Přejít na obsah

Diferencial - zamena komponentu

moriakoj

Doporučené příspěvky

Ahojte, neviete niekto co by mohol sposobovat problem, ktory v poslednej dobe pozorujem? Na druhom prevodovom stupni, pri akceleracii od cca 1700 do 2000 otacok je pocut neskutocne hucanie. Auto ide dobre, motor ma normalne pekny zvuk, ale ked prechadzam cez spominane otacky na dvojke, zacne to akoby hucat, alebo duniet v aute. Je to docela hlasne, ze sa az v aute vsetci divia co to je. Po cca hodine jazdenia to pomali prestava, takze najzretelnejsie je to kym neni poriadne zohriaty motor. Taktiez stejne otacky, ale na inej zaradenej rychlosti to nerobi, iba na dvojke... . Mam superb 2, 2011 4x4 manual. Diky moc za pripadne rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Diky moc suri. Zaujimave je ze to uplne prestalo.... . Robilo to cca 3 dni a naraz je to ok. Inak v servise skoda vraveli ze kardan sa celu dobu netoci. Ze sa zacina tocit iba pri zopnuti. Je to blbost co? Toci sa furt a iba sa v pripade potreby pripoji zadn naprava. Je to tak?

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak vcera ma odtiahli do servisu. Pocas jazdy mi zacalo "cukat" auto, robilo to aj pri stlacenej spojke. Na parkovisku pred kauflandom ked som siel parkovat, som pocul ze auto mi niekde z predu, zo spodu rezonuje ..... . Pri parkovani som citil ze auto nieco brzdi.... . Naraz nejaka rana a uz som sa ani nepohol. Kolesa uplne zablokovane, ani dopredu, ani do zadu. Prevodove stupne mi idu radit v pohode, auto sa chce pohnut podla zaradenej rychlosti, ale kolesa proste nieco blokuje :( . Odtahovke sa nejak podarilo ma nalozit a odniest do servisu, dnes poobede sa na to budu pozerat ze co to je. Podozrenie je na rozvodovku, alebo prevodovku :( . Tak uvidime.

Odkaz ke komentáři

Tak je to rozvodovka, 0AV409053S.  Bohuzial ten diel neviem zatial nikde zohnat :( ..... myslim to tak abz som neplatil za origo diel skodovke 45 000 Kc ..... . Neviete ci sa da nahradit s 0AV409053T? Rozdiel je iba to T na konci a ten prave zohnat viem. To S neviem za rozumnu sumu nikde zohnat, ale mam moznost kupit TDiky moc.

Editováno: , autor: Luďa
Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Nevím jestli ti moje informace pomůže ale zkusím to. Před rokem začla moje O2 dělat to samé, škubat se jako blázen. Nakonec to bylo tím, že se na jednom kole v diferenciálu přeštíplo 5 nýtů z osmi a to kolo se vyosilo a pokusilo se prokousal obalem ven. Jaké to mělo následky asi nemusím popisovat. Mému tátovi se podařilo sehnat celou převodovku na O2 za 5000. Vypadalo to, že je to podnik kde jich měli hodně a živili se prodejem převodovek. Před chvíli jsem mu psal jestli si nepamatuje co to bylo zač a dostal jsem tuhle odpověď: "Z Líbeznice pres Zlonin a na kraji Neratovic po levé straně Vrakoviste". Tak třeba se ti podaří dohledat konkrétní podnik a třeba budou mít co potřebuješ.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...