Barty124 Vloženo 20. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2019 Asi mám stejný problém, přestalo mi fungovat otevírání kufru. V servisu mi řekli, ze řídící jednotka hlásí chybu obou servo motoru a je třeba je vyměnit... Ale... řídící jednotka i po smazání chyb hned vyhlásí elektrickou chybu motoru 1 i 2, aniž bych se kufr pokusil otevřít... zvlastni je ještě chybová hláška Odjisteni krytu možného prostoru viz. Obrazek Jak ověřit, ze odešla řídící jednotka a ne servo vzpěry..?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hladiš Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Čauko lidi, tak už to potkalo i mě. Nefunguje mi otevírání/zavírání el. kufru. Jen to 3x pípne a hotovo. Ale zvláštní je, že když vytáhnu klíč ze spínačky tak kufr maká, strčím ho zpět a otočím na kontrolky a už nejde jen pípá. Diagnostika vyhazuje oba servomotory KO ale logicky kdyby byly KO tak se nebudou otevírat vůbec ne? Nemá někdo nějaký postřeh, kde by mohl být zakopaný pes? Ještě podotknu že se mi prdla hadička od ostřiku - nateklo do jednotky? Spojit se s ní jde v pohodě. Díky všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Odpověděl sis sám... Jednotka ko... Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hladiš Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Super, díky. Jsem rád že si to nemyslím jen já :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Barty124 Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 V mém případě taky předcházelo prosknutí hadičky ostřikovače zadního okna... Otázka, řídící jednotka se nachází kde..?? Přímo v pátých dveřích, nebo v kufru...?? V žádné příručce jsem to nenašel.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdick Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 Řídící jednotka je v kufru pod levým okýnkem, jakoby nad baterkou. Není to úplně na pět minut se k ní dostat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hladiš Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 Jak píše zdick, jednotka je vlevo pod plastem levého okénka, já se k ní dostal jen že jsem jí viděl ale nedostal jsem se k ní abych ji odpojil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Barty124 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Tak dnes opraveno.... Přístup nic moc, ale dá se... Vyměněna relátka a BTN.... a závada odstraněna.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 21. leden 2020 Sdílet Vloženo 21. leden 2020 (editace) Kde se dá koupit BTN7960B? Předpokládám, že je to chip >> to se pak musí někde nějak naprogramovat? (z výroby). Editováno: 21. leden 2020, autor: koudy_123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Barty124 Vloženo 31. leden 2020 Sdílet Vloženo 31. leden 2020 (editace) Objednával jsem přes Aliexpress... Není třeba nic programovat, jen vyměnit... Editováno: 31. leden 2020, autor: Barty124 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PalkoSup Vloženo 6. Únor 2020 Sdílet Vloženo 6. Únor 2020 Bohužel mi odešla taky vzpěra, sehnal jsem jetou a funkční ale došlo k deformaci zajišťovacích drátků a nová vzpěra nedrží optimálně tak jak má, nemáte někdo tyto 2 drátky třeba ze starých nefunkčních vzpěr? Klidně i koupím celou nefunkční vzpěru jen když na ní budou v pořádku tyto zajišťovací drátky viz foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hladiš Vloženo 20. Únor 2020 Sdílet Vloženo 20. Únor 2020 Mno, aby toho nebylo málo. Vyměnil jsem jednotku, nakódoval, vymazal chyby v paměti závad, píše jen že nemá základní nastavení. A zde je kámen úrazu, spustím základní nastavení, podle návodu zmáčknu kliku, vrata se zvedají a pípá to, OK, dojedou do konce a 3x pípnou (chyba) toť vše. Když zmáčknu kliku na zavření zas 3x pípne a vrata se nehnou. Bez základního nastavení se neotevřou na maximum, povytlačím je a stiskem tlačítka uložím hodnotu (zapípá a zablikají blinkry), zavřu vrata a když je otevřu, tak se zastaví přesně tak jako předtím (než jsem uložil hodnotu). A teď babo raď. Diagnostika nepíše nic krom základního nastavení které nelze dokončit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romancek888 Vloženo 20. Únor 2020 Sdílet Vloženo 20. Únor 2020 (editace) ...zda sa mi ze budes mat ulomene