kosak 72 Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 Zdar lidi, hledal jsem téma o motorku ve světlech tu na foru a je zde jedno téma, které však neodpovídá na všechny mé otázky. Proto zakládám nové téma. Mám Fabku II Combi v klasiku r.v. 2008 najeto 28 tis. km a dnes jsem zjistil, že se mi nenaklápí pravé přední světlo. Levé světlo chodí normálně a pravé nic i když je poslechem motorek u tohoto světla slyšet, že chodí. Ve škodovce mi bylo řečeno, že leda výměna celého světlometu cca 4000 Kč. Nemá s tímto někdo zkušenost, zda tomu nějak pomoci, když motorek světla je slyšet a světlo nechodí, dík moc za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 Když jde slyšet motorek , že maká tak jedině by byl vypadlej kloubek od motorku co drží parabolu světla. Při výměně zárovky jsi možná víc zatlačil na parabolu a ta se vycvakla právě s toho kloubu u motorku. Vyndej gumovou záslepku ze světla a zahejbej s parabolou. A víš načem jsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak 72 Vloženo 6. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 (editace) Dík, vyzkouším i když žárovka je ve světle ještě z výroby. Zajíma mne však, zda je u této závady opravdu nutná výměna celé paraboly, tak jak mi bylo prezentováno v autorizovaném servisu, nebo mne jen zase chtějí oškubat. Editováno: 6. Únor 2012, autor: kosak 72 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Salus Vloženo 8. Únor 2012 Sdílet Vloženo 8. Únor 2012 (editace) Možná Tě chtějí jen oškubat, protože motorek naklápění paraboly se dodává jako samostatný náhradní díl - cena cca + - 500,-Kč. Tedy pokud je ten motorek vadný. Servisy nejsou vždy servisy, ale vyměňovači dílů a to jen náhodně. (Např. nesvítí levé přední světlo = vadná žárovka, není to vadná žárovka? Vyměníme celé světlo = cena cca 4000,-Kč) Editováno: 8. Únor 2012, autor: Salus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 8. Únor 2012 Sdílet Vloženo 8. Únor 2012 Mas zly motorcek. Treba ho vymenit za novy!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 Tak 500 kč za motorek tomu nevěřím, na Oc stál 1480Kč Rešil jsem to sehnáním z rozbitýho světla. U Fabii se tato závada nevyskytuje , a jestli mrčí motorek tak faká. Sundej tu gumovou krytku a někdo ať točí regulací a ty koukej do světla a hned víš načem jsi. Tak se budem dohadovat do nekonečna co tomu je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. Únor 2012 Sdílet Vloženo 9. Únor 2012 Ziadne dohady je zly motorcek-potenciometer vo vnutri. Novy motorcek stoji 395Kc. LINK: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6y0941295-motor-nastaveni-sklonu-svetlometu-fabia.html Na OC1 novy motorcek stoji 330Kc. LINK: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0941295a-motor-nastaveni-sklonu-svetel-octavia-yeti.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak 72 Vloženo 22. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2012 (editace) Zdar, dnes celá parabola vyměněna v rámci pozáručního servisu tzv. kulance v autorizovaném servisu zcela zdarma. U motorku byl urván kloub převodu. V servisu za to napřed po mě chtěli 4500 Kč, po mém emailování s p. Brojerem, zaměstnancem Škoda - Auto, který má na starost oddělení péče o zákazníky, vše řešeno přes smluvního partnera zcela zdarma. Fabka je r.v. 2008. Pokud má někdo tutéž závadu a nepochodí přes servis jako já, kontaktujte tohoto pána. Lína huba ......... Editováno: 22. Únor 2012, autor: kosak 72 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csbot Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 Ahoj, jelikoz jsem to zde nenasel tak jsem zalozil nove tema. Dneska jedu (samozrejme tma) a leve svetlo mi sviti hodne do zeme.Prijedu k baraku a najednou to sviti normalne.Zaparkuji auto a jdu zkusit proc tomu tak je.Prijdu zepredu k autu a najednou slysim jak mi motorek neustale vrci.Zkousim ruzne polohy svetel a dela mi to u polohy 1 a 2, u polohy 3 nikoliv.Zaroven jak motorek vrci tak se furt svetlo naklapi nahoru a dolu.Pak to za cca 5 minut prestalo a zase je to OK.Cim by to mohlo byt?ze by se tam neco zaseklo nebo se do motorku neco dostalo? Nemam vubec tusenil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 12. Únor 2014 Sdílet Vloženo 12. Únor 2014 Máš závadu v tom nastavovacím servomotorku, buď je vysmeknutý táhlo k potenciometru, nebo je špatnej celej ten potenciometr. Je to většinou neopravitelný, musí se vyměnit celý to servo. Cena kolem 1000,- CZK je ale furt lepší jak celý světlo za víc jak 5 litrů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svetozar13 Vloženo 10. Červen 2014 Sdílet Vloženo 10. Červen 2014 (editace) Mám problém s světla!Nelze se nastavit.Bordovy počitač mi ukazuje chybu dynamicky svetla.