Publikováno Srpen 20, 201411 r Zdravím, měl bych dotaz ohledně kvality filtů plynné fáze BRC (papír,polyester+ sítko).Jaký je lepší a proč. Děkuji. Upraveno Srpen 20, 201411 r od VašekCh
Srpen 21, 201411 r U filtrů plyn. fáze BRC jsem se zatím setkal jen s polyesterem. Filtraci bych odhadoval někde ke slušnější...
Září 26, 201510 r Jen tak pro zajímavost takhle u mè vypadají filtry po najetých 30 000 km. Schválně jsem je chtěl nazpátek, abych viděl co mají za sebou a co tankuji.
Říjen 19, 20159 r Ako vedátora ma napadol experiment. OdvážiŤ na presnej váhe (možno stačí i kuchynská??) koľko váži čistý filter vložený do rozvodu a potom ten zasvinený. :-D
Srpen 14, 20169 r A takhle vypadají moje filtry z BRC. Já teda měním filtr plynné fáze každých 20tis km a kapalné fáze 40tis km. Tak to mám uvedené i v servisní knížce.
Srpen 16, 20169 r Ja sice nemám filtre BRC, ale práve dnes som menil. Mám klasický filter a pred ním predradený odstredivý cyklón (do filtračnú vložku v ňom som spravil dieru, takže len odchytáva hrubý bordel). Stará a nová vložka po 30tisíc km. Pridané :rozdiel hmotnosti čistého a špinavého ja asi 2-3g Poškodené tesnenie : Púzdro filtra Olej v odstredivom filtri (asi tak náprstok) Upraveno Srpen 17, 20169 r od kluvi pridaný rozdiel hmotnosti
Srpen 17, 20169 r Karle. Je mi jasné že nemáte. A máte najväčších trpaslíkov na svete. Apropos, vy meníte filter po 100 tisíc? WOW. Tak to musia byť tvoji zákazníci moc spokojní a často sa k tebe vracať.
Srpen 17, 20169 r Karle. Tak to ma napadlo či som nedošiel na to prečo sa tvojim zákazníkom zalepujú vstreky. Nebude to náhodou tým že im dávaš neúčinnú filtráciu, filtre ostanú čisté a bordel vykoná svoje dielo na vstrekovačoch a motore. A keďže nedávaš ten odstredivý filter na najnižšom mieste za reduktor, tak to by zas mohlo vysvetliť prečo im praskajú membrány a tesnenia na reduktoroch. Ak by si chcel tak Ti poradím. Ale keď ťa to baví stále meniť a hrabať sa v tom, tak nič proti gustu. Každý sa musí niečím živiť.
Srpen 17, 20169 r Víš Kluvi, když už jsi se tu zase objevil...filtry měníme po 40 tisících, žádné problémy se vstřikovači ani s membránami nejsou,mluvím o autech, které tankují u nás....mám pár zákazníků, kterým věřím a vím, že tankují jen u mě(dávám slevové kupony, kde si značím datum tankování-kvůli FÚ), takže jsem to takhle zkoušel na autě autoškoly-každých 10 tisíc se rozdělaly filtry, zkontrolovaly a daly zpátky, takže jsme vždy viděli v jakém jsou stavu,každých 50 tisíc jsme koukli na vstřikovače,zda jsou čisté, a jezdilo se dál, toto auto na jeden filtr najelo 150 tisíc, pak se vše vyměnilo, protože majitel z autoškoly auto prodal....takže ti ještě prozradím sladké tajemství- co 3 měsíce zastavím čerpačku, zkontroluji filtry na čerpací stanici, vyčistím filtr přímo ve výdejním stojanu, to je jeden z těch forů, kdy se ti pak nedostaává vesměs žádný bordel do aut....navíc i po 20 letech stojan chodí v toleranci jak má, bez oprav, bez seřizování....ale tobě je zbytečné něco vysvětlovat, stejně budeš zase do mě vyrypovat, tak jak to umíš....
