Kllrt Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 V 14. 8. 2021 na 17:45, kvasimodo napsal: No jóóó klucí, ale ten vzhled je taky úplně někde jinde na RS! Na 19kách to auto vypadá super! Na 17kách je to už jen Škodovka!!! Škodovka to byla vždycky, i když na tom jsou 17 nebo 19ky. Aspoň to nemlátí. V 14. 8. 2021 na 19:18, jaydoo napsal: Podľa mňa na RS nepatria 17 kolesá... Kdyby na 19 byl normální profil, tak si je tam nechám, ale nebudu jezdit po ráfku. Třeba O4 ho už má vyšší. Tenhle gatwkeeeping... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 V 14. 8. 2021 na 13:05, Kllrt napsal: @virtual hodil jsem dneska ze zajímavosti na auto 17ky Triuse, vejdou se tam úplně v pohodě. Byl jsem se krátce projet a ten komfort je úplně nikde jinde. Žádný rány do auta, jsou mnohem tišší (a to mám vlastně na obou sadách Sport Maxxy). Možná to auto je takový svižnejší s nimi, ale možná to jen fakt pocit. Jediný minus pro mě bylo to, že do zatáčky měly tendenci se tak trošku "žvýknout", ale to chápu, když tam je mnohem vyšší bočnice. Takže bych nejradši na auto plácnul 17ky a byl by pokoj. Připadá mi trochu nedospělý nadřazovat vzhled (velký ráfky) nad užitné vlastnosti (komfort na daily ježdění), viz 17" na RS "nepatří" (tuším, že v TP jsou 17", 18" a 19", ne?). Na minulém autě jsem měl 17"/225 s normálním podvozkem, a říkal jsem si, že nižší profil (větší ráfek) bych už kvůli komfortu nechtěl, teď mám 18" s DCC většinou na comfort a přijde mi tak akorát, a zase si říkám, že 19" s ještě nižším profilem bych rozhodně nechtěl... Akorát se mi nelíbí ty různě široký paprsky, předface byly černé 17" ráfky, které se mi líbí víc. A nebo zkus ještě 18" (jestli máš možnost), jako kompromis... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 Ja som to nemyslel nijako zle. Ale ked má niekto RS, tak na to patria pekné kolesá. Ked má niekto najslabší naftak a dá tam krídlo z RS a 20 kolesá,tak nto tiež bude pre mňa smiešne... Ale nto je môj názor,nikomu ho nevnucujem.. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 Taky to nemyslím zle, ale ty 17"/225 s dobrou pneumatikou (třeba pilot sport se v tom rozměru myslím dělá) mi nepřijou ani opticky ani funkčně (k rychlému podvozku RS) špatné, a pokud někdo jezdí často po špatných cestách... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvasimodo Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 (editace) před 3 hodinami, Kllrt napsal: Škodovka to byla vždycky, i když na tom jsou 17 nebo 19ky. Aspoň to nemlátí. Kdyby na 19 byl normální profil, tak si je tam nechám, ale nebudu jezdit po ráfku. Třeba O4 ho už má vyšší. Tenhle gatwkeeeping... Po ráfku nejezdi, a raději si v tom případě nafoukni gumy 😁Teď je jasné už kde je tvůj zakopaný pes 🤭 Já mám 19 léto i zima 😉Ale pravda je, že série podvozek je špatenka! Já tam dal ST 30/30 a max. spokojenost. Editováno: 16. Srpen 2021, autor: kvasimodo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kllrt Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 před 20 minutami, kvasimodo napsal: Po ráfku nejezdi, a raději si v tom případě nafoukni gumy 😁Teď je jasné už kde je tvůj zakopaný pes 🤭 Já mám 19 léto i zima 😉Ale pravda je, že série podvozek je špatenka! Já tam dal ST 30/30 a max. spokojenost. Abych řekl pravdu, tak když jsem auto koupil, tak ty pneumatiky byly nafoutknuté na "eko" tlak a to teprve byly tvrdý jak kámen 😁 Ale teď to mám na ten normální tlak. před 58 minutami, virtual napsal: Připadá mi trochu nedospělý nadřazovat vzhled (velký ráfky) nad užitné vlastnosti (komfort na daily ježdění), viz 17" na RS "nepatří" (tuším, že v TP jsou 17", 18" a 19", ne?). Na minulém autě jsem měl 17"/225 s normálním podvozkem, a říkal jsem si, že nižší profil (větší ráfek) bych už kvůli komfortu nechtěl, teď mám 18" s DCC většinou na comfort a přijde mi tak akorát, a zase si říkám, že 19" s ještě