Únor 22, 20241 r K vzhledem ceně materiálu a pracnosti je vlastně fuk jestli je to držák převodovky nebo spojková lamela. Tato malá převodovka má levné náhradní díly.
Únor 22, 20241 r Nezlob se na mě @informator, ale odpověď mimo mísu. Výměnu silentbloku servis udělá za cca 40 minut (vím to, byl jsem kdysi u toho). Za tuto dobu vymění spojku max. na rallye při servisu mezi etapami. Servis má na spojku mnohem mnohem delší časy. Tudíž i cena práce je naprosto jiná. Materiálově je pravda, že se cena originál silentbloku nebezpečné blíží ceně sady spojky Luk nebo Sachs....
Únor 23, 20241 r Ano, chtěl jsem spíše poukázat na to, že je vždy lepší řešit tyto věci komplexně a vyměnit vše, protože kvůli pracnosti nemá smysl zjišťovat, který z dílů problém způsobuje. Ideálně je potřeba převodovku vyndat, zkontrolovat vůli na hnací hřídeli, vyměnit olej, instalovat novou spojkovou sadu a vyměnit silentbloky. Tj. komplexní řešení a repasovat celý hnací mechanizmus... co si budeme 30 tisíc najeto za 6 let tomu se těžko věří i kdyby to jezdilo jen kolem komína a zrovna silentbloky stárnou i časem ne jen ujetými KM. Co se týče spojky tak může takové problémy klidně v 50K km začít dělat pokud jí někdo dával pobaštit a olej je tak jako tak na výměnu. 6 let je už staré auto bez ohledu na to kolik má reálně najeto, obzvlášť u aut od roku 2014 kde se začalo ve velkém šetřit na kvalitě materiálu. Ty auta stárnou doslova před očima i když nejezdí a právě hlavně gumové části. Upraveno Únor 23, 20241 r od informator
Pátek v 21:531 den Tak došlo i na mě. Klepání mám střídavě už dlouho, teď už je to ale fest (Toledo, najeto 145 000). Pročítám forum a mám dvě otázky: 1) Dá se nějak s jistotou poznat, jestli opravdu klepe uložení převodovky? Když někdo někam strčí pajcr a zahejbe, uslyší/uvidí to? 2) Z popisu předpokládám, že to v garáži nevyměním -- čtu zvedák a zavěšenej motor. Je to tak?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.