Effo Vloženo 11. Únor 2014 Sdílet Vloženo 11. Únor 2014 Ahoj-te. Nevím kam to prsknout, tak to dám sem... Mám poškrábaný zadní sklo od předchozího majtele od škrabky... asi nevěděl, že jde zapnout výhřev... Nedělá někdo v nějaký sklárně? Nebo kde bych mohl sehnat práškovou pemzu na leštění skla, nebo sklárny používají "gavopol"... Nebo jak rozleštit poškrábané sklo? Díky za tipy... nechce se mi měnit sklo za nové... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 12. Únor 2014 Sdílet Vloženo 12. Únor 2014 ...Nebo kde bych mohl sehnat práškovou pemzu na leštění skla, nebo sklárny používají "gavopol"... http://www.krustashop.cz/www-krustashop-cz/eshop/19-1-Zlato-stribo-pokovovani/0/5/379-Pemza-italska-mleta-velmi-jemna http://www.grac.cz/sortiment/kridy-a-pemzy.html http://shop.polpur.cz/polpur/eshop/5-1-UMELECKE-SKLO/0/5/6-Lestici-prasek-CEROX Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ESkaba Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví nebo nemá zkušenost s tím jak by se dalo vyleštit na čelním skle škráb od stěrače, nebo jestli se něco prodává na rozleštění apd... Moc děkuji všem za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 záleží, jak moc je to hluboko. Oprava = odstranění materiálu jehož síla odpovídá hloubce škrábance. Spíš to dej nějaké firmě, která se tomu věnuje. Rukou to neuleštíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ESkaba Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 Ještě mě napadlo prášek na leštění který se používá ve sklárně. tzv CÉR lidově řečeno, ale nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 28. Únor 2017 Sdílet Vloženo 28. Únor 2017 Pochybuji že by jsi to doma udělal aby to nějak vyladalo. Kdysi jsem se o to taky zajímal a problém je v tom, že když vybrousíš rýhu tam tam uděláš takový menší dolík a sklo bude pak zkreslovat průhled. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 28. Únor 2017 Sdílet Vloženo 28. Únor 2017 ... a nebude v tom místě utírané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ESkaba Vloženo 28. Únor 2017 Sdílet Vloženo 28. Únor 2017 Dolík tam asi bude to je pravda. Jasný je, že úplně škráb ze skla nezmizí. Škráby jako takové při pohledu na ně když jsou suché jsou bílého vzhledu. Když se vyleští tak budou čiré, tzv. měli by být čiré jak sklo okolní, tudíž by se na skle měli ztratit. Říkám to z mé praxe dělám ve sklárně (ne sice kde se vyrábí autoskla) ale ploché sklo a zrcadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 28. Únor 2017 Sdílet Vloženo 28. Únor 2017 Tak děláš ve sklárně a ptáš se nás tu jak se vyleští sklo? To snad budou vědět fachmani tam ne? To je jako když bych se tu ptal jaké otáčky použít při frézování hliníku karbidovou frézou.... A pak říct že dělám v nástrojárně Od toho jsou tam šéfové, mistři a elita firmy aby poradily Každopádně mě takové téma zajímá, ale asi bude málokdo vědět a každý doporučí nové sklo. Nech si ho pojistit a za 3 měsíce to křápni kamínkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ESkaba Vloženo 28. Únor 2017 Sdílet Vloženo 28. Únor 2017 Ano ve sklárně ano, ale něco jiného je tvrzené autosklo a zrcadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
opravář 20 Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 (editace) Zkoušel jsem leštit diamantovou pastou 0,003 mm a dremelkou rýhu ve skle. Jde to velmi španě. Sklo je tvrdé. Půl hodiny a výsledek o ničem. Sklo se zahřívalo. Praskne teplem? Po několika Přerušovaných hodinách není rýha, je tam zakřivení roviny. Po nitce škrábance ve skle mám 3mm široký ďolík po celé délce. Vznikla jakási lupa. Vidět to je. Z dálky a na fokkafotkách si už ale nevšimnu. V těsném okolí vznikla jiná smáčvost vody. Tvoří se menší kapky vody za deště Sklo je z blízka spíše na výměnu. Na broušení skla diamantovou pastou zapomeňte. Sklo musí být pro pohled "rovný". Uvažuji nad pokusem bílej škrábanec spíše zakápnout lakem. Zaleštit rovinu se sklem třeba žiletkou. Tudy bude lepší cesta pokusů. Broušení nepomáhá. Prodávaji se také opravné sady na ťukance od kamínků, na displeje mobilů, možná čirý lak na nehty a zaleštit. Chce to zkusit. Obávám se, že v mělké rýze o horku a mrazu se nic ve skle neudrží. Ohledně téma broušení Je to špatná cesta. Víc ublížíme než pomůžeme. A toho času.... Ještě info: Zubní bělící pasta také umí povrchově leštit sklo. Bacha na velké teplo vzniklé strojním třením. Zubní pastu,vatu a šudlat ručně - přeju mnoho trpělivosti. Editováno: 10. leden 2020, autor: opravář 20 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.