nižším profilem bych rozhodně nechtěl... Akorát se mi nelíbí ty různě široký paprsky, předface byly černé 17" ráfky, které se mi líbí víc. A nebo zkus ještě 18" (jestli máš možnost), jako kompromis... Souhlasím, nejsem úplně fanda tuningu ve prospěch jen vzhledu, když tím autem jezdím každý den. Ať to lidi na svým autě mají, když mě to nebude nějak omezovat/ohrožovat. A jinak ano, na RS245 jsou v TP 17" až 19". Musím teď s autem do servisu, kvůli vibracím na dálnici (dělá to i s jinýma kolama, bohužel), tak pak uvidím a hodím na to ty 18", přece jenom ty černý Gemini by tomu mohly hodně slušet, i když bych rád něco lehčího, kdyby to nestálo tolik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 před 1 hodinou, Kllrt napsal: ...hodím na to ty 18", přece jenom ty černý Gemini by tomu mohly hodně slušet, i když bych rád něco lehčího, kdyby to nestálo tolik. Dej pak vědět, co říkáš na Gemini. Já už dlouho taky zvažuju buď Clubsporty nebo třeba Ultraleggery (pokud máte někdo tip na další dostupné lehké a kvalitní 18", napište sem), ale zatím jezdím pořád na kolech z výroby... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 16. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2021 Ja mám Gemini 18, oproti 17 triusom komfort nie je horší a v zákrutách je stabilita asi lepšia. Ale mám to na 1.5 tsi chip 178k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomstone Vloženo 8. Září 2021 Sdílet Vloženo 8. Září 2021 (editace) Zdravím, chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti z hlediska komfortu s 17" vs 18" koly na Octávce bez DCC? Koupil jsem Octu se 16", ale chci Trius 17" a zvažuju Gemini 18". S tím související otázka - nevíte, jestli mívá Škodovka akce na disky? Nikdy jsem to nesledoval a budu je chtít reálně až v dubnu, takže vyčkávat můžu.. Moc díky za relevantní komentáře! :) P.S. Mám liftback s 1.5 TSI (pokud někdo hraje na váhu na předku a zadku). Editováno: 10. Září 2021, autor: Tomstone načtení tématu ve vláknu v mezidobí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 15. Září 2021 Sdílet Vloženo 15. Září 2021 17" bez problémů, 18" už jsou tvrdší, ale u nich také záleží na hodnotách tlaku. Pokud nemáš zatížené auto, je lepší je mít nahuštěné na předepsané spodní hodnoty tlaku. Pro mě byl pouze poněkud šokující přechod ze zimních 16" rovnou na letní 18". Teď už to ale tak nevnímám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ArateR Vloženo 23. Září 2021 Sdílet Vloženo 23. Září 2021 Mohu poprosit o radu, jestli jsou vhodné pneu (v souladu s TP jsou) na léto tyto pneu: https://www.pneumatiky.cz/michelin-pilot-sport-4-225-45-zr17-91-w-zp-fr-letni-pneumatiky-155894-t1 Nerozumím označení "225/45 ZR17 91 W dojezdová fr letní" znamená ZR, že nejsou vhdonou náhradou za pneumatiky: Pirelli 225/45 R17 91 W Mate mne rozdílnost R vs ZR a slovíčka "dojezdová FR" Děkuji mnohokrát za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 24. Září 2021 Sdílet Vloženo 24. Září 2021 Dojezdová znamená RunFlat, s pevnou bočnicí, která umožňuje dojezd do servisu. Já bych raději obyčejnou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ArateR Vloženo 24. Září 2021 Sdílet Vloženo 24. Září 2021 @virtual: děkuji moc, poslal bys mi, prosím, Tvůj návrh na letní pneu - ideálně od Continentalu, Michelinu nebo Pirelli (jiným asi moc nevěřím). 225/45,R17 letní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 24. Září 2021 Sdílet Vloženo 24. Září 2021 Tak za mne by to byla tahle: https://www.rajpneu.cz/pneumatika/225-45-R17-PILOT-SPORT-4-91Y-MFS-MICHELIN . Ačkoliv je konstruovaná na rychlost do 300 km/h, funguje i na mokru. Na vodě už to tak skvělé není, ale to skoro u žádné pneumatiky. Při jízdě v lijáku je prostě třeba dost ubrat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 24. Září 2021 Sdílet Vloženo 24. Září 2021 V 8. 9. 