Přejít na obsah

Dosah centrálního zamykání


DrumMates

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

Postupom času sa mi skracoval dosah centralu na kluči, až som musel otvarať až tesne pri okne ( manualne sa mi neda, nemam tam vstup pre kluč).

Myslel som že je to v baterke, tak som kuil novu a vymenil. Bez zmeny. A ked zamkne auto ani nebliknu smerovky.

 

Neviete kde by mohol byt problem? Je to vcelku otravne otvarat a zamykať v bezprostrednej blizkosti lavých predných dverý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Kde se nachází jednotka centrálního zamykání/dálkového ovládání? Superba odemknu sotva na 8m, hledal jsem drátovou anténu ve sloupcích předního okna, u pojistek a relé ale bez úspechu. Baterii v klíči jsem měnil, chci provést kontrolu antény a její zapojení v řídící jednotce. Předem děkuji za smysluplné odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

8 metrů se Ti zdá málo? Kolik bys jako chtěl? 50metrů? Než k tomu autu dojdeš, tak se Ti samo zase zamkne, čili Tvoje vzdálenost je zcela normální a adekvátní a nechápu, že je Ti to málo

Je to ovládané přímo komfortkou pod kobercem.

Pokud si ale myslíš, že tomu nějak pomůžeš, tak moje smysluplná odpověď je, že nepomůžeš. Můžeš si to akorát třeba omrknout po kobercem, pokochat se výhledem na komfortku, ale více bych do toho nehrabal. V žádném případě si nehraj s anténou (napojovat cokoli, prodlužovat,atd.)- (anténa: Dle schematu je to 15pólová svorkovnice T15, pin 7 a 10)

Scan.PDF

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravím, mám takový problém, měl jsem trable s DO u superba I. Bylo ho obtížné odemknout na větší vzdálenost, někdy to šlo třeba na 3 metry a někdy úplně u auta, a dnes problém , ono to nejde vůbec, pouze když sedím uvnitř auta a to ještě s bídou. Moje klika je ta že mi fungují zámky na dveřích, takže není problém otevřít klíčem, ale proč nejde ta dálka ? Bude problém v komfortce pod řidičem ? Co jsem pochopil, tak se tam nachází příjmač že ?  Sotva vyřeším osvětlení uvnitř auta už mám další problém :(

Editováno: , autor: Jany123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterku sem nechal měnit (cca před měsícem), když už ten signál nebyl nic moc, ale bez výsledku, tak pochybuji, že to bude baterkou ;)

 

Mohla by být chyba v  komfortce? Musím dát klíč uplně ke sklu k řidičovým dvěřím aby to odemklo, ale někdy ani to ne. :(

Editováno: , autor: Jany123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...

Čau lidi.


Poctivě jsem si pročetl forum a musím říct,že jsem zkusil všechny postupy co zde uvádíte.Ale je možný,že jsem něco přehlídl.


Baterky v ovladačích jsem vyměnil a oba se chovají stejně.


Superb 2,5 TDI   r.v. 2003


 


Stručně popíšu problém a postup:


 


Auto jde otevírat jen na krátkou vzdálenost.A to spíše od řidiče na cca 0,5.m.


Jak bylo uvedeno výše,vytáhli jsme komfortku a do zmíněného pinu,kde je bodlá anténa jsem dali náhradní drát cca 1,5m.Daný drát jsem navolno vytáhl z auta a zavřel dveře a nechal trčet cca 0,5m ven z auta.Najednou šlo auto otevírat na cca 20m ze všech stran což splňovalo to co jsme potřeboval.


S radostnou náladou z nečekaného úspechů jsme drát schovali za tapec a do sloupku.Jak jistě tušite,DO se chovalo najednou úplně stajně a otvírání na cca 0,5m je zpět.


Zjistli jsme,že pokud je kabel volně a DO ho vidí jakoby přes okno,tak to na těch 20m funguje.Jakmile se to schová pod tapec tak zase nic.


JSem z toho zoufalej a nevím v čem je problém.Může být v háji celá komfortka? Klidně koupim novou,jen se mi nechce kupovat zbytečně.


Díky za každou radu.


 


L.


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to by bylo asi levnější řešení.Každopádně jsem si nechal zjistit kolik stojí nová komfortka a po zjištění ,že 6800 mě to nějak přešlo.

Kdybych zkusil pořídit novej klíč ( teda pokud si jím myslel ovladač ) , šlo by použit tento způsob aktivace?

 

Jak aktivovat nové klíče bez programu vag

 

Přeprog.klíče -dálka (1997 NA)

 

  • Proces

1. Klíč v zapalování nechat v poloze Zapnuto

2. Manuálně zavřít dveře druhým klíčem ze řidič.strany,pokud máte jenom jeden klíč zamknout zevnitř

3. Jedním stlačením na dálkovém ovládání-otevřít dveře se zapne alarm

4.Vyčkat 6 vteřin,pak zmáčknout otevření dveří,tím se aktivuje kódovací proces a dálkové ovládání je přeprogramováno (přispůsobeno)

· POZNÁMKA : Pokud přeprog.více dálek je proces ten samý, ale musí se znáčknout otevření 2,3 nebo 4 krát pro každý další ovladač

· například : Když se přeprogramují 2 ovladače zmáčknout odemčení dvakrát s 1 vteřinovým intervalem mezi každým zmáčknutím,opakovaně pro 3 nebo 4 dálky nemačkat 5 krát ,protože se smažou všechny dálky (čti dole)

5. Zapalování do polohy vypnout

6. Vytáhnout klíč ze zapalování,zkontrolovat operaci

7. Kódování může být obnoveno až po 4 dalších ovladačích

8. Zapalovaní musí být vypnuto mezi kazdým progr.dalšího ovládání

 

Dálkové ovládání -mazání (1997 NA)

  • Proces

1. Zapalování do polohy zapnuto a ponechat klíč v zapalování

2. Manuálně zavřít dveře druhým klíčem ze řidič.strany,pokud máte jenom jeden klíč zamknout zevnitř

3. Na dálkovém ovládání stlačit otevřít dveře 5 krát za sebou ve vteřinovím intervalu-spustí se alarm

4. Vyčkat 6 vteřin,zmáčknout jednou otevřít dveře a paměť se vymaže

5. Vypnout zapalování, všechny dálky se vymazaly

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci dělat z nikoho blbce, to v žádném případě. Ale včera jsem chtěl odemknout auto dálkačem a nešlo to ani když jsem přiložil klíč k oknu. Zamykání a otevření kufru šlo bez problému. Přítelkyně chtěla něco v Kiku, kde jsem viděl ty samé baterky do dálkového. Po výměně to samozřejmě dělalo pořád to samé. Napadlo mě že Kik je šmejd, tak jsem zajel do elektra, trošku jsem si připlatil za novou baterku a ejhle. Dálkáč šel snad i z 20m. Z čehož plyne. To že si koupíte baterku od kde koho není záruka toho že je funkční. Říkám nechci z nikoho dělat blbce, jenom taková malá rada :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...