Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte, mám najazdených niečo cez 5600km a počas jazdy som dostal hlásenie na PC: skontroluj stav oleja! Nie je to príliš skoro? Ako často dolievate olej a koľko asi? To len môj papka olej,alebo všetky? Dúfam že to nebude taký typ, že stale budem musieť dolievat olej....

• Autor

No treba doliat. Zajtra musím kúpiť olej, som zvedavý že koľko tam vojde. Este taká poznamka.... ked som preberal auto som skontroloval stav oleja. A nebolo to na ryske max.

Ja ho musel dolejvat pri 7000km, a taky mi to prislo docela brzo.   Pri prebirani vozu jsem ho nekontroloval, zda tam treba neni vic ke spodni hranici, nebo byl presne.

a nebo koncern šetří a neleje na rysku A(Max)

o O2 FL a yeti (oba 2011) lili na max, to vím na 100%. 

čoveče až pojedu reklamovat sedáky, tak schválně mrknu na nějakou nejetou O3 a mrknu na měrku.

Já měl při přebírání dolito na max.

U TDi CR sice na olej behem 20tkm nesahnu, na druhou stranu je spotreba +/- 0,8 litru na techtebem anizovanych 5600km naprosto v norme - znamena to nejakych 0,15 litru na 1000km a to neni nic mimoradneho, obzvlast v dobe zabehu...

• Autor

Hladina oleja bola tesne pod značkou min. Dolial som 0,75l a je tesne pod značkou max. Som zvedavý že ako to bude ďalej...Este moje poznatky s olejmi Castrol.... Ja osobne mám zlé skusenosti s touto značkou. Ked som dal tento olej či do motorky alebo do auta každý motor papkal olej. S inou značkou som nemusel dolievat olej. Napr. na Peugeote raz mi dali olej Castrol namiesto Totalu a po 10tis.km som musel doliat. S olejom Total za20tis.km nic. S motorkami som mal ten istý problém. Asi prejdem zas na inú značku....

Upraveno od techteb

Castrol -> bruska motorů ;-)

mám podobné zkušenosti, proto už mi do auta Castrol nesmí :-)

Při 14.000 km dolito 1 litr oleje. 

• 1 měsíc později...

těžko říct, tam je tolik faktorů, od toho jak člověk jezdí, pravděpodobné šetření na materiálech, kvalita prvního oleje(určitě to je LL 5W-30), většina spoléhá na LL intervaly, takže většinou poprvé mění při 30k km..... v rozumném měřítku to musí trošku žrát, ještě když se ten motor zajíždí, takže třebas ideální po 5k km vyměnit olej jako se to dělalo dříve...

a psát že kastrol je bruska motoru, když tam kastrol z vyroby ani nemusí být...

Je normální, že motor má určitou spotřebu oleje. V závislosti na způsobu jízdy

a provozních podmínkách může spotřeba oleje dosáhnout až 0,5 l/1 000 km. Během

prvních 5 000 kilometrů může být spotřeba vyšší

už v návodě prostě nabádají, dolejte minimálně olej, asi ideální fakt vyměnit oil filtr + nový olej, ale to už je na každém z nás...

• 2 měsíce později...

Dneska mi PP oznámil, že mám po cca 15tis. km dolít olej.

Pro klidný spaní se chci zeptat - zítra mě čeká jízda cca 150km, zvládnu to ještě dojet bez dolívání?

Jaký olej do 1.4TSI lijete? Kde bych to kdyžtak rychle našel v papírech od auta?

Ať si říká kdo chce co chce, používám Castrol Edge 5W30, VW 507.00 a nikdy jsem neměl problém v OII, v OIII jsem ještě nic nedoléval ale pokud budu tak zase toto.

Na daném odkazu dobrá cena a od 4L doprava zdarma.

Upraveno od viewer

Stará 1,4 TSi (03/2011), najeto cca 98.000 dolíval jsem dvakrá t (cca 0,5l), žádná pravidelnost se v tom nedala vystopovat,Castrol ale znovu podotýkám OII FL, takže jiný motor. Ale všichni tvrdí, že u TSi je to normál. Myslím, že pokud kontrolka svítí žlutě, tak bych 150 km normálně ujel. Pokud svítí červeně, chybí Ti vana a nad tím bych se zamyslel :-) 

Mají všechny oleje specifikace VW 507 00 současně i schválení VW 504 00, jako ten Castrol? Protože do 1.4 TSI EA 211 patří olej VW 504 00 (případně VW 502 00 pro pevný interval).

Tak mi do nedalo a vydal jsem se v půjčeným autě hledat v neděli ten správný olej na benzinách ve vedlejším městě vzdáleném 20km.

Nakonec jsem koupil Castrol EDGE FST 5W30 za 599,- (specifikace pro VW 504 00 i VW 507 00) - mám proměnlivý servisní interval, do kterého spadá specifikace VW 504 00.

Před dolitím byla ryska u minima a po dolití 3/4litra oleje zhruba v polovině.

post-82858-0-76146600-1395661577_thumb.j

No, to je přesně on co jsem dával ten odkaz, vzhledem k cenám na benzinkách je lépe se předzásobit a mít v rezervě, já vozím litřík v autě kdyby náhodou.....

To je cenovej rozdíl jak prase! Hold za hloupost se platí...

Asi koupím na netu do zásoby. Má to nějakou trvanlivost? :D

kačer: přemýšlel jsem o tom, že bych to vyměnil po 15tis km, ale asi to nechám do první servisní prohlídky (30tis km). Koukal jsem na porovnání jak zhruba vypadá použitý olej u mého auta s jinou o rok starší octavkou II  (najeto +/- stejně) a byl to velký rozdíl k lepšímu.

Maj asi důvod proč to mění při 30tis km. Dřív to je asi u těchto motorů zbytečný.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.