Pericko666 Vloženo 4. Duben 2014 Sdílet Vloženo 4. Duben 2014 Ahoj, uvažoval už někdo z Vás o snížení Rapida? Docela se nad tím rozmýšlím. Žádný brutus, 20-30 mm max!! Co si o tom myslíte? Můžete doporučit nějaký produkt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pericko666 Vloženo 4. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. Duben 2014 Stále přemýšlím a přemýšlím a našel jsem toto .. http://www.escape6.cz/podvozky/sportovni-pruziny/h-r/skoda/rapid--typ-nh-/sportovni-pruziny-h-r-pro-skoda-rapid/ Escape6 je poměrně známá firma, seč trošku dražší a nabízejí snížení Rapida o 35 mm, což je přesně to, co bych si představoval. Jak se na to díváte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sytic Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 Snížení by rapidu prospělo. Protože jde o auto rodinného typu, viděl bych reálně, že 15 mm by bylo dostačujících. Bohužel není v nabídce sportovní podvozek, který byl, resp. je dostupný např. pro Citigo, F2, O2 i O3, který snižuje auto právě o takovou hodnotu. Pericko666: Zkusil si na svého rapida dát sportovní pružiny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeMo Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 Pre porovnanie liftback z katalógovej fotky s minimálnou medzerou medzi kolesom a blatníkom a potom real je trochu niekde inde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 Jaký ma to snížení konkrétně u Rapida význam? Pouze vizuální, to se tedy vyplati, a pak skrtat na každém rohu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sytic Vloženo 4. leden 2015 Sdílet Vloženo 4. leden 2015 LeMo: Rapid je podle mého posazen velmi vysoko. Na fotkách tento fakt značka vyniká, stačí se podívat na několik vozu z program ŠKODA Plus. MBDusan: Pro někoho, kdo se pohybuje především po dálnici a kvalitních silnicích, by jistě bylo zajímavé mít níže položené auto, které by mělo větší stabilitu (originální sportovní podvozek má z továrny i příslušné tlumiče, které si jako celek s pružinami a zbytkem rozumí). Navíc decentní snížení nepřináší velké riziko (zde velmi známý uživatel Maverick najezdil desetitisíce kilometrů s O2 a O3 se sportovním podvozkem a neměl nikdy problém). Jiná situace už trochu nastává, pokud někdo svůj vůz osadí sportovními pružinami a auto klesne o 35 mm (nepočítám větší snížení pomocí stavitelných tlumičů). Pak už je větší obezřetnost nutná, ale těch 3,5 cm dolů rapidu sluší. Mě mrzí, že není téměř žádná alternativa. Rapid jde sice z továrny naopak ještě zvýšit paketem pro špatné cesty, ale dle mého soudu je už základní světlá výška vozu na úrovni Yetiho Přední náprava by možná šla snížit pomocí pružin ze sportovního podvozku pro F2, ale co zadní pružiny... Pokud se bavíme o malém a velmi decentním snížení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 5. leden 2015 Sdílet Vloženo 5. leden 2015 (editace) Já bych chtěl tak během 2-3 měsíců hodit na zkoušku jenom pružiny -35mm. I když tato kombinace je o ničem, možná se i zhorší jízdní vlastnosti. Ale čistě po estetické stránce by se Rapidu hodily. Fakt tam dali offroadový podvozek, na to se nedá dívat.. Měl jsem víc aut s nižšíma pružinama a sériovýma tlumičema, tak bych zkusil i Rapida. Vrátit se to dá vždycky.. Pravda je, že určitě komfort a i v některých jízdních režimech je to horší než série! Jinak tady je celkem pěkně snížený. Editováno: 5. leden 2015, autor: mx6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pericko666 Vloženo 11. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 (editace) To video je extrém nicméně decentní snížení o dejme tomu 20mm by bylo luxus. Máte zjištěný, že by to mělo velký vliv na jízdu? Chápu, že komfort jde stranou, ale co sportovní jízda a zatáčky .. má to vliv na lepší a rychlejší průjezdy zatáček? Nebo naopak? A MX6, nezapomeň dávat info, jak se situace se snížením vyvíjí a hlavně fotky!!! Díky za info Editováno: 11. Březen 2015, autor: Pawouk Odstraněna citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Chlape bídná, předchozí příspěvek se necituje a tuplem ne i s videem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pericko666 Vloženo 13. