dekom Vloženo 18. Září 2007 Sdílet Vloženo 18. Září 2007 zdravim muj kolega by potřeboval poradit koupil před pul rokem od prvního majitele krasnou zechovalou fabii je to 1,4 16V 74kw ,mela najeto 61000km najezdil sní 5000km a už tam dolil 2,5l oleje je tam 5w 40 plna syntetika nevite jestli je to velky problem a co by se stím dalo udělat děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonny Vloženo 18. Září 2007 Sdílet Vloženo 18. Září 2007 (editace) zdravim muj kolega by potřeboval poraditkoupil před pul rokem od prvního majitele krasnou zechovalou fabii je to 1,4 16V 74kw ,mela najeto 61000km najezdil sní 5000km a už tam dolil 2,5l oleje je tam 5w 40 plna syntetika nevite jestli je to velky problem a co by se stím dalo udělat děkuji je to trošku problém jaký to má rok výroby? Trošku tomu pomůže použít olej 10W-40 protože je hustší a nebo výměna pístních kroužků je toho tu spousty např: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=29729 Editováno: 18. Září 2007, autor: Tonny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 18. Září 2007 Sdílet Vloženo 18. Září 2007 motory z prvních let výroby měly problémy se spotřebou oleje a opravdu pomůže pouze přetěsnění, je to ale dost drahé. hledej zde na foru, vše potřebné už tu bylo napsáno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dekom Vloženo 18. Září 2007 Autor Sdílet Vloženo 18. Září 2007 je to r.v.2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dekom Vloženo 18. Září 2007 Autor Sdílet Vloženo 18. Září 2007 a olej 10w 40 to je ještě taky plna syntetika? moc to mu nehovim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 18. Září 2007 Sdílet Vloženo 18. Září 2007 jasne 2000 rocnik, jedina jeho zachrana je pouzit 10W40 a dufat ze ho nebude moc zrat ale ak bude aj ten tak smola. toto je trochu nevyhoda tychto prvych rocnikov 1,4 16V motorov ze tam bol tento problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonny Vloženo 18. Září 2007 Sdílet Vloženo 18. Září 2007 (editace) a olej 10w 40 to je ještě taky plna syntetika?moc to mu nehovim 10W 40 je polosyntetika ale pořád to splnuje normu - samozřejmě že ne každá 10W40, výhoda je že bude hustší než 5W40 a proto se sníží spotřeba oleje mnohdy to pomůže snížit spotřebu oleje o 50%. Myslím že pak 1L na 5tis km je už daleko snesitelnější Editováno: 18. Září 2007, autor: Tonny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 19. Září 2007 Sdílet Vloženo 19. Září 2007 Dolezita je nielen hustorta ale aj viskozita Zameral by som sa na take oleje ktore splnaju prislusne normy predpisane vyrobcom motora (nie automobilu) a medzi nimi by som vyberal na zaklade hustoty a viskozity pri 100°C (zobral by som podla moznosti co najhustejsi a najviskoznejsi). Nerozhoduj sa na zaklade mazatelnosti pri 25°C, ale pri prevadzkovych hodnotach (ak si pochopil tak je jedno ci 0W-40 ci 15W-40, podstatne je aku ma hustotu a viskozitupri prevadzkovej teplote). Ci to bude plna syntetika ci plny mineral je uplne jedno. Mnohokrat plne mineralne oleje su parametrami daleko lepsie ako plne synteticke, a o cene nehovorim, avsak tym nechcem povedat ze mineralny olej je the best one ... to nie, zalezi typ od typu, od pouzitia, od prisad, od charakteru stulu jazdy (otacky) od motora od alkality, od prisad atd .... je to velmi komplexne (konkretne znacky a cisla tu nebudem vypisovat zamerne aby som nerobil reklamu) skus pohlat na fore o tejto problematike je toho popisaneho hodne, o olejoch tiez ako tu tak aj na www.oleje.cz postuduj a hned budes o cosi mudrejsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
