Publikováno Říjen 31, 201410 r ...při přezouvání jsem zjistil, že mám na zadní nápravě popraskané kotouče brzd (na pravé straně je to markantnější). V součastnosti to řeším jako vadu materiálu, tudíž reklamaci, najeto 26302 km a kotouče by vzadu měli být skoro jako nové....uvidíme, jak se k tomu postaví servis respektive škodovka...za všechny doufám, že to bude ojedinělý případ a nebude to jedna z nemocí Olll...
Říjen 31, 201410 r a je to opravdu popraskaný? není to spíš vyrezlý "přilepenými" destičkami po zatažené ručce? Ještě jsem neviděl kotouč prasklý přesně kolmo na střed
Říjen 31, 201410 r Taktez mi to prijde spise jako "spinave" od desticek... Ale koukam na telefonu a muze to byt spatne videt. Zkousel si kotouce poradne ocistit?
Listopad 1, 201410 r Autor ...kluci , kdyby to bylo špinavý, tak to neřeším...normálně při pohmatu do toho zajede nehet a když se dobře podíváte, tak se v těch místech láme světlo. ..ale samozřejmě se mohu mýlit, což bych byl rád...proto je to zde, aby se k tomu mohli vyjádřit zkušení borci...[emoji3] Upraveno Listopad 1, 201410 r od chleidy
Listopad 1, 201410 r jasně, že to je rýha - destička je opřená o kotouč a ta čára tam "vyrezne", jak se tam drží voda, když to stojí - schválně otoč kotoučem a podívej se jestli to nekopíruje hranu detičky.
Listopad 1, 201410 r Já bych řekl, že je to prasklina. Například proto, že tvar oreznuté destičky má zaoblené rohy a nebylo by to takhle pravidelně rozmístěné po obvodu. Když na kotouč klepneš, tak zvoní nebo má "nakřáplý" zvuk?
Listopad 1, 201410 r já tam právě tu sraženou hranu na vnějším okraji vidím. Neviděl jsem ještě kotouč, který by praskl jako podle pravítka. V každém případě dej vědět, jak to dopadlo. Jestli jsou ty rýha hluboké, tak je to na přesoustružení a je otázka jestli na to mají sílu.
Listopad 3, 201410 r Poklepat jak radí kolega, dále kdyžtak použít speciální sprej na zjišťování trhlin, i jsou způsoby pomocí křídy atd. Radši rychle řešit, je to životu nebezpečná závada pokud se potvrdí trhliny.
Leden 18, 201510 r Samozřejmě se jedná o otisk brzdové desky. Hold, když dojíždíš agresivněji s brzdou, otiskne se hrana. Prasklina brzdového kotouče je častým jevem u vozidel s vyšším namáháním brzdových segmentů. Viz. foto. Upraveno Únor 4, 201510 r od RadisVW
Únor 13, 201510 r Autor ...sorry, že jsem se neozval, zdravotní problémy, byl jsem ve špitále a měl jiné starosti...nechávám to vyhnit, koncem měsíce jedu na garančku, tak to budu řešit...jak bude pěkně tak chcu znovu shodit kola a omrknout to...je fakt, že co jsem hledal na netu tak 80% lidí tvrdí, že je to otisk, čemuž by nasvědčovala jistá pravidelnost rých, ale aby se udělali tak bych musel mít zataženou ručku týden v kuse uprostřed kaluže...mám pochyby...jak budu vědět víc tak se o to samozřejmě podělím...
Únor 13, 201510 r tak do prdele ho asi nepošlou, ale slušně mu vysvětlí, že je vše v pořádku a nemusí si dělat starosti
Březen 13, 201510 r Autor ...jak uvedeno výše, nemusím si dělat starosti, vše je v pořádku, provedeno přeleštění, bylo to vyrezlý, ale nechápu od čeho, když ručku nepoužívám, musel jsem stát někde v kaluži... ...to je závěr, takže budu to sledovat a uvidíme...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.