Přejít na obsah

Nejdou zavřít 5.dveře (liftback)

phob

Doporučené příspěvky

Zdravím, zběžně jsem sem na fóru koukal ale tenhle problém jsem nenašel. Nejdou mi zavřít 5.dveře, respektive přivřít jdou, ale nezacvaknou se. Rozebral jsem plast kolem "západky" a zjistil jsem, že servomotorek je pořád v poloze "otevřeno". Diagnostika nehlásí žádnou chybu... Upřímně nevím jestli to je přímo tím servomotorkem, který se zasekl v poloze "otevřeno", nebo jestli to nemůže být problém tlačítka otevírání víka kufru s mikrospínačem, jestli tomu servomotorku náhodou nedává tlačítko pořád povel "otevřeno".

Chci se proto zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenost, jestli se to dá nějak rozchodit, nebo pomůže výměna. Případně čím to bude spíše, jestli servomotorkem, nebo tlačítkem? Nebo jestli v tom nehraje roli ještě nějaká jiná součástka, která by mohla být vadná? Když přes DO zamknu, slyším v zavazadlovém prostoru v pravé bočnici nějaký zvuk, jakoby nějaké jednotky, ale kabely od servomotorku vedou na opačnou stranu, k levé bočnici...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych mohl auto nechat na parkovišti, tak jsem musel demontovat servomotorek a zacvaknout kufr "natvrdo", Teď tedy kufr otevřu pouze zevnitř po sklopení sedaček manuálně. S dovřením tedy nebyl problém, prostě jak se sekl servomotorek v poloze "otevřeno" tak u západky držel takovou "pacičku" nahoře, která otevírá kufr, a kvůli tomu jsem nemohl zacvaknout. Demontoval jsem proto ten servomotorek, pak to zacvaknout šlo, protože ta "pacička" spadla dolů (do polohy "zavřeno"). Akorát prostě servomotorek nereaguje na nic, ani na povel tlačítka smikrospínačem ani na povel tlačítka na DO. Chtěl jsem zkusit manuálně servomotorek zasunout aby byl v poloze "zavřeno" ale nejde s tím vůbec hnout, a hrubou sílu jsem používat nechtěl abych to případně nezlomil.

Tak teď nevím jestli je vadný servomotorek, nebo případně tlačítko s mikropínačem. O víkendu by snad nemělo pršet, tak budu chtít zkusit sundat tapec z 5. dveří a podívat se na to tlačítko s mikrospínačem. Třeba je KO a zůstal v paměni poslední povel (tedy otevřeno) a po odpojení bude servomotorek funkční aspoň na tlačítko na DO. Pak by bylo vadné asi tedy to tlačítko. Pokud ale servomotorek nebude reagovat ani na DO, tak je spíše vadný on, než tlačítko s mikrospínačem na otevírání kufru ne?

Editováno: , autor: phob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...