Škoda Roomster 1.4 TDI Editováno: 14. Červen 2014, autor: svetozar13 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 Toto sa nedá čítať... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 Veru nedá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svetozar13 Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 Omluvam se,jsem cizinec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 To nevadí že si cudzinec, technicky som ním aj ja, a každý tu je tolerantný.Bolo by ale dobré, ak by si používal opravu pravopisu. Dnes ju určite má Google Chrome aj Mozilla Firefox (a možno aj iné prehliadače), takže aj keď nebudeš mať vetu gramaticky úplne správne, nebude to vo forme ktorá sa pre nás veľmi ťažko číta. Ty zase používaním opravy pravopisu sa skôr naučíš ako sa jednotlivé slová správne píšu. P.s.: Ďalším dobrým pomocníkom je aj Google Translate. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svetozar13 Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 (editace) Objednal jsem hodinu Škoda a se objevi co je s autem? Editováno: 14. Červen 2014, autor: svetozar13 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seli Vloženo 14. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2014 když už je tohle téma otevřené, tak ho využiju ... nefunguje nám na rooomovi ani natáčení do stran ani nahoru a dolů.... vůbec nevím co s tím. VAG nic nenašel ani na světlech ani nikde auto je bez chyb. Nevíte náhodou nebo nesetkali jste se s tím někdo ???? Dík moc V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2014 Jestli VAG nedokáže navázat komunikaci s ŘJ světel, tak hledej po pojistkách, samozřejmě pokud tu jednotku v autě vůbec máš - ona je docela mastná a jestli se poondila předchozímu majiteli a on ji odpojil nebo nechal odpojit, aby světla držely na místě, tak se docela prohneš za novou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 14. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2014 sice je to asi blbost, ale když jsem měl první Fabku, tak mi nefungovalo štelování světel a důvod byl ten, že jsem měl prdlou žárovku. Pokud je prdlá žárovka, zřejmě se i odpojí štelování světel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seli Vloženo 15. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2014 žárovky mám dobré, měnil jsem je všechny,.... co to je za jednotku k těm světlám prosím tě?? zjistil jsem že to bylo tuklý na předek, ale opravovalo se to ve škodovce v německu tak jsem to neřešil a auto koupil pro moju. Bohužel tohle jsem na vagu právě nenašel že nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2014 Je klidně možný, že při opravě to naklápění vyřadili nebo použili neodpovídající ND, takže "švěcilka nešvěcilkujou" jak by měly. Překontroluj si čísla dílů podle ETKY, Pawouk tady na fóru má Etku doma a pomůže. Musí souhlasit typový čísla příslušný k VINku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csbot Vloženo 14. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2014 Je to tenhle motorek? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j0941295-motorek-nastaveni-sklonu-svetel-oe-18362.html Btw. jak se sundavaji ty svetla? Nahore je jeden sroub a ostatni zaboha nevim, kde jsou.Je treba sundavat naraznik? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pali_HTP Vloženo 14. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2014 Jak se vynda svetlomet ti neprezradim ale ten motorek je tam na bajonet. Tzn pootocit do niektorej strany a potom "vysmeknut" to tahlo z paraboly... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 14. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2014 Motorek se jako náhradní díl nedodává, nejde ani u f2 vyndat.Jedině nějak šikovně rozpárat světlo a pak slepit. Poučily se z F1 , proč neprodat celý světlo, a ne jenom motorek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csbot Vloženo 14. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2014 (editace) chces rict, ze musim koupit cele svetlo a to naklapeni(viz. ten odkaz predtim co jsem dal) se neda vymenit nebo ten mechanismus co to naklapi? Editováno: 14. Prosinec 2014, autor: csbot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.