Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím chlapi pořídil jsem RS s CR a chci se zeptat jaký olej do toho lejete nebo jaký je nejvhodnější?Já lil do každého Castrol 5w-40 diesel.Zda se dá použít i do tohoto auta když má longlife?Díky za rady 

Vloženo (editace)

ne nedá... 507.00, jelikož auto má DPF, tak potřebuješ low saps.. takže můžeš lejt castrol edge 5W-30, shell 5W-30 AV-L... co splnuje 507.00

Editováno: , autor: kokta7
Vloženo

Kašpi môžeš použiť aj 5W40 sú low saps oleje ale musia spĺňať normu C3 vhodnú pre DPF len akurát nie sú long life na 30 000km. Čo ja by som v mojom aute nenechal ani náhodou!

Vloženo (editace)

Jj musíš bohužel... Hold dpf...taky to tak dělám brachovi(po 10-12k km olej)

Tak mi pošli nejakej Löw saps olej s 507.00 5w-40

Editováno: , autor: kokta7
Vloženo

kokta7

Ja som nepísal že existuje 5W40 s normou VW 507 00 čo je norma pre predĺžený servisný interval 30 000km/2roky ale môže použiť olej low saps 5W40 s normou C3 pre DPF len ho tam nesmie nechať 30 000km/2roky

Vloženo

kokta7

No tak teraz si trafil do čierneho :kol-47:  Ja som tu nič konkrétne nedával aby to nebrali ako reklamu ale sám si našiel :kol-28:  Inak Millers je špička medzi olejmi aj keď je drahší chybu s ním nikto neurobí a jeho motor bude len rád :kol-35:

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...
Vloženo

Ahoj klubáci , chtěl bych znát Váš odborný názor na přechod oleje z 5w-30 na 0w-30 ? motor CEGA 125kw 2012 najeto 105tis ( měním po 10-15tis km ) 

budu měnit olej a v nabídce Shell zmizel 5w-30 a je nahrazen 0w-30 

díky všem za názor 

• o 4 měsíce později...
Vloženo (editace)

Zdravím muže mě někdo poradit jestli tenhle olej mužu dát do tohodle motoru děkuji. Zaráží mě to HC-SYNTEZE  minulí měl FULLY SYNTHETIC

20170614_125759[1].jpg

20170614_221631[1].jpg

Editováno: , autor: zdenek 31
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím Vás pánové,mám dotaz,prosbu.Jaký je motor 2.0 TDI 125 KW v Superbu? Je spolehlivý nebo jaké má mouchy? Děkuji Vám za odpověd.

S přáním pěkného dne  a spoustu štastně ujetých kilometrů.

Cojoky

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Ahoj, dnes jsem si koupi OII 2.0 tdi CR - CFHC. Rozhoduji se mezi dvěma oleji, oba splňují normu 504 00/507 00. Budu měnit olej mezi 12- 13 tis. někdy i dřív (okolo 10 tis.), snad nic nezkazím, když je to longlife.

1. Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (https://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-mobil-1-esp-formula-5w-30-5l_33726.html?gclid=EAIaIQobChMImabz6pS92gIVipXtCh2TvgxTEAQYASABEgLsfPD_BwE)

nebo originál

2. VW 5W-30 LongLife III 504.00/507.00 (http://www.hanza-autodily.cz/vw-5w-30-longlife-iii-50400-50700-g-052195m4-5l-akce/d-72728/)

Rozhodl bych se pro originál, ale měl jsem 9 let Golfa III s rotačním čerpadlem a vyzkoušel jsem na něm asi 3 druhy olejů a nejvíc jsem byl spokojený s Mobilem 1. Proto jsem i teď koukl na Mobil 1. 

Předpokládám, že mi odpovíte, že je jedno, který z nich použiju ale třeba někdo z vás vyzkoušel oba dva oleje a napíšete, jestli jste zpozorovali nějaký rozdíl.

Díky

Vloženo

Motor byl po tomto oleji nejtišší, méně se vibroval, šel líp do otáček - skoro jako kdyby mu to přidalo pár kW :D . Bylo prostě vidět, že mu tento olej dělá dobře. Před tím mi tam lil můj automechanik kdoví co a ještě chtěl takový prachy za to. 

Při výměně jsem dodržel samozřejmě normu. 

Na druhé místo bych zařadil Liqui moly.

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)

taky jsem koupil, bylo tam 5w30 LL, a ted v autorizovanym servise lejou 0w30 LL SHELL, ale menim to po 15ti, i mi nastavili interval na to na počítači ... motor má podle mě trošku jiný zvuk, nez na 5w30ce, ale jede to normálně :)

Editováno: , autor: ajkpark
  • o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, v servisnom manuálne je písané že pri výmene oleja (aj pri iných úkonoch) treba dotiahnuť výpustnú skrutky na určitý moment. 

Dá sa to spraviť aj bez toho alebo si mám zaobstarať momentový kľúč ? 

Ďakujem za rady. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...