Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

mám novou Škodu Rapid Spaceback 77 KW od 5/2014 najeto 3500 km.

Posledních čtrnáct dnů pozoruji, že když dojedu na semafory a vyřadím do neutrálu, tak slyším nepravidelné šustění, jakoby se přidíral ventilátor. Když jsem otevřel kapotu, tak jsem tento zvuk neslyšel. Tudíž v motorovém prostoru to není. Když ale nastoupím, tak zvuk hned slyším. Při přidání plynu se zvuk mění, zvyšuje se a snižuje se. Vždy na vrácení se na volnoběžné otáčky se nepravidelný "šustot" sníží.

Připadá mi to jako nepravidelný chod motoru, ale motor běží dobře. Myslím si, že je to zvuk z palubovky, ale nevím od čeho. Dříve u Škodovek podobný zvuk dělávalo lanko tachometru.

V příloze je přiložena nahrávka zvuku. Kvalita je horší, tak případně zesílit repro.

Díky za jakýkoliv postřeh nebo radu, jak tento pazvuk odstranit.

Romik

Rapid zvuk.mp3

Vloženo

Ventilator topeni/klimatizace je umisten v kabine, nad nohama spolujezdce. Takze v prostoru motoru nejsou slyset zvuky od ventilace.

Prace tohoto ventilatoru je zavisla od napeti v palubni siti - tzn.podle otacek motoru - zasadni rozdil je volnobeh (12,8 -13,6 V - podle stavu baterie) - a pak jizda s plynem - kdy napeti je kolem 14 V (do 14,4 V).

Zvuk ukazuje asi zavadu na samotnem rotoru ventilatoru nebo jeho montaznim uchyceni.

Mozna se jedna jen o demontaz a nasledne montaz, s dodrzenim vsech pracovnich postupu. 

Ale to uz je rec o servisu.

Vloženo

Najel jsem zhurba dalších 500 km a vypadá to, že zvuk se nemění. A nevím přesně, kde by byly ty ventilátory. U čeho? Spíš to vypadá jako zvuk řemene, který pohání všechny agregáty, ale při otevření kapoty tyto pazvuky neslyším, které jsou slyšet v kabině. Zřejmě to bude zvuk, který není až tak nebezpečný, ale vadí mi.

Do servisu zatím jet nechci, protože nechci si tam připadat, hloupě. Určitě jak naschvál by to v servisu neudělalo. Tento pazvuk trvá po zastavení vozidla několik vteřin a začne slábnout. Jakmile se přidá plyn, tak se zvýší a zase se vytratí. Je možné, že kabina vozidla je tak dobře odhlučněná, že to může opravdu jít s místa rozvodů nebo pohonu ostatních agregátů ajko je - altík, kompresor, čerpadlo a kladky.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Zdravím..

Přesně tento pazvuk pozoruji na svém lift..TSI 77kw již nějakou dobu. Zjistil jsi co je příčinou ?.. povedlo se ti to nějak vyřešit ?

Souhlasím s tebou taky si myslím že to nejde z motoru.. slyšet to jde pouze z kabiny 

Vypozoroval jsem následující.

-> Při studeném startu to nikdy pazvuk nevydává, ani když se motor a vše kolem zahřeje..

-> Pazvuk to začne vydávat pouze když startuji auto několikrát za den.. první,druhé,třetí startovaní nic.. čtvrtým startem to většinou začne tento pazvuk vydávat a pak to už dělá skoro pokaždé než auto opět pořádně vychladne. 

-> Taky je zajímavé že když to nezačne vydávat pazvuk ihned po nastartování tak je klid, nikdy se mi nestalo že by se to objevilo i v průběhu jízdy..

• o 2 týdny později...
Vloženo

Dnes jsem překročil 6 000 km a vypadá to, že zvuk je stále stejný. Od škodovky jsem dostal dodazník, kde jsem se o tomto problému také zmínil. Servis jsem doposud nenavštívil. Nechci si připadat jak...... no víš co.

Vloženo

Pozoruji u svého auta přesně to samé co popisujete, nejlépe je to slyšet u stojícího auta s vypnutým ventilátorem. Zdá se mi že je to slyšet i za jízdy ale ztrácí se to v ostatních provozních hlucích. Je to přesně co popisujete, slyšet jemom z kabiny z motorového prostoru ne, docela mě to otravuje. Tento týden pojedu do servisu tak se o tom zmíním.

• o 5 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...