Publikováno Listopad 12, 201311 r Mate take nekdo tenhle problem s octavkou?..vstriky nyni vycisteny, ale bylo to udajne nekvalitnim benzinem, ktery mel hodne necistot - tankuju jen na znamych cer.stanicich.. jak casto tankujete benzin a hlavne jaky?...me bylo doporuceno tankovat Shell 98,100, ze nema udajne bioslozku, ktera ty vstriky zanasi.. pripadne co byste doporucili?????.. diky vsem tahle sranda vyjde na 2500.kc a to jsem i uvazoval o koupi jinych vstikovacu - pouzitych
Listopad 12, 201311 r Autor A jak je casove narocne vycistit ben.nadrz?..asi bych s tim zajem do servisu
Listopad 12, 201311 r ahoj, od prestavby tankuju jen 100oktanovy max motion od OMV. V cr se nevyrabi, vozi se z rakouska a neobsahuje zadnou bio slozku. Jak je na tom 100ok carrera od benziny nevim. Delam to pro svuj dobry pocit, ze aspon davam vstrikum a cele palivove soustave to nejlepsi co muzu.. zatim na to jezdim cca rok a pul - cca 33t km na LPG- a bez problemu...plynari na to maj ruznej pohled- nekdo rekne naprd, nekdo rekne ber jen benzin bez bio slozek.. kde je pravda nevim. Upraveno Listopad 12, 201311 r od JirkaBrno
Listopad 12, 201311 r Vervu 100 bere Benzina od OMV. http://www.benzinaplus.cz/userfiles/image/certifikat_verva.jpg
Listopad 17, 201311 r Autor Slysel jsem od jednoho mechanika,ze lze cistit vstriky v nafte nebo benzinu misto v ultrazvuku, jak se vam tohle pozdava?..
Listopad 17, 201311 r Byla by blbost zkusit kousek E85? Prej uvolňuje bordel. Samozřejmě pak vyměnit palivový filtr.
Srpen 3, 201411 r Ahoj všem, momentálně se potýkám s problémem s benzinovým vstřikem na jednom válci. Diagnostika hlásí chybu 16686 - valec 2 zjisteno vynechavani zazehu P0302 - 35-10 - - - Sporadická, v měřených hodnotách vynechává zážeh na 2 válci pouze na BA. Nyní se chci dotázat: a) jaký máte odzkoušený čistič benz. vstřiků? Karel.LPG mi kdysi opravil stejný problém čističem od FlashLube, ale ten bohužel nikde v okolí nemohu sehnat máte tip na firmu, která vlastní ultrazvukovou čístičkou a za kolik provádí tuto službu (Brno, Boskovice) a provádi tuto službu "na počkání". Auto má najeto 130.000km, benzín v autě nikdy není starší než 1měs., budu co nejdřív měnit palivový filtr. Předem díky za konstruktivní reakce.
Srpen 3, 201411 r a-tomuto se snažím předcházet tankováním POUZE a JEN naturalu max motion 100oktanů-po celý rok pokud ti můžu poslat cerept p.čadka-natankuj pul nadrže 100oktanovýho max motionu a udělej si výlet tak na 300km v kuse, mohlo by se to pročistit, případně kup nějaký přípravek na čištění v střiků a nalej to do nadrže s max motionem a vyjed vše co tam natankuješ... Pokud to nepomuže, bude zapotřebí kontaktovat servis a nechat patrně všechny vstřiky vyčistit... je možný, že se vstřiky a celá soustava pročistí použitím kvalitního benzínu a čističe vstřiků
Srpen 4, 201411 r Autor Ja mam vycistene vstriky od Auto Fedor v Prostejove,je to asi jiz pul roku,zatim bez problemu..cena je dost vysoka kolem 2500.kc,vymenu pal.filtru tez doporucili..benzin ted tankuju na shellu,ale obyc,jak byl v akci,kdyz byla sleva,tak jsem vzal it en lepsi..