Srpen 17, 20169 r kluvi, zdrž se jízlivých poznámek, Karle jsem rád, že jsi to s filtrem stručně objasnil. Pro všechny, nerad bych tu viděl nějakou další pichlavou poznámku. Pokud ano, dávám bez dalšího upozornění okamžité varování.
Srpen 17, 20169 r Malta. Ja som nezačal. Predpokladám, že si tu Karel bude stále honit triko a reklamu pre svoju živnosť a pritom pláca nezmysly a obúva sa domňa . Prečo sa neobul do niekoho iného predomnou? Čo sa týka Karlovho riešenia s jeho betálnou čerpačkou, tak by som si dovolil vysloviť tvrdenie, že ten olejovitý parafinický bordel tam primárne pochádza z rafinérie a jeho filtre na stanici s tým nič moc nespravia. (Ale chvála že sa o ňu tak pekne stará). A ani klasický filter v aute. PRoste to čiastočne ucpe filter a čiastočne pretečie cez vstrekovače. K tým 150 tisíc na Karlov LPG: je tu niekto kto verí, že karlov filter bol po 150 tisíc čistejší ako ostatných čo tu poslali tie fotky po 30 tisíc? A keby som hypoteticky pripustil že Karel má O TAK MOC čistejší LPG, tak si myslím, že je lepšie meniť filtre po 15-30 tisíc ako jazdiť k nemu 250km na LPG. Takže to je len neplatená reklama na jeho čerpačku.
Srpen 18, 20169 r před 9 hodinami, kluvi napsal: Malta. Ja som nezačal. .. před 18 hodinami, kluvi napsal: Karle. Je mi jasné že nemáte. A máte najväčších trpaslíkov na svete. ... tak jsem asi četl mezi řádky že ... nechtějte aby sem přišel Pawouk, ten se s váma mazat nebude jak já, rozdá to a je pryč
Srpen 18, 20169 r Pokud muzu strucne.. taky jsem mel problem se zelenym slizem, ktery mi ucpal vstriky, bylo to z cerpacky v Bohunicich, kam zavazel Hungas a provozoval to zerrogas.. Co jezdim v podstate na 2 cerpacky-bud robin oil nebo Holasice, tak mam filtry ciste, jak pujdu za par tydnu na prohlidku, dam se fotky. Ja teda chodim po 20-22t km, jak si pipne jednotka. Co se tyka cistoty, je otazka jak se kdo o svoje cerpacky stara, ale asi nikdo nechce mit problem s cistotou a kvalitou LPG, co jsem si vsiml, tak kamion veze LPG pro vice pump, ne jen pro jednu, ale je mozny, ze Karlovi zavazi jeho cerpacku specialni davka jen pro Karla, asi zalezi jak to kdo ma domluvene.. Ze si tu Karel honi triko a kritizuje kde koho, kdo nesouhlasi s jeho nazory je vicemene znama vec..
Srpen 18, 20169 r V roce 2005 jsem nechal do Felicie namontovat LPG Tartarini a dodnes jsem zadny filtr nemenil. Od te doby najeto cca 105000 km. Nikdy to nepotrebovalo zadny servis, pouze jsem musel ted vymenit LPG nadrz, nebot se starou uz bych neprosel pres TK, ma propadlou tlakovou zkousku.
Srpen 18, 20169 r Ahoj Jirka. Tak ja jazdím hlavne na Robin oil u otrokovíc,občas Zerogas Náměšť nad Oslavou. Bolo by zaujímavé keby sem viac ľudí poslalo svoje fotky filtrov. Aby sme mali predstavu čo je bežné.