d3079 Vloženo 20. Září 2007 Sdílet Vloženo 20. Září 2007 zdravim muj kolega by potřeboval poraditkoupil před pul rokem od prvního majitele krasnou zechovalou fabii je to 1,4 16V 74kw ,mela najeto 61000km najezdil sní 5000km a už tam dolil 2,5l oleje je tam 5w 40 plna syntetika nevite jestli je to velky problem a co by se stím dalo udělat děkuji Já mám ten samej motor a rok v. je též 2000 a nemám s ním problém co se týče spotřeby oleje.Za celí ciklus mezi jednotlivejma výměnama což je po 10 000Km tam doleju třičtvrtě litru oleje.Leju tam polosintetiku jak jepsané v info k tomuto vozu a kupuju Mogul,nemohu si na něj stěžovat.Motor chodí klidně a pez klepání.Jezdím s ním každý den do práce a zpět,což je 75Km a mám najeto 104 000Km.Auto jsem kupoval 4roky staré a s asi 40 000km.Nemohu jsi na tento motor stěžovat, když se na něm dělá pravidelná údržba, tak je k nezaplacení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 20. Září 2007 Sdílet Vloženo 20. Září 2007 zdravim muj kolega by potřeboval poraditkoupil před pul rokem od prvního majitele krasnou zechovalou fabii je to 1,4 16V 74kw ,mela najeto 61000km najezdil sní 5000km a už tam dolil 2,5l oleje je tam 5w 40 plna syntetika nevite jestli je to velky problem a co by se stím dalo udělat děkuji Já mám ten samej motor a rok v. je též 2000 a nemám s ním problém co se týče spotřeby oleje.Za celí ciklus mezi jednotlivejma výměnama což je po 10 000Km tam doleju třičtvrtě litru oleje.Leju tam polosintetiku jak jepsané v info k tomuto vozu a kupuju Mogul,nemohu si na něj stěžovat.Motor chodí klidně a pez klepání.Jezdím s ním každý den do práce a zpět,což je 75Km a mám najeto 104 000Km.Auto jsem kupoval 4roky staré a s asi 40 000km.Nemohu jsi na tento motor stěžovat, když se na něm dělá pravidelná údržba, tak je k nezaplacení. ta spotreba oleja nie je o udrzbe, mas vydareny kus bud rad, samotny vyrobca vedel ze k tomu dochadza lebo bola vadna seria kruzkov na piest dana. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 21. Září 2007 Sdílet Vloženo 21. Září 2007 zdravim muj kolega by potřeboval poraditkoupil před pul rokem od prvního majitele krasnou zechovalou fabii je to 1,4 16V 74kw ,mela najeto 61000km najezdil sní 5000km a už tam dolil 2,5l oleje je tam 5w 40 plna syntetika nevite jestli je to velky problem a co by se stím dalo udělat děkuji Já mám ten samej motor a rok v. je též 2000 a nemám s ním problém co se týče spotřeby oleje.Za celí ciklus mezi jednotlivejma výměnama což je po 10 000Km tam doleju třičtvrtě litru oleje.Leju tam polosintetiku jak jepsané v info k tomuto vozu a kupuju Mogul,nemohu si na něj stěžovat.Motor chodí klidně a pez klepání.Jezdím s ním každý den do práce a zpět,což je 75Km a mám najeto 104 000Km.Auto jsem kupoval 4roky staré a s asi 40 000km.Nemohu jsi na tento motor stěžovat, když se na něm dělá pravidelná údržba, tak je k nezaplacení. ta spotreba oleja nie je o udrzbe, mas vydareny kus bud rad, samotny vyrobca vedel ze k tomu dochadza lebo bola vadna seria kruzkov na piest dana. Přesně, jak píše Houmr. Není to o zajetí, údržbě, ani použitém oleji. Je to snad v motoru použitými pístními kroužky, snad hrubým honováním válce a rychlým zedráním původních kroužků. Názory odborníků se liší. Zajímavé je, že tlaky v pístech jsou v pořádku, stejně jako dynamika vozu, jen olej to žere. