Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj všichni obracím se na Vás s dotazem v poslední době mi začla převodovka po zahřátí cca 10km vydávat takové vrčení jde to slyšet i přes radio tento zvuk se zesiluje zrychlovánim nepomáhá sešlápnout spojkový ani brzdový pedál . Nevíte co by to mohlo být? ložiško v převodovce? nebo převodovka v háji najeto 180 000km. děkuji za radu Kubis 

Vloženo (editace)

ložisko lze vyměnit, ale jsou na to spešl přípravky, v ruce asi ne. Já sehnal převodovku s 50ti tis.km za 2500,- takže výměna ložiska , které stojí asi1200 nemá smysl s přihlídnutím k výši najetých km. já třeba dal na 1,4 16V 55 kw převodovku z HTP 1,2 47 Kw

Editováno: , autor: Casy
Vloženo

Máš dvě možnosti,

1)  shánět starší, nebudeš znát stav a není do toho vidět :-(

2) svou demontovat a zamluvit předem termín třeba u SIXTY, ten udělá repas a odvezeš si dom. Ještě ten den nebo max druhý den ráno. Většinou se vymění ložiska a je to v poho. + dáš nový olej.

Ale především je rozhodnutí jen na tobě.

Já bych volil opravu. To je z mé hlavy.

Vloženo

Já bral převodovku z bouranýho auta, kdy jsem viděl kastli, stav km , kod převdovky, r.v. převodovky, fčnost  částečně zjištíš na místě , a cena byla přijatelná, takže pro mě bylo výhodný toto. JInak o repasích u SIXTY jsem taky uvažoval, ale cena je o ničem jiným. Ty MPIčkový převodovky se zase pohybujou v jiný relaci.

Vloženo

Máš dvě možnosti,

1)  shánět starší, nebudeš znát stav a není do toho vidět :-(

2) svou demontovat a zamluvit předem termín třeba u SIXTY, ten udělá repas a odvezeš si dom. Ještě ten den nebo max druhý den ráno. Většinou se vymění ložiska a je to v poho. + dáš nový olej.

Ale především je rozhodnutí jen na tobě.

Já bych volil opravu. To je z mé hlavy.

:kol-47:

Vloženo

Sel bych do repasu. Pouzitej kus muze bejt taky pekne vyser. Ta repase (pokud to jsou jen loziska) neni zas tak draha a mas jistotu ze s tim nic jinyho nebude - pokud jo, tak se to pri repasi vyresi.

Vloženo

No hele kucí a cenově jsme na jaké relaci?? ložisko cca 1800kč nebo stačí vyměnit jenom to ložisko

, vím že použitá převodovka bude stát za prd když nevím z jakýho to je auta ale ten repas tam budem kolem 10 000 né??? to autě me stálo už tolik peněz že to není možný

Vloženo (editace)

Je to na tobě, jak se rozhodneš.  :kol-32:

Přesně tak :kol-47:

Na vrakáči ti záruku nedají a stejně min. vyliješ olej co tam je a naplníš nový. 

A pokud bych měl volit já tak udělám repas, vím co mě to bude stát a co od toho mohu čekat.

Plus jak je venku převodovka tak automaticky kontrola spojky a popřípadě výměna, tak bych volil já.

Ale je na tobě, jak se rozhodneš. :kol-32:

Editováno: , autor: Combi2002
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Ahoj Kucí tak stále poslouchám zvuk převodovky je čím dál hlasitější jen mě trošku zaráží věc že když zatočím doprava vrčení přestane po srovnání volantu vrčení začne ale ložiska jsou ok ...

Vloženo

mě hučela hlučněji,  do té doby, než se zahřál olej  , jak píše combi2002, s otáčkama se hučení zvyšovalo-intenzita. jinak mi vrčela , dá se říci ě vrčení pravidelně pulsovalo .

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...