Srpen 18, 20169 r Pro porovnání můj filtr tekutého LPG před vstupem do reduktoru po ujetí cca 30 kkm zde: http://robertx.rajce.idnes.cz/felda_LPG_zarizeni/#IMG_3037.jpg http://robertx.rajce.idnes.cz/felda_LPG_zarizeni/#IMG_3045.jpg Filtr plynného LPG nemám, jelikož mám na své feldě podtlakový systém. Snažím se tankovat u jedné čerpačky, ale ne vždy to vyjde, takže cca 30 % tankování je realizováno mimo. Nakonec si nemyslím, že by podtlak byl extra háklivý na čistotu LPG, rozhodně zde nehrozí zalepení vstřikovačů :-). Takže velké starosti mi to nedělá. Kluvi: Karel se zde obouvá do kdekoho, včetně mě. Řekl bych, že do každého, kdo má tu drzost s ním nesouhlasit nebo mu dokonce oponovat. Že toto fórum využívá jako neplacenou reklamu je jedna věc, že s tím moderátoři nic nedělají je věc druhá. Vůbec mám pocit, že Karel na tomto fóru zde má jakési výsostné, skoro královské postavení. Urážet a beztrestně se navážet může prakticky do každého za souhlasu moderátorů, ale pokud mu někdo oplatí stejnou mincí, dostane se mu od moderátorů "bez dalšího upozornění okamžité varování. ". Skoro by se chtělo říci, že ochranná ruka moderátorů nad ním dlí jako ruka anděla strážného, aby mu nebyl ni vlásek zkřiven na hlavě :-D. A s takovým se potom má diskutovat, když mu dojdou argumenty, začne urážet a pokud se mu to oplatí, dostane člověk důrazné napomenutí. To je pak těžká práce :-(
Srpen 18, 20169 r osobne: podtlak zežere vše, tady se bavíme o sekvenci, kde vstřikovače (některé) jsou citlivé na jakoukoli nečistotu
Srpen 18, 20169 r před 1 hodinou, Malta napsal: tak jsem asi četl mezi řádky že ... nechtějte aby sem přišel Pawouk, ten se s váma mazat nebude jak já, rozdá to a je pryč před 1 hodinou, JirkaBrno napsal: Ze si tu Karel honi triko a kritizuje kde koho, kdo nesouhlasi s jeho nazory je vicemene znama vec.. před 16 minutami, Rob1 napsal: Kluvi: Karel se zde obouvá do kdekoho, včetně mě. Řekl bych, že do každého, kdo má tu drzost s ním nesouhlasit nebo mu dokonce oponovat. Že toto fórum využívá jako neplacenou reklamu je jedna věc, že s tím moderátoři nic nedělají je věc druhá. Vůbec mám pocit, že Karel na tomto fóru zde má jakési výsostné, skoro královské postavení. Urážet a beztrestně se navážet může prakticky do každého za souhlasu moderátorů, ale pokud mu někdo oplatí stejnou mincí, dostane se mu od moderátorů "bez dalšího upozornění okamžité varování. ". Skoro by se chtělo říci, že ochranná ruka moderátorů nad ním dlí jako ruka anděla strážného, aby mu nebyl ni vlásek zkřiven na hlavě :-D. A s takovým se potom má diskutovat, když mu dojdou argumenty, začne urážet a pokud se mu to oplatí, dostane člověk důrazné napomenutí. To je pak těžká práce :-( Takže ještě jednou a naposledy: 1. Moderátoři nejsou majitelé fora, jestli si tady Karel dělá "zdarma" reklamu, nechť si posoudí majitelé. On, na rozdíl od vás, pro toto forum udělal dost a zdarma. 2. Ve všech vašich případech jste jako první napadli Karla VY. Každý si to ostatně může přečíst sám. On už pak jenom reagoval na napadení 3. Karel za ty roky působnosti na foru pomohl řadě lidí s jejich problémy. Zatímco Rob1a Kluvi nic, jenom tady vytvíříte nepřátelskou atmosféru. 4. Žádné další příspěvky k tomuto již nepřipustím. Taktéž jakékoliv další osobní napadání bude ohodnoceno dle pravidel fora napomenutím. Jestli máte s Karlem problémy, řešte si je s ním přes SZ a ne veřejně! Tady nejste na Novinkách, cz. Pokud se vám to tady nelíbí, nechoďte sem.
