Přejít na obsah

Naklapeni svetel Fabia II


kosak 72

Doporučené příspěvky

Zdar lidi, hledal jsem téma o motorku ve světlech tu na foru a je zde jedno téma, které však neodpovídá na všechny mé otázky. Proto zakládám nové téma. Mám Fabku II Combi v klasiku r.v. 2008 najeto 28 tis. km a dnes jsem zjistil, že se mi nenaklápí pravé přední světlo. Levé světlo chodí normálně a pravé nic i když je poslechem motorek u tohoto světla slyšet, že chodí. Ve škodovce mi bylo řečeno, že leda výměna celého světlometu cca 4000 Kč. Nemá s tímto někdo zkušenost, zda tomu nějak pomoci, když motorek světla je slyšet a světlo nechodí, dík moc za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jde slyšet motorek , že maká tak jedině by byl vypadlej kloubek od motorku co drží parabolu světla. Při výměně zárovky jsi možná víc zatlačil na parabolu a ta se vycvakla právě s toho kloubu u motorku. Vyndej gumovou záslepku ze světla a zahejbej s parabolou. A víš načem jsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík, vyzkouším i když žárovka je ve světle ještě z výroby. Zajíma mne však, zda je u této závady opravdu nutná výměna celé paraboly, tak jak mi bylo prezentováno v autorizovaném servisu, nebo mne jen zase chtějí oškubat.

Editováno: , autor: kosak 72
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná Tě chtějí jen oškubat, protože motorek naklápění paraboly se dodává jako samostatný náhradní díl - cena cca + - 500,-Kč. Tedy pokud je ten motorek vadný. Servisy nejsou vždy servisy, ale vyměňovači dílů a to jen náhodně. (Např. nesvítí levé přední světlo = vadná žárovka, není to vadná žárovka? Vyměníme celé světlo = cena cca 4000,-Kč)

post-67222-0-02825600-1328714118_thumb.j

Editováno: , autor: Salus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak 500 kč za motorek tomu nevěřím, na Oc stál 1480Kč :kol-26: Rešil jsem to sehnáním z rozbitýho světla. U Fabii se tato závada nevyskytuje , a jestli mrčí motorek tak faká. Sundej tu gumovou krytku a někdo ať točí regulací a ty koukej do světla a hned víš načem jsi. Tak se budem dohadovat do nekonečna co tomu je

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdar, dnes celá parabola vyměněna v rámci pozáručního servisu tzv. kulance v autorizovaném servisu zcela zdarma. U motorku byl urván kloub převodu. V servisu za to napřed po mě chtěli 4500 Kč, po mém emailování s p. Brojerem, zaměstnancem Škoda - Auto, který má na starost oddělení péče o zákazníky, vše řešeno přes smluvního partnera zcela zdarma. Fabka je r.v. 2008. Pokud má někdo tutéž závadu a nepochodí přes servis jako já, kontaktujte tohoto pána. Lína huba .........

Editováno: , autor: kosak 72
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, jelikoz jsem to zde nenasel tak jsem zalozil nove tema.

 

Dneska jedu (samozrejme tma) a leve svetlo mi sviti hodne do zeme.Prijedu k baraku a najednou to sviti normalne.Zaparkuji auto a jdu zkusit proc tomu tak je.Prijdu zepredu k autu a najednou slysim jak mi motorek neustale vrci.Zkousim ruzne polohy svetel a dela mi to u polohy 1 a 2, u polohy 3 nikoliv.Zaroven jak motorek vrci tak se furt svetlo naklapi nahoru a dolu.Pak to za cca 5 minut prestalo a zase je to OK.Cim by to mohlo byt?ze by se tam neco zaseklo nebo se do motorku neco dostalo? Nemam vubec tusenil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

To nevadí že si cudzinec, technicky som ním aj ja, a každý tu je tolerantný.
Bolo by ale dobré, ak by si používal opravu pravopisu. Dnes ju určite má Google Chrome aj Mozilla Firefox (a možno aj iné prehliadače), takže aj keď nebudeš mať vetu gramaticky úplne správne, nebude to vo forme ktorá sa pre nás veľmi ťažko číta. Ty zase používaním opravy pravopisu sa skôr naučíš ako sa jednotlivé slová správne píšu.

 

 

P.s.: Ďalším dobrým pomocníkom je aj Google Translate.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

For stupidos e.1 und effendi - volové, když je z bývalý Jugošky = Slovinec, Chorvat nebo Srb (já to přesnějc podle jména nepoznám), tak asi těžko může psát správně česky nebo slovensky!

 

To Svetozar13 - bylo by líp napsat to sem anglicky = It would be better to write here English...

 

Já pochopil, že palubní počítač (board computer) napsal "chyba dynamického nastavení světel" = "error of dynamic light-control".

 

Je potřeba jet s autem do servisu, závada je v řídicí jednotce pod pravou částí palubní desky = My answer is : You must go with the car in for (authorized) service, the fault is in the control unit situated under the right side of the dashboard.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, to platí, pokud neumíš kváknout jinak, než ses naučil od mámy v peřině. Ale pro ty, kterým nebylo líno se učit víc, platí KOLIK ŘEČÍ UMÍŠ, TOLIKRÁT JSI ČLOVĚKEM.

A ak si to budeš žiadať, ta ti to napíšem správne aj po slovensky - aj keď som Čehún ani peň.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To čo som napísal bolo myslené na teba, nie pre svetozar13. Ti najprv tvrdíš že sme "stupidos", potom skomolíš naše mená (mám pocit že naschvál, lebo nie je to prvý prípad že tie 3 znaky nedokážeš napísať v rovnakom poradí), potom ešte nás pre istotu urazíš, a nakoniec ako najväčší boss a najmúdrejší človek Zemegule nám tu predvedieš takú angličtinu akú si predviedol.
Naozaj neviem či sa mám smiať, alebo plakať nad tvojou úbohosťou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

když už je tohle téma otevřené, tak ho využiju ...

 

nefunguje nám na rooomovi ani natáčení do stran ani nahoru a dolů.... vůbec nevím co s tím. VAG nic nenašel ani na světlech ani nikde auto je bez chyb.

 

 

Nevíte náhodou nebo nesetkali jste se s tím někdo ????

 

Dík moc V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli VAG nedokáže navázat komunikaci s ŘJ světel, tak hledej po pojistkách, samozřejmě pokud tu jednotku v autě vůbec máš - ona je docela mastná a jestli se poondila předchozímu majiteli a on ji odpojil nebo nechal odpojit, aby světla držely na místě, tak se docela prohneš za novou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

žárovky mám dobré, měnil jsem je všechny,....

 

co to je za jednotku k těm světlám prosím tě?? zjistil jsem že to bylo tuklý na předek, ale opravovalo se to ve škodovce v německu tak jsem to neřešil a auto koupil pro moju. Bohužel tohle jsem na vagu právě nenašel že nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...