Srpen 5, 201411 r Ja mam vycistene vstriky od Auto Fedor v Prostejove,je to asi jiz pul roku,zatim bez problemu..cena je dost vysoka kolem 2500.kc,vymenu pal.filtru tez doporucili..benzin ted tankuju na shellu,ale obyc,jak byl v akci,kdyz byla sleva,tak jsem vzal it en lepsi.. dle zde uverejnenych testu je benzin od SHELUU uplne obycejnej benzin, ktery je uplne stejny jak na neznackovych pumpach. . Kecy o kvalite je JEN reklama..Pokud chces tankovat dobry benzin,ber na AGIPU, na Benzine, nebo si priplat a ber na Benzine Vervu 100 nebo OMV max motion 100oktanu. Problem je v tom, ze vstriky degraduji BIOslozkou, ktera je obsazena v benzinu.98mi a vic oktanove benziny neobsahuji BIOslozku. Nevyrabi se v CR, ale dovazi se, konkretne OMV dovazi 100okt. benzin z rakouska a prodava ho i benzine, ktera ho prodava pod nazvem VERVA
Srpen 5, 201411 r Bioslozka je tam vzdycky, neobsahuji je jenom paliva pro zasahova vozidla, ktera musi byt neustale pripravena k akci. A ty bezne k dostani nejsou. Benzin bez bioslozky volne k prodeji? Kdepak, to ma vrchnost dobre osefovane ten svuj bio byznys. Premiova paliva od OMV nebo Benziny obsahuji misto "bioetanolu" jeho smes s isobutylenem, tedy ETBE (ethyltercbutyleter). Mas vyssi oktanove cislo nez etanol a vetsi spalne teplo. Navic se bezproblemu misi s benzinem, to etanol ma problem a casem se snazi vyloucit ze smesi. Proto maji ty premiove benziny delsi skladovatelnost nez normalni benzin (6 mesicu vs. 3 mesice). ETBE je na vyrobu samozrejme drazsi nez etanol, a navic ho tam musi byt vice aby byl splneny pozadavek na obsah kysliku v benzinu až 2,7%. Etanolu staci do 5%, ETBE je potreba 15-17%.
Srpen 20, 201411 r Ahoj všem, děkuji za konkrétní informace Stanymu a za velmi dobré vysvětlení Nakadahovi. Rád bych se podělil o informaci, že se mi podařilo (snad) vyřešit problém: už jsem měl domluvené čištění v Blansku ultrazvukem, nakonec jsem vyndal vstřik, očistil, lehce profouknul kompresorem a nasadil zpět. Zkusil nastartovat a už zase běží na 3 válce i na benzín. Preventivně jsem vyměnil palivový filtr.
Srpen 23, 201411 r jestli se mi nekdy zanesou me vstrky tak si veznu klopnej co mam na nastavovani/zajizdeni Valteku a nacham vstriky ve VIF nebo necem podobnem cvakat... Pak je jeste mozna hodim do ultrazvuku a musej zase chodit...
Srpen 23, 201411 r Svoje vstriky na 1.8 20V sem cistil pomoci smesi STP cistice benzinoveho systemu a technickeho benzinu 1:1. Cerpadlem sem to hnal do vstriku, upraveny impulzni regulator vstrik ovladal (frekvence 55Hz, zmena stridy 1-99%) a cely vstrik lezel v ultrazvukove cisticce. Po vycisteni davaly vsechny vstriky stejnou davku za stejny cas a mely i stejny rozprach. Auto ma najeto 280000km a z toho 2500h na plyn. Plyn byl nastaveny tak, ze se to ihned po proslapnuti nad 2000rpm prepnul na LPG i kdyz motor byl jeste studeny. A za ten cas ty nejaky vstrik prestal tesnit a ukapaval do plynu. Nasledne to cele blbnulo, vykazovalo bohatou smes a volnobeh byl hrozny. Po vycisteni je po problemu. Pokud se vstriky cisti maji se spravne vymenit i jejich vstupni filtry, takova pidi sitka. Vytahuje se to bez pripravku mizerne a sitko se znici. Ja nove nemel (nevim kde je extra koupit) takze sou tam puvodni. Mam na to udelane video, pokud by se chtel nekdo podivat staci rict.
Srpen 24, 201411 r presne takovej postup jsem myslel - domaci cisticka Upraveno Srpen 24, 201411 r od silarm
Srpen 25, 201411 r V Blasnku www.rs-servis.net Šlo by to video, případně návod zveřejnit, především na ten klopný obvod? R.
Srpen 26, 201411 r Používám už dlouho VIF do benzínu a problém zatím není.Beru to jako prevenci i auto lepe startuje o trošku dřív jak před tím.Liju to i do pily a sekaček. Dá se i dávkovat víc jak je doporučeno a vyjde mi jedna flaška na rok tj.200kč. Používám to hlavně zkrz biosložky v benzínu.
Srpen 26, 201411 r "Klopný obvod" = impulzní regulátor. Já použil http://hadex.cz/w822-regulator-stejnosmernych-motorku-az-10a-stavebnice/ . Je to klasika s 555-kou. Součástkami má danou frekvenci 2 nebo 3kHz (už nevím přesně), takže je potřeba výměnou jednoho keramického kondenzátoru mu tu frekvenci snížit. Já ze šuplíkových zásob vyhrabal takový potřebný a dostal sem se na frekvenci cca 16-18Hz (60-58ms). Délka vstřiku se dá regulovat od nějakých 3-4ms do 54-55ms (pak už se otevře naplno). Se vstřiky není radno si hrát naprázdno nasucho bez protíkajícího benzínu - velmi rychle a značně se ta cívka ohřívá, opravdu. http://www.youtube.com/watch?v=tkWiQrU8hRE http://www.youtube.com/watch?v=szlNfa8VrjY Uznávám, že do profi provedení to má daleko, ale mě to pomohlo. Nak
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.