Přejít na obsah

Zabeh

Doporučené příspěvky

těch 1 500 km je tak rychle pryč že v podstatě není čas to ani řešit....  já jsem měl auto od 460 km a určitě ho předtím nikdo moc nešetřil, ba naopak, nicméně já osobně v podstatě jezdím jako v záběhu, nevytáčím do maxima, nejezdím na plný kotel, mám najeto přes 20tis. km a jel jsem nejrychleji asi 2x a to jen 160 km/hod. - ne že by to rechleji nejelo, určitě jelo ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muj nazor je, ze zabeh je v dnesni dobe uz dost precenovan. Presnost vyroby je dnes uplne jinde nez drive. Fakt, ze se uz dnes nemeni poprve olej po 1500km jako drive, ale normalne dle promenneho intervalu je toho dukazem. Osobne znam nekolik lidi, co maji predvaci auto z autosalonu, kde se lide s nejakym zabehem zcela urcite nesrali a motor se jim nerozpada a ani nezere olej vice nez normalni auto. Sam bych si teda nic takoveho nekoupil, ale je to asi spise muj predsudek nez neco jineho. Nechci tim ale nikoho nabadat, at jezdi od 0km jako prase. Sam jezdim se svym autem trvale v podstate dle instrukci vyrobce pro jizdu v zabehu. :)

Odkaz ke komentáři

Proč se vyhnout dálnici ? Když pojedu v daných otáčkách (tedy ani moc a ani málo) tak je dálnice vpohodě. Motor je zahřátý na ideální teplotu, žádná jízda na volnoběch... a když ještě člověk bude měnit rychlosti, aby nejel pořád ve stejných otáčkách, tak si myslím, že je to lepší než nějaké rázy při častném řezení např. při projíždění městem, nebo po nějaké špatné, klikaté  a kopcovité okresce.... ale je to k diskuzi :kol-28:

Odkaz ke komentáři

Muj nazor je, ze zabeh je v dnesni dobe uz dost precenovan. Presnost vyroby je dnes uplne jinde nez drive. Fakt, ze se uz dnes nemeni poprve olej po 1500km jako drive, ale normalne dle promenneho intervalu je toho dukazem. Osobne znam nekolik lidi, co maji predvaci auto z autosalonu, kde se lide s nejakym zabehem zcela urcite nesrali a motor se jim nerozpada a ani nezere olej vice nez normalni auto. Sam bych si teda nic takoveho nekoupil, ale je to asi spise muj predsudek nez neco jineho. Nechci tim ale nikoho nabadat, at jezdi od 0km jako prase. Sam jezdim se svym autem trvale v podstate dle instrukci vyrobce pro jizdu v zabehu. :)

jeď na exkurzi do ŠA a tam uvidíš, co předvádějí hoši s auty při výjezdu z nultého km a při nakládce na kamiony a posléze co prodejci při vykládce z kamionu, jsem to tu už psal, pak bys to auto určitě ani nechtěl... ale jak se vždycky říkalo, jak se naučí jezdit, tak pak jezdí!

Odkaz ke komentáři

Napalm: v případě, že by se jelo po dálnici stejnou rychlostí (někteří tam rovnou hodí tempomat), tak bych se ji raději při záběhu vyhnul. Stejně jako celou dobu na stejnej rychlostní stupeň...

A když ještě bude člověk měnit rychlostní stupně....na dálnici? Co? :D

Ale každého věc jak zajíždí auto :) Já volím okrsky a snažím se co nejvíc řadit, což na dálnici, ruku na srdce, moc nejde ;)

Odkaz ke komentáři

Kazdy o zajizdeni rika neco jineho, ale rozhodne plati, ze kdyz uz nekdo zajizdi motor, tak by se mely neutale stridat otacky a motor by mel pracovat jen v lehkem zatizeni. Jizda po dalnici s konstantnimi otackami idealni neni... ale jak rikam, kazdy to dela jinak. Ja se chovam dle rad, co jsem obdrzel od lidi co stavi zavodni motory :-)

Odkaz ke komentáři

cize ti co mali takmer maximum to nechali tak alebo to nejak odsali? pripadne klesla niekomu hladina oleja po zabehu alebo po napr 10000km?.....no a k tomu zabehu....vcera som ho troska prebehol ale dalsich aspon 1000km budem zasa jazdit pekne s castym striedani vykonu a prevodovych stupnov....hadam som to nepokaslal vcera ale 2500 ot mi nepride vela po rovnej ceste bez vacsieho zatazenia

Odkaz ke komentáři

Napalm: v případě, že by se jelo po dálnici stejnou rychlostí (někteří tam rovnou hodí tempomat), tak bych se ji raději při záběhu vyhnul. Stejně jako celou dobu na stejnej rychlostní stupeň...

A když ještě bude člověk měnit rychlostní stupně....na dálnici? Co? :D

Ale každého věc jak zajíždí auto :) Já volím okrsky a snažím se co nejvíc řadit, což na dálnici, ruku na srdce, moc nejde ;)

Jasně pokud tam hodím tempomat, tak to dobré není, to souhlasím. Ale pokud jedeš na D1 tak řadit jde, respektive ti ani nic jiného nezbývá... :kol-28: ... a v pravém pruhu zajedeš rovnou i tlumiče...   :kol-98:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...