Srpen 18, 20169 r před 2 hodinami, JirkaBrno napsal: Pokud muzu strucne.. taky jsem mel problem se zelenym slizem, ktery mi ucpal vstriky, bylo to z cerpacky v Bohunicich, kam zavazel Hungas a provozoval to zerrogas.. Co jezdim v podstate na 2 cerpacky-bud robin oil nebo Holasice, tak mam filtry ciste, jak pujdu za par tydnu na prohlidku, dam se fotky. Ja teda chodim po 20-22t km, jak si pipne jednotka. Co se tyka cistoty, je otazka jak se kdo o svoje cerpacky stara, ale asi nikdo nechce mit problem s cistotou a kvalitou LPG, co jsem si vsiml, tak kamion veze LPG pro vice pump, ne jen pro jednu, ale je mozny, ze Karlovi zavazi jeho cerpacku specialni davka jen pro Karla, asi zalezi jak to kdo ma domluvene.. Ze si tu Karel honi triko a kritizuje kde koho, kdo nesouhlasi s jeho nazory je vicemene znama vec.. Pokud jde o plyn, vozí mi ho Kralupol, případně Primaplyn, takže nemám nic extra, ale starám se o "svoje" filtry na pumpě sám, abych nezdržoval mého servisáka, mám s ním velice dobré vztahy...pokud jde o tvé názory, několikrát jsem tě požádal, aby jsi se mi představil, v jakém děláš oboru, abych měl zase na oplátku představu, s kým se bavím...ani jednou jsi to neudělal, až na tvé vyjadřování vůči mě v SZ, které jsi mi kdysi psal, být tady za anonyma je veliká výhoda...nejlepší by bylo, aby moderátoři zvážili i tu variantu, kdo nevyplní pravdivě svůj profil včetně telefonu, aby měl jen omezené funkce...na některých jiných forech to tak funguje, úroveň fora je pak úplně nekde jinde.... Upraveno Srpen 18, 20169 r od karel.lpg
Srpen 18, 20169 r Pravidla registrace jsou v kompetenci majitelů fora. Myslím, že to co navrhuješ, je tady nereálné a sem nepatří. Takže zpět k tématu!
Srpen 18, 20169 r 14 hours ago, osobne said: V roce 2005 jsem nechal do Felicie namontovat LPG Tartarini a dodnes jsem zadny filtr nemenil. Od te doby najeto cca 105000 km. Nikdy to nepotrebovalo zadny servis, pouze jsem musel ted vymenit LPG nadrz, nebot se starou uz bych neprosel pres TK, ma propadlou tlakovou zkousku. Tak ja som tiež nepotreboval servis ale filtre mením preventívne. Nebudem predsa trápiť miláčka Arnolda.
Srpen 19, 20169 r před 20 hodinami, karel.lpg napsal: Pokud jde o plyn, vozí mi ho Kralupol, případně Primaplyn, takže nemám nic extra, ale starám se o "svoje" filtry na pumpě sám, abych nezdržoval mého servisáka, mám s ním velice dobré vztahy...pokud jde o tvé názory, několikrát jsem tě požádal, aby jsi se mi představil, v jakém děláš oboru, abych měl zase na oplátku představu, s kým se bavím...ani jednou jsi to neudělal, až na tvé vyjadřování vůči mě v SZ, které jsi mi kdysi psal, být tady za anonyma je veliká výhoda...nejlepší by bylo, aby moderátoři zvážili i tu variantu, kdo nevyplní pravdivě svůj profil včetně telefonu, aby měl jen omezené funkce...na některých jiných forech to tak funguje, úroveň fora je pak úplně nekde jinde.... Na jakých forech to tak funguje? Rád bych se tam zaregistroval.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.