nejake dratky ktore davaju info o polohe a smere a rychlosti chodu motora...pozri cez vcds v meranych hodnotach ci ti obidva motory davaju signal Editováno: 20. Únor 2020, autor: romancek888 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hladiš Vloženo 19. Duben 2020 Sdílet Vloženo 19. Duben 2020 Dnes jsem se opět vrtal v pátých vratech a klasika polámané káble v průchodce, otázka zní, z čeho jsou ty dráty? Zkoušel jsem to pájet cín + kalafuna a ani omylem. Poradí někdo prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 19. Duben 2020 Sdílet Vloženo 19. Duben 2020 Kabel je předpokládám z mědi, případně slitina mědi a hliníku. Doporučuji ty dráty natáhnout od stropnice přes průchodku a ohyby co nejdál to půjde nové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hladiš Vloženo 19. Duben 2020 Sdílet Vloženo 19. Duben 2020 Díky LiveBomb, mám to v plánu jen co seženu nové dráty a taky čas to vše udělat. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 9. Červen 2020 Sdílet Vloženo 9. Červen 2020 Jakoze ti to neslo spajet dohromady? Tak to budes muset misto kalafuny pouzit kyselinu (pajeci roztok).Odesláno z mého Redmi 4X pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hladiš Vloženo 9. Červen 2020 Sdílet Vloženo 9. Červen 2020 koudy_123 Ne nešlo to spájet dohromady, pájka nechtěla chytit. Kabely už jsem vyřešil, vyměnil jsem svazek a starý mám do foroty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hladiš Vloženo 11. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2020 Takže poznatek. Dnes jsem opravoval ten samý problém s polámanýma drátama v průchodce na škoda Roomster, tychle šly pájet ulplně v pohodě. Takzě si myslím že jak se vykoupou ve vodě do ostřikovačů tak už je s pájením amen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maryan223 Vloženo 7. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2020 Ahoj, mam podobny problem: Pri stlaceni tlacidla otvarania sa kufor len odomkne a nezacne sa dvihat. Musim ho rozbehnut rucne a potom sa uz dvihne sam. Zatvaranie funguje bez problemov. Problem je len s otvaranim, ze sa nedokaze rozbehnut, ale musim mu pomoct rucne. Po pripojeni na diagnostiku, mi vypisuje chybu: 0028 - Motor 1 zadní kapoty B11D9 13 [008] - Preruseni Sporadická - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 3 Frekvence závad: 52 Počítadlo resetů: 223 Kilometry: 118790 km Datum: 2020.11.10 Čas: 12:19:33 Napětí svorky 30: 12.21 V Vedeli by ste mi poradit co s tym? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 11. leden 2021 Sdílet Vloženo 11. leden 2021 Ahoj, někde píší, že musím vyměnit dvě vzpěry. Mám S2 vzpěra 3T9... nefunguje jenom levá. Fakt musím kupovat obě nebo stačí sehnat na vrakáči jednu původní? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torton Vloženo 12. leden 2021 Sdílet Vloženo 12. leden 2021 Ahoj, když sezeneš vzperu se stejnym číslem tak stačí vyměnit kus za kus. Pawlisko prodal by jsi tu nefunkční vzperu? Dnes se mi rozpadla na dva kusy. Asi v ni zamrzla voda a ja to zkusil otevřít ručně...Muj motorek bude ok ale potrebuju ten zbytek. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 18. leden 2021 Sdílet Vloženo 18. leden 2021 Ahoj, omlouvám se, že píši až teď. Já jsem zajel do servisu za Prahou s tím, že tam budou mít ten můj díl, ale nakonec ho neměli a vyměnili mi ty vzpěry za nové s tím, že mi dali nějakou slevu za to, že jsem tam nechal ten poškozený + ten jeden dobrý. Takže bohužel už nemám. Jinak pocity byly takové, že to bylo mnohem rychlejší, než původní vzpěry. Auto jsem však prodal, takže už auto nemám. Respektive mám, toto :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 26. leden 2021 Sdílet Vloženo 26. leden 2021 (editace) Na youtube jsem našel pěkné video na rozdělání té vzpěry. zde Jen si myslím, že chlapík to lepil k sobě silikonem, což podle mne není optimální. Těžko to ještě někdy rozdělá. Pokud by musel pájet drátky apod. Editováno: 26. leden 2021, autor: koudy_123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jkorbel Vloženo 26. Duben 2021 Sdílet Vloženo 26. Duben 2021 Nevíte, jestli se ty vzpěry musí nějak promazávat? Aby vydržely. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.