Přejít na obsah

Kontrolní šroub převodovky

labi

Doporučené příspěvky

Zdravím,dnes jsem se konečně odhodlal zkontrolovat a dolít olej do převodovky.Dle DP jsem si sehnal 17ku imbus a šel na to.Po hodině zoufalého hledání a studování DP jsem žádný imbus nenalezl.Jen jsem nalezl šroub s velkou vnitřní hvězdičkou s kolíkem uprostřed.Ten samý šroub jsem nalezl na spodku převodovky.Může mi někdo potvrdit že to je opravdu kontrolní šroub převodovky a kolikatka to je a jak se vůbec jmebuje?.Až si ho půjdu pujčit nebo koupit tak abych věděl a nemusel to dlouze vysvětlovat.VIZ foto,díky.

post-21459-0-24234400-1416673924_thumb.j

post-21459-0-32880300-1416673953_thumb.j

post-21459-0-09327500-1416673982_thumb.j

Editováno: , autor: labi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bodejť,díky všem za info.jen nechápu že v DP uvádějí 17ku imbus a já tam mám asi jako jedinej tento šroub,který vyžaduje drahou zxn hvězdičku.Už jsem se koukal po netu a stojí kolem 300kč.Budu se muset někde poptat na pujčení bo se mi ji nechce kupovat.Zatím díky

Odkaz ke komentáři

Teď z hlavy nevím,ale v DP jsou tři druhy převodovky 002,02R,02T.Ty první dvě mají viditelně imbus a ta poslední 02T má zřejmě tu hvězdičku,ale na první pohled jsem si toho v DP nevšiml.A ani jsem nepředpokládal,že by tam mohl být jiný druh šroubu než imbus.

post-21459-0-26381800-1416683165_thumb.j

Editováno: , autor: labi
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zdravím,olej jsem dolil přes kontrtolní šroub.Tu speciální hvězdičku jsem si na to pujčil od známého.Dávat 300 kč za novou se mi dávat nechtělo i když by se třeba do budoucna hodila.Olej jsem jen dolil bo mi bylo od několika mechaniků nezávisle řečeno,že když je převodovka takto neudržovaná a je v ní už nějaký ten bordel tak je lepší ho tam nechat kvůli vůlím atd.Pro zajímavost jsem jel auto projet a pak jsem vyheveroval předek abych otestoval jak vypadá olej.Kupodivu z ní vytékal skoro čistý olej.Dal jsem pak auto spátky na kola a dolil jej.Po jízdě jsem to pak ještě kontroloval a bylo ho tam dost.Asi jak jsem to lil pomalu tak měl čas se všude dostat.Po dolití můžu konstatovat že hlučnost a funkce se nezměnili bo i před tím šlo řadit dobře,jen zpátečka tam jde o dost lépe.Před tím jsem musel třeba 2x vyšlápnot a pak tam šla.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...