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dekom Vloženo 23. Září 2007 Autor Sdílet Vloženo 23. Září 2007 a nemá někdo přehled na kolik by vyšla ta vyměna pistních kroužku v neznačkovem servise zhruba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 23. Září 2007 Sdílet Vloženo 23. Září 2007 a nemá někdo přehled na kolik by vyšla ta vyměna pistních kroužku v neznačkovem servise zhruba? Mrkni tady: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=29729 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radec Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 ja mam r.v. 2001 a mne olej nezere Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikosar Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 ja mam r.v. 2001 a mne olej nezere Sviti ti nejaka kontrolka, treba motoru???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 ja mam r.v. 2001 a mne olej nezere jeden zo stastlivcov s danym rokom vyroby a typom motora vas bude ako safranu co vam olej nezerie... BTW: aky olej pouzivas? (od novoty jeden a ten isty?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radec Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 Mikosar: nesvieti, preco by mala, ked je vsetko v poriadku fabka2004: neviem ci od novoty ten isty, kupil som ju jazdenu, ale servisovana bola vzdy v kvalitnom servise, ja tam mam plnu syntetiku myslim ze Castrol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikosar Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 Mikosar: nesvieti, preco by mala, ked je vsetko v poriadkufabka2004: neviem ci od novoty ten isty, kupil som ju jazdenu, ale servisovana bola vzdy v kvalitnom servise, ja tam mam plnu syntetiku myslim ze Castrol Ty muze, kolik mas najeto? Muze ti svitit lambda sonda z duvodu vyssich emisu v primesi benzinu, je tam trosicka spaleneho oleje a sonda to hned zaznamena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radec Vloženo 5. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2007 som daleko za stovkou, nesiveti nic, ked nieco zasvieti, okamzite budem utekt do servisu nech to opravia, chybu vymazu,... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Feri. Vloženo 7. Březen 2008 Sdílet Vloženo 7. Březen 2008 Do kterýho roku žraly 16V 74 Kw olej? Uvažuji o koupi aut z konce roku 2002, jde to vůbec při koupi nějak zjistit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 8. Březen 2008 Sdílet Vloženo 8. Březen 2008 Do kterýho roku žraly 16V 74 Kw olej? Uvažuji o koupi aut z konce roku 2002, jde to vůbec při koupi nějak zjistit? jedine tak ze mas istu dobu na vratenie auta dajme tomu 7 dni a za tu dobu musis jazdit jazdit od 1000-3000km najazdu sa to da zistit. zrala to iba urcita seria niekde je tusim aj tu pisane ktore serie tak by bolo dobre zistit a porovnat s vin na aute ci sa nachadza v tej serii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MATTESS136 Vloženo 8. Březen 2008 Sdílet Vloženo 8. Březen 2008 ahoj kolegové, jsem novopečený majitel 1,4 16V (55kW), tak jsem zvědav, kolik oleje bude dlabat. Rok výroby je 2003. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MATTESS136 Vloženo 8. Březen 2008 Sdílet Vloženo 8. Březen 2008 ahoj kolegové, jsem novopečený majitel 1,4 16V (55kW), tak jsem zvědav, kolik oleje bude dlabat. Rok výroby je 2003. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maca Vloženo 9. Březen 2008 Sdílet Vloženo 9. Březen 2008 ahoj kolegové, jsem novopečený majitel 1,4 16V (55kW), tak jsem zvědav, kolik oleje bude dlabat. Rok výroby je 2003. tak ji hod do vašich fábii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MATTESS136 Vloženo 9. Březen 2008 Sdílet Vloženo 9. Březen 2008 tak ji hod do vašich fábii časem přidám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.