TraCker Vloženo 25. Září 2013 Sdílet Vloženo 25. Září 2013 Zdravím. Mám problém s mizením chladící kapaliny. Z maximální hladiny na hladinu, kdy čidlo začne hlásit problém s chladící kapalinou (tedy že jí ubylo natolik, že je pod minimem) to trvá asi týden. Hledal jsem všude možně, ale nemůžu najít místo úniku. Olej je čistý. Kolem vodní pumpy taky žádné stopy po úniku. Neměl někdo podobný problém. Kde by to mohlo itíkat? Např. kolem nádobky. Přetlakové víčko........ Spíš to ale vidím na servis. Co myslíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kedarek1 Vloženo 25. Září 2013 Sdílet Vloženo 25. Září 2013 (editace) Dobré by bylo napsat co máš za motor! Jinak se to nejlépe hledá zespodu - sundáš plastový kryt motoru a místo úniku by mělo být vidět - na motoru nebo jeho částech budou zbytky chladící kapaliny - červené fleky. Většinou se úniky hledají blbě, protože se na teplém motoru rychle odpaří, při studeném zase není tlak. Já měl na 1.6/77kW vadnou pumpu a trvalo to celkem dlouho než jsem na to přišel - koukl jsem se zespodu. Editováno: 25. Září 2013, autor: Kedarek1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gejza100 Vloženo 25. Září 2013 Sdílet Vloženo 25. Září 2013 také pozoruji nečekaný úbytek chladící kapaliny. Úplně stejně jako u tebe, všechno čisté, olej taky v pohodě. Mám 1.6/77kW, tak zítra zkusím sundat kryt a podívat se pořádně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 25. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2013 motor mám 1,4 63kW... Právě že je deštivé počasí a jsou tam všudde zbytky vody. Ale asi to bude třeba zespod oddeklovat a pořádné projít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 26. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2013 (editace) Tak jsem to měl dneska zvedlé a zjístil jsem jediný možný únik z prostoru rozvodů. Takže nejspíše vodní pumpa. Auto má najeto necelých 68 tisíc kilometrů a rok výroby 2008. To se tedy odporoučela rychle. :-( Nebudu zakládat nové téma. Chci se poptat na rozvody. Samozřejmě si je nebudu dělat sám. To bych dříve porodil. Ale koukal jsem na různé eshopy a podivuji se nad cenami rozvodů. Jde mi o motor 1,4 16V 63kW. Opravdu jsou todle http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-fabia-ii-facelift/pumpy-rozvody-filtry/skoda-fabia-07-kompletni-rozvody-1-4-63kw-original-id:8144.eshop originální rozvody? + jaká značka vodní pumpy? Všude vidím HEPU. Cena celku jsou necelé 4 tisíce korun. V servise mi řekli 6000,- + práce. Na stránkách autokelly jsem našel taky "oridinální" rozvody, ale už za 5644,-. Jsem z toho jelen :-) Díky všem Editováno: 26. Září 2013, autor: TraCker Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 (editace) je to možné že je to prvovýroba NEmecko tu ti posielam link kde kupujem náhradné diely na fabiu a aj na ostatné škodovky čo doma máme http://www.skoda-dily.cz/eshop/036198119a-rozvody-1-4-16v.html a to je na tebe či si vybereš tie najdrahšie alebo tie lacné. Ale keďže píšeš že to môže byť vodná pumpa tak by možno stačilo len ju vymeniť ak je aj remen nejaký opotrebovaný tak aj ten potom. Editováno: 26. Září 2013, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 (editace) tady srovnej http://www.hamar.cz/cs/1769-sada-rozvodoveho-remene jinak vodní pumpa Hepu he německý výrobce, dával jsem ji na GIV a v pohodě, navíc je za dobrou cenu. JInak taky nakupuji na skoda-díly.cz. Teď budu dávat rozvody INA + pumpa Klbechmidt. Editováno: 26. Září 2013, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 26. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2013 No auto má 5 let, najeto necelých 68 tisíc. Těžko říct, jestli už neudělat komplet a mít klid. Jinak díky za názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 veď si písal najprv toto: Kolem vodní pumpy taky žádné stopy po úniku. a rozvody už určite urobiť komplet,keď to bude rozobraté..načo to robiť 2x Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 27. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Září 2013 ano ano byl to omyl... z prvu se zdálo, že je tam sucho... ale pak na zvedáku a nastartovaném motoru se asi po 10 minutách začala ukazovat kapička vody dole na krytu rozvodů... jediné místo... Jinde ani stopa po úniku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 24. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2013 Podarilo sa to vyriesit? Pred mesiacom mi zacalo robit to iste, vtedy bolo aj mokro pod kolesom, ale teraz ked som sa snazil najst unik tak je vsetko akoby zazrakom ok... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 25. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2013 No taky se to zázrakem jakoby vyřešilo. Z ničeho nic kapalina přestala mizet a drží bez problémů. Zjístil jsem podle platností technické kontroly, že auto bylo od loňského dubna do letošního srpna bez platné STK. Takže podle všeho stálo minimálně tu dobu v bazaru. (teda pokud někdo nejezdil bez STK, ale to je nepravděpodobné :-) ). Což možná nemělo idální vliv na těsnění nebo tak a proto to teklo. Ale ak se to samo "zacelilo" netuším :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 27. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2013 Trochu som si to odsledoval, ked auto stoji tak je tam minimalny unik. V podstate iba vidno mokro naspodu toho plastoveho krytu rozvodov. Ked prejdem cca 50km po dialnici tak uz poznat ubytok z nadrzky a pri dalsej jazde uz svieti kontrolka teploty. Inak "vyborny" napad nahradit teplomer jednou dvojfarebnou kontrolkou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ales-r Vloženo 27. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2013 Můj tip, teče vodní čerpadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 28. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 28. Říjen 2013 Jj bude to nejspíše ono. Dnes se mi asi po měsíci zase ukázala malá kaluž pod autem a v nádobce bylo chladící kapaliny na min. rysce. Nakone asi nezbyde nc jiného, než investovat a nechat to vyměnit :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viktor_pu Vloženo 9. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2013 Mne sa chladiaca kvapalina strácala tiež, no môj problém súvisel s tým, že mám namontované LPG a únik chladiacej kvapaliny bol bol v miestach, kde je chladiaca sústava napojená na LPG... Vymenili tam jednu hadicu a už je to našťastie OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 9. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2013 no mě to zase přestalo utíkat... je to fakt zajímavé a nevím, co to ovlivnuje... asi budu muset do servisu, ať to pořádně prohlédnou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 9. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2013 u mna podobne, len minimalny unik, v nadrzke prakticky nesledovatelny viem to len podla toho, ze na kryte pod motorom je mokro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 10. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2013 ak máš na kryte mokro,tak to musí byť na motore vidieť.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 vodna pumpa vymenena, unikalo to niekde popri oske Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 koľko máš nabehané,robil si aj zároven rozvody? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 65t km, rozvody sme nechali povodne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvo Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 mne sa tiez tratila kapalina ziadna kaluz pod autom a zistil som unik pod cidlo ventilatora na chladici ,stacilo sa to odparovat ,dal som tam podlozku a uz neunika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TraCker Vloženo 8. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Není předepsaná výměna vodní pumpy až při druhé výměně rozvodů? Nevydrží skoro ani první interval. Zatím jsem ji neměnil. Dva měsíce jsem měl klid a teď zase najednou jsem už 2x doléval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 vodná pumpa NEMÁ predpísaný výmenný interval!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.