statik_08 Vloženo 12. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2014 Zdravím ve spolek, Chtěl bych se zeptat, zda u Vašich 1,4 TSI také slyšíte rozdílný zvuk motoru při vypnuté a zapnuté klimatizaci (Climatronic) při nízkých rychlostech? Typická situace je při popojíždění v koloně, kdy rychlost je nízká a otáčky se na prvním či druhém převodovém stupni zvyšují. Běžný zvuk motoru je při zapnuté klimatizaci je doprovázen takovým jakoby bzučením. Ptám se radši, zda je to vlastnost nebo vada. Na mém předešlém autě (Peugeot) jsem nic takového nepozoroval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
team_daddy Vloženo 13. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2014 Neni to ventilator chladice klimatizace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 13. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2014 (editace) Mění se ten zvuk s otáčkama, nebo je pořád stejnej? Pokud je stejnej, tak to bude asi ten ventilátor, ale pokud se zvuk mění tak to půjde asi z kompresoru nebo z expanzního ventilu. Něco podobného se řeší tady, sice jinej motor a auto, ale klimoška bude asi na podobném principu http://forum.skodahome.cz/topic/91471-klimatizace-zv%C3%BD%C5%A1en%C3%A1-hlu%C4%8Dnost/ Editováno: 13. Srpen 2014, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pelras Vloženo 14. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2014 U mna to je tiez. Ide o kompresor. Na OI mam dorabanu klimu a je to viac pocut, takze som vedel hned povod hluku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
statik_08 Vloženo 27. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 Zdravím ve spolek, tak po zimě jsem si opět vyzkoušel popojíždění v koloně na opravované části D1 před Prahou. Opět mě překvapil zvuk kompresoru zapnuté klimatizace při volnoběžných otáčkách. Hold jsem si asi v zimě odvykl. Když bylo auto v klidu a stálo, tak člověk neslyší motor, ale pouze ten kompresor. Říkám si, jestli je 1.TSI tak tichý motor, nebo je kompresor moc hlučný. S přibývajícími otáčkami se zvuk kompresoru mění až ve vyšších otáčkách motor přehluší ten kompresor. Nejedná se o žádnou tragédii, ale nerad bych, aby se to po záruce vysypalo. Má někdo z majitelů TSI podobnou zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.s Vloženo 27. Duben 2015 Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 (editace) vidím, resp. počujem to podobne s 1.8 TSI v O2 aj v O3 Editováno: 27. Duben 2015, autor: peter.s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akrubek Vloženo 4. Květen 2015 Sdílet Vloženo 4. Květen 2015 Tohle mi dělala klimatizace už v FII 1.2HTP, je to normální... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 4. Květen 2015 Sdílet Vloženo 4. Květen 2015 To je problem snad vsech Skodovek s klimou jen u nekterych je to vice vyrazne a u jinych mene. U me stare Fabie 1 to pri zapnute klime a desti venku bzucelo tak, ze jsem mel pocit ze s motorem musi neco byt a co nevidet se rozpadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jooe1 Vloženo 5. Květen 2015 Sdílet Vloženo 5. Květen 2015 to stejné slyším v mé 1.2 tsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.