Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Jj, to dává smysl.

Spěchal jsem i kvůli tomu kupónu, ale když je další :-)

Aleš dík ta radu stim voskem, četl sem prave někde jak spatne dolu jdou.. 5.4 prehazuju kola :))

Mně nešlo v týdnu dolů ani kolo, takže i já už objednal vosk :-)

Po navoskovaní je sranda tam ty kola dávat jak to klouže, ale po zimě bez vosku byla všechna čtyři kola přilepená.

Já to zasychat nenechával, takže možná proto.

A prach a spol. pravidelně vymývám wapkou.

Aleši díky!

Jenom nerozumím jednomu.

Na tom videu tím voskem vzal celkem dost celou dosedací plochu elektronu.

Přitom manuál Škody říká: Bezpodmínečně dbát na to, abyste navoskovali pouze středění a nikoli dosedací plochu ráfku. Následkem toho by bylo znečištění brzdy při jízdě a z toho vyplývající špatná účinnost brzd.

Asi se vyplatí na to po přezutí myslet a párkrát někde cvičně zabrzdit, ale jinak bych z toho žádné velké drama nedělal a voskoval nadále i dosedací plochu.

• 2 týdny později...

Já minulý týden zaváhal, takže díky (y)

Odesláno z mého Lenovo P70-A pomocí Tapatalk

Řešil jste už někdo zápis těch podložek do TP?

• 2 týdny později...

Ahoj, nemáte někdo fotky jak vypadá octavia combi se zadníma podložkama 15 a 20 mm? Rozmýšlím, které vybrat.

Díky

David

Tady je s 20mm a stále utopené, takže jdu do 25mm :)

20170326_122127.jpg

20170326_122133.jpg

a tady s 15mm 

20170326_115859.jpg

20170326_114826.jpg

Těch 20 mm už bych nechal a víc nedával

Pro mě je to ještě moc utopené, 25mm bude ideální a hlavně nebudou průchozí dlouhé šrouby, ale šroubouby zvlášť na náboj a pak kolo..

při tak dlouhých šroubech totiž začínají kola kopat.. 

To budeš mít asi pravdu, takže na kliku 20mm a na víceprvek 25mm 

zaráží mě v čem je rozdíl v přední nápravě když jsou rozdílné rozměry

o to více když by právě RSo mělo být širší :( 

Upraveno od rosta.rs

• 4 týdny později...

Co myslite, neni problem v tom, ak predna naprava ma podlozky 10mm a zadna 20mm? Teda ci neni problem v tom, ze na prednej naprave je mensi rozchod kolies nez na zadnej naprave? Myslim tym jazdne vlastnosti... Videl som napr. typka na Audi, ze mal na prednych kolesach disky ET 33 a na zadnych ET 23...

Technicky to nie je problem?

Ok, dik za info, to som si vobec neuvedomil, ze  zadna naprava ma original o cca 30mm mensi rozchod kolies nez predna !  Myslel som ze je to rovnake vzdy, predok i zadok.

Ale ked dam dopredu podlozky 10mm a dozadu 20mm, bude tento rozdiel mensi. Takze napr. predok  origo 1549 sa zvacsi na 1569 (+ 2x10mm) a zadny rozchod sa zvacsi z 1520 na 1560 (+ 2x20), takze rozdiel bude uz len 9mm.  Nema to nejaky negativny vplyv na jazdne vlastnosti? 

• 9 měsíců později...

Panove vi nekdo jaky rozmer podlozek - ale na FL? Na predFL mam 25mm a kolega chce neco na FL.

Diky

předek 1,5cm zadek 1cm

je to jednoduché, když se rozšířil rozchod o 1,5cm na kolo oproti předFL

Diky

1cm se nedelali s tou “obrubou” co vystreduje, takze vezmeme predek i zadek 1,5cm a uvidime.

Upraveno od Strabag

Ahoj, plánuji dát podložky na kombi 1.4TSI (110kw) před FL, ještě jsem to přesně neměřil jak široké s 18" GOLUS, ale spíš se bojím abych pak při zatížení neškrtal. Dáváte nějaké dorazy na tlumiče? Zkoušel jsem dozadu posadit 3 osoby (průměrná váha 75 - 80 Kg / osoba) a sedlo si to pěkně na zadek, kola zalezly do podběhu :) ... díky za tipy.

2cm predFL v poho.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.