Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte, neviete niekto co by mohol sposobovat problem, ktory v poslednej dobe pozorujem? Na druhom prevodovom stupni, pri akceleracii od cca 1700 do 2000 otacok je pocut neskutocne hucanie. Auto ide dobre, motor ma normalne pekny zvuk, ale ked prechadzam cez spominane otacky na dvojke, zacne to akoby hucat, alebo duniet v aute. Je to docela hlasne, ze sa az v aute vsetci divia co to je. Po cca hodine jazdenia to pomali prestava, takze najzretelnejsie je to kym neni poriadne zohriaty motor. Taktiez stejne otacky, ale na inej zaradenej rychlosti to nerobi, iba na dvojke... . Mam superb 2, 2011 4x4 manual. Diky moc za pripadne rady.

• 2 týdny později...

s toho popisu ťažko pochopiť , ale v podobných otáčkach dunenie a hučanie robí často odtrhnutá alebo načatá hardy spojka kardanu vzadu pri rozvodovke , išiel by som ako prvé asi po nej a potom skúmal ďalej , zvlášť ak to má cez 120 000km ...

• Autor

Diky moc suri. Zaujimave je ze to uplne prestalo.... . Robilo to cca 3 dni a naraz je to ok. Inak v servise skoda vraveli ze kardan sa celu dobu netoci. Ze sa zacina tocit iba pri zopnuti. Je to blbost co? Toci sa furt a iba sa v pripade potreby pripoji zadn naprava. Je to tak?

nie je to nijak fyzicky možné aby sa netočil , točí sa stále 

načatá,ale zákazník nič nereklamoval...ani si to nijako nevšimol  :kol-34:

post-62595-0-52467300-1400086456_thumb.j

post-62595-0-38335000-1400086472_thumb.j

klasika , vidím že tiež všetko fotíš ako ja  

nevieš nikdy kedy sa to zíde ;) ...

....trebárs pre fórum :D

Pre fórum netreba :-)...

• 2 týdny později...
  • Autor

Tak vcera ma odtiahli do servisu. Pocas jazdy mi zacalo "cukat" auto, robilo to aj pri stlacenej spojke. Na parkovisku pred kauflandom ked som siel parkovat, som pocul ze auto mi niekde z predu, zo spodu rezonuje ..... . Pri parkovani som citil ze auto nieco brzdi.... . Naraz nejaka rana a uz som sa ani nepohol. Kolesa uplne zablokovane, ani dopredu, ani do zadu. Prevodove stupne mi idu radit v pohode, auto sa chce pohnut podla zaradenej rychlosti, ale kolesa proste nieco blokuje :( . Odtahovke sa nejak podarilo ma nalozit a odniest do servisu, dnes poobede sa na to budu pozerat ze co to je. Podozrenie je na rozvodovku, alebo prevodovku :( . Tak uvidime.

• Autor

Mne to tiez podobne "drncalo" a vcera ma odtiahli do servisu, kolesa zablokovane, neda sa pohnut ani do predu, ani do zadu a pravdepodobne rozvodovka, v horsom pripade prevodovka v prd.....eli.

no sme zvedaví čo to bude a ako to dopadne  :kol-32:

• Autor

Tak je to rozvodovka, 0AV409053S.  Bohuzial ten diel neviem zatial nikde zohnat :( ..... myslim to tak abz som neplatil za origo diel skodovke 45 000 Kc ..... . Neviete ci sa da nahradit s 0AV409053T? Rozdiel je iba to T na konci a ten prave zohnat viem. To S neviem za rozumnu sumu nikde zohnat, ale mam moznost kupit TDiky moc.

Upraveno od Luďa

copak podělal se? asi se tam nikdy neměnil olej co? díky za info.

• Autor

Olej v diferencialech som nechal menit hned ako som to kupil pred cca 2 mesiacmy. Ale uz asi bolo pozde....... .

moriakoj, musí ti stačit jedno vlákno, spojil jsem to dohromady a duplicitní příspěvky smazal.

• Autor

Ano, na ten pouzity som volal, uz to nieje aktualne. Ale maju tam verziu "H", ktora je kompatibilna nahrada. Takze ju asi zajtra rano objednam. Inak v tom povodnom sa rosypalo lozisko.... jedno lozisko, ale neda sa nikde zohnat.

Toto vidím a počujem prvý krát v živote , nedal tam niekto zlý olej , alebo málo oleja alebo pod. ? zvlášť pri tej nedávnej výmene ...

moriakoj, musí ti stačit jedno vlákno, spojil jsem to dohromady a duplicitní příspěvky smazal.

a já,že prečo ma to hodilo na už prečítané príspevky  :kol-133:

• 6 měsíců později...

Trochu mimo, ale tyka sa to prednej rozvodovky. Ake je prosim pekne cislo oleja ktore do nej ide? Dik :)

Upraveno od Martttin

Ospravedlnujem sa, nakoniec som to nasiel v inom vlakne a neviem ako zmazat  prispevok :(

Pre tych ktorym to mozno pomoze - diferencial predok + zadok - olej G 052145S2

Upraveno od Martttin

Nevím jestli ti moje informace pomůže ale zkusím to. Před rokem začla moje O2 dělat to samé, škubat se jako blázen. Nakonec to bylo tím, že se na jednom kole v diferenciálu přeštíplo 5 nýtů z osmi a to kolo se vyosilo a pokusilo se prokousal obalem ven. Jaké to mělo následky asi nemusím popisovat. Mému tátovi se podařilo sehnat celou převodovku na O2 za 5000. Vypadalo to, že je to podnik kde jich měli hodně a živili se prodejem převodovek. Před chvíli jsem mu psal jestli si nepamatuje co to bylo zač a dostal jsem tuhle odpověď: "Z Líbeznice pres Zlonin a na kraji Neratovic po levé straně Vrakoviste". Tak třeba se ti podaří dohledat konkrétní podnik a třeba budou mít co potřebuješ.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.