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2015 Omlouvám se, již se to nestane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denny1 Vloženo 29. Březen 2015 Sdílet Vloženo 29. Březen 2015 (editace) Čau lidi, už to někdo snížil? Zkušenosti? Já našel 3 výrobce se snížením 20/30 a 35mm a s mým servisakem ted ladime nejlepší variantu. Asi to dopadne na tech 20/30, at to na tech 17kach není taková divočina... Kdyby mel někdo realizováno, tak dejte vědět. Diky Editováno: 29. Březen 2015, autor: denny1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 30. Březen 2015 Sdílet Vloženo 30. Březen 2015 Zdravím pánové. Dnes na webu Auto.cz proběhl online chat s panem Vlčkem, šéfem Škodovky a na můj dotaz za plánují sportovní podvozek na Rapida podobně jako má Fabie a Octávka odpověděl, že ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 31. Březen 2015 Sdílet Vloženo 31. Březen 2015 Zdravím, mám rapida style plus a na tech 17" to je fakt hrozný Tak jsem objednal pružiny od v-maxx snížení vpředu -35mm a vzadu -45mm. Tak jsem na to zvědavý až to namontuju :-) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 31. Březen 2015 Sdílet Vloženo 31. Březen 2015 Tak to si pořiď :-) přeju příjemné drhnutí na všem možném Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denny1 Vloženo 31. Březen 2015 Sdílet Vloženo 31. Březen 2015 Ty jo, já uvažuju max nad tím snížením o 20 vepředu a 30 vzadu, tech 15 navíc bude vážně brutálních:-) bude to ale vypadat luxusně, o tom žádná. Je to taky na SB style plus se 17kama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 31. Březen 2015 Sdílet Vloženo 31. Březen 2015 Drhnuti s tak malym snížením se u rapida vžádnym případě nebojim tam bych drhnul tak pri snižení o 120mm . Jinak před rapidem jsem měl fabii rs1 a snížená byla cca o 70mm na 17" kolech a pohoda až na ostrý zlomy, ale jezdila i v zimě bez problému. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denny1 Vloženo 1. Duben 2015 Sdílet Vloženo 1. Duben 2015 tak dnes jsem si dal praci a zmeril prostor mezi pneu a hranou blatniku. Auto je rapid spaceback, style plus, 1.2TSI, 77kW, pneu 17". Na predni naprave 60mm, na zadni nehoraznych 80mm. V nadrzi asi pulka, jinak auto prazdny. Vubec se ani nerozmyslim a snizuju o tech 20mm vepredu a o 30mm vzadu. Nemyslim si, ze by to melo za nasledek zhorseni jizdnich vlastnosti, spis si myslim, ze naopak. A to i presto, ze zustanou puvodni tlumice. Ona stejne ta vlecna sama o sobe neni moc velkej zazrak, kdyz je auto vzadu prazdny... Cest borci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 (editace) Možná zkusit tak 5 roků počkat až auto klesne únavou.. Je pravda že po dvou letech to trochu lehlo k zemi, z těch 15cm na 12,5cm. Někdo si kvůli tomu vysokému podvozku pořizuje offroad, my máme dva v jednom.. Ne, je to hnus, i kůň by zvracel. Ale jízdní vlastnosti se po použití jenom nižších pružin zhorší. Možná ještě 20/20 nebo max 20/30mm. I tak bude auto poskakovat a v dlouhých rychlých zatáčkách plavat. Editováno: 3. Duben 2015, autor: mx6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 Měl sis koupit sporťáka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denny1 Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 To mx6: čekat nebudu:-) a co se týká jízdních vlastnosti, tak to budu muset vyzkoušet, pokud se to jen trochu zlepší, tak dvě mouchy jednou ranou. Pokud to bude naprd, vrátit původní půjdou vždycky ne?;-) To mbdusan: konstruktivní pripominka dnešního dne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Temik.sk Vloženo 6. Duben 2015 Sdílet Vloženo 6. Duben 2015 Nazdar, ked sa uz bavite o znizeni podvozku, teda o pruzinach, hodte prosim sem co stoji praca ich vymenit a casova narocnost. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Tak jsem dal na rapida ty kratší pružiny V-MAXX předek -35 zadek -45. Komfort bych řekl prakticky stejný a zda se mi že se míň naklání v zatáčkách. Nikde nic nedře a placu je tam dost. Vyměna trvala cca 2 hoďky mě a pomáhal mi kolega Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Temik.sk Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Daj sem foto auta zboku, musim to vidiet, presne toto chcem aj ja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fezoj07 Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 A ukazka na aute je kde?hmm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domino666 Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 fotky su v jeho vlakne http://forum.skodahome.cz/topic/132113-red-rapis-style-plus/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.