
Únor 25, 20205 r před 22 minutami, Simon-Kaa napsal: Zdravim, chci se zeptat, máme Oct. II r.v.2012, 1.6mpi LPG z výroby Landi Renzo, teď aktuálně 136tis. najeto, olej vyměna každých 15tis. Teď se nám začala trochu "kazit": při jízdě se zničehonic rozsvítí kontrolka ESC a napíše to, že je závada na stabilitě vozidla a pak se vypne plynový pohon. Když pak zastavim a vypnu motor, pak znova zapnu, tak to zase běží normálně...při poslední výměně oleje jsem měnil svíčky, kabely ke svíčkám i nový modul zapalování a stejně to dělá nepravidelně dál...nemáte někdo zkušenosti, co s tím? Díky za případné odpovědi Jedině VAG a zjistit online data co to dělá...jinak můžeš na doporučení všech povyměňovat půl auta...
Únor 25, 20205 r před 3 minutami, karel.lpg napsal: Jedině VAG a zjistit online data co to dělá...jinak můžeš na doporučení všech povyměňovat půl auta... Rozumim...měl jsem to několikrát na diagnostice, ale ne VAG,zítra jedu do autorizovanýho servisu, tak snad se dozvim něco víc...po telefonu mi řekl, že to můžou být i podpaleny písty apod.Na druhou stranu krom vypínání plynového pohonu to na benzín jede úplně normálně...tak uvidíme zítra
Únor 26, 20205 r Pokud to jede na benzín normálně, bude závada v plynu.. Blbý je, že kromě autorizaku se do toho díky zamkle jednotce nikdo nedostane, tudíž je otazka, co ti všechno najdou.. Pokud to na benzin jede normálně, problem bude tuto e v plynu, takže nějaký podpaleny pist či spíš ventil se mi nezdá..
Únor 26, 20205 r Tak to vypadá na výměnu vstřiků na plyn a gravitačního filtru...tím, že to odpojuje vstřiky, tak neni dostatečný tlak a pak to vypíná úplně...
Únor 27, 20205 r Ty vstřiky jsou klasika u továrních Octavii na Lpg,akorat se divím že ti ty původní vydržely tak dlouho,většinou se 100 tis km nedožijou.
Únor 27, 20205 r Oni už byly měněný v 60 nebo 75 tis., což jsem zjistil včera v servisu...takže výměna a každejch 15 tis výměna toho filtru...
Únor 27, 20205 r No jsem zvědav jakou ti řeknou cenu,protože "lidovka" to zrovna nebude.Pak dej když tak info co za ně chcou a hlavně kolik stoji práce.
Únor 27, 20205 r před 10 minutami, bitttpower napsal: No jsem zvědav jakou ti řeknou cenu,protože "lidovka" to zrovna nebude.Pak dej když tak info co za ně chcou a hlavně kolik stoji práce. Za 1 vstřik 3500,- a 700,- za ten filtr...a prej 2hodiny prace za 750,-/hod. Taky jsem našel firmu na v Púchově, která to možná čistí ty vstřiky...otázka jestli se to vyplatí...
Únor 27, 20205 r Jestli není lepší najit nějakeho plynaře který to vyměni za lepší cenu.Protože budeš muset asi vyměnit všechny 4 vstřiky.Nemá cenu měnit jeden a za nějakou dobu dalši,protože ten zbytek už bude taky "načly".Mne to zajimalo z toho důvodu protože jsme to taky kdysi řešili a plynař to spočítal na cca 11-12 tis 4vstřiky i s praci. No a ve škodovce chtěli tehdy za 4 vstřiky i s praci 18 tis. Jinak na to čištěni ultrazvukem pozor,ne všechny vstřiky jdou vyčistit,nevím přesně jak je to u těchto. Upraveno Únor 27, 20205 r od bitttpower
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.