2021 na 12:15, Tomstone napsal: Koupil jsem Octu se 16", ale chci Trius 17" a zvažuju Gemini 18". Tak zůstaň u těch 17". Když někdo u Oct II chtěl 17" kola, dostal automaticky i sportovní podvozek a nikdo se ho na to neptal. Podvozkáři ví, že větší (tj. těžší) kola potřebují tvrdší nastavení podvozku, aby se ta těžší kola moc nerozskákala na nerovnostech. Ale přišla nové doba a demokraticky můžeš mít sebetěžší kola k sériovému podvozku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 29. Září 2021 Sdílet Vloženo 29. Září 2021 V 24. 9. 2021 na 18:17, ArateR napsal: @virtual: děkuji moc, poslal bys mi, prosím, Tvůj návrh na letní pneu - ideálně od Continentalu, Michelinu nebo Pirelli (jiným asi moc nevěřím). 225/45,R17 letní Teď před zimou bude důležité, co bude k dostání. Pro sportovnější vlastnosti se obvykle vybírá mezi Michelin Pilot Sport 4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 a Continental Premium Contact 6, jen neber dojezdové. Pirelli Cinturato P7 jsem na Octávii taky měl (225/17") a byl jsem spokojenej (tichá, pohodlná, dobrá výdrž, jízdní vlastnosti bez problému). S PS4 chybu rozhodně taky neuděláš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomstone Vloženo 29. Září 2021 Sdílet Vloženo 29. Září 2021 Díky moc za zpětné vazby. Půjdu do těch 17" Triusů. Teď jsem se zakempil na eshopu škodovky a čekám, kdy sleví mou černou variaci :) Mám čas do dubna :-P Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubuxin1 Vloženo 1. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2021 (editace) Ahojte. Na jar uvažujem kúpiť si nové elektróny na moju O3 FL. Tie povodné Alcatras som si nechal na zimu a letnú sadu chcem novú. Dosť sa mi páči od škody disky Hawk,len tie sú R17 a ja v technicaku mam zapísané 16ky, a na jednej stránke som našiel takú istú len nie je to originál ale je to r16ka. Je to model Racing Line xf083. Čo vy na to? Pozná niekto z vás tu značku? Je to rozmer 16x6.5 et46 presne to čo mám v technicaku. Dik za odpovede. Editováno: 1. Prosinec 2021, autor: Bubuxin1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 8. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2021 (editace) Záleží na prioritách. Výrobce je udáván na Taiwanu. Ale nejmenovaný dovozce do ČR udává, že je až 13 různých výrobců po celém světě což při faktu, že se jedná o pouhé dvě značky AL kol nezní moc přesvědčivě. Originál je jen jeden. osobně bych si tohle na auto nikdy nedal. Ne pro vzhled, ale pro původ. Editováno: 8. Prosinec 2021, autor: stanmar doplnění textu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 8. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2021 Pneumatiky a disky len overené značky. Nestojí no za to, ušetriť pár eúr a potom kvôli chybe materiálu rozbiť auto... Prípadne ešte väčšie nešťastie.. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubuxin1 Vloženo 12. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2021 Nie nie tie Racing line určite nedám. Našiel som niečo podobné a sú schválené,certifikované. Je to značka Mak Wolf. Ešte rozmýšľam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danek 74 Vloženo 31. leden 2022 Sdílet Vloženo 31. leden 2022 Pro uživatele Ritch: prosím tě nezůstali ti doma středové pokličky wv s červeným okrajem na kola belvedere? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 25. Únor 2022 Sdílet Vloženo 25. Únor 2022 Vegy na O3 jsou luxusní, mám na prodej zánovní sadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mastibruch Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 Borci je tady někdo kdo máte na obyč. O3FL kola R19 se sníženýma pruzinama (- 30mm)? Mám objednané R19 Vegy ale nejsem si jist jak to bude vypadat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TheKebic Vloženo 5. Červen 2022 Sdílet Vloženo 5. Červen 2022 Zdravím borci, 8J×18 et35, vleze se v pohodě na O3 ? Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.