Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Modrá je dobrá , mne by nevadil ani Pacifik - chcel som ho na OII a nakoniec je strieborná ... Akurát som zvedavý ako sa ti bude presadať z OII do Roomstera , poslednú dobu jazdím dosť na Roo a nejak si na to nejdem celkove zvyknúť ... 

Vloženo

Já už vlastně přesednul, protože mám občas půjčenýho našeho Rooma 2006. Zpočatku divnej pocit, protože jsem seděl hrozně vysoko, řadička někde až na zemi, horní linie okna moc nízko, nepohodlné hlavové opěrky, slabej a hlučnej motor (1,4 16 V). Ale dneska už mi to přijde normální, zvyknul jsem si rychle. Naopak, když jsem si zkoušel sednout do OIII, tak mi přišel interiér tak hrozně nízkej, že mi to bylo až nepříjemný. Výbavu budu mít v tom novým Roomu +- stejnou jako u OII, takže myslím nebude problém.

A prostornost a variabilita Roomu mě udivuje i po letech.

Vloženo

Většinou to tak bývá, že je konec objednávek cca 3 měsíce před samostným koncem výroby. U staré Fabie to bylo ještě mnohem delší doba, tam byl konec objednávek snad v květnu a výroba končila před Vánocema. Většina prodejců se ale předzásobuje a na počtu skladových aut to jde poznat už teď.

Vloženo

Není úplně pravda, že Roomster končí z důvodu nízkého zájmu zákazníků.

Denně se vyrobí přes 130 vozů, občas je potřeba prodlužovat směny. Vzhledem k příznivé ceně se stále dobře prodává, to platí i pro modely Praktik, Scout, Noire (pouze některé trhy) a Best Of (např. Německo).

Výroba Roomsterů bude muset být ukončena z těchto dvou hlavních důvodů:

1.důvod: většina Roomsterů se prodá v EU, kde od září 2015 platí nová emisní norma Euro 6. Od tohoto data nebude možné prodat vůz s Euro 5. To znamená definitivní konec motorů 1.2 HTP, 1.4 16V a motor 1.2 TSI s rozvodovým řetězem bude muset být nahrazen novým motorem 1.2 TSI, s rozvodovým řemenem. Více čtěte zde.

2.důvod: už není tajemstvím, že se připravuje výroba nového vozu Škoda typu SUV, který bude až pro 7 cestujících. Tento model se bude vyrábět ve stejných prostorech, jako teď Roomster. Tyto prostory se ale musí zásadně stavebně upravit a to pochopitelně nějakou dobu potrvá...

Vloženo (editace)

Gratz k autu ;)

Ale musím říct, ze Room je designove otřes :D

Vorlajzi, tohle samý můžu říct o všech těch nakynutých korejských xichtech (u Hojandé tuplem). To si neber osobně prosím, každému se holt líbí úplně jiný věci.

Editováno: , autor: Václav Š.
Vloženo

Roomster v této podobě bude jednou v budoucnosti kultovním autem, protože nic takového se na trhu již neobjeví !

Takže já jednou budu mít doma kult !  :D  No nejsem na to pyšný......Ale člověk prostě někdy udělá při koupi chybku.

Vloženo

Uz teraz je na tom fiat s 1200 km lepsie ako room kde od 500 km sa zacal orchester od kade tade. Pri 1100 km menene tesniace listy a tak to pokracovalo dalej. Mal som asi sedem aut od o co dokazoval room to nerobili ani tu na fore novazatracovani korejci. Po motorovej stranke bol room fajn az na menene cerpadlo pri 16 tis km.

Vloženo

Zcela výjmečně někdo koupil horší kus. Hlavně je to o motorech TSI, ale o tom riziku každý zde vystupující věděl.

Já osobně s 1,4 16V nějaké prkotiny v záruce, jako doseřízení zadní stahovačky, gumičky na předních plastových překrytech A sloupků a palivové čerpadlo-protože to na rezervu 

při prudkém zlomu silnice do kopce zdechlo-nenatáhlo palivo. Vše vyřešeno a auto slouží tak jak má, a plní účel koupě k mé spokojenosti. Ke vzhledu, je tak ošklivý až se mi líbí a chtěl jsem ho už jeho představení, a v pokrizové době ho koupil o nějakých 150 tis levněji než byla zaváděcí cena.

Vloženo

Zajímavý. Snad se brzo dočkáš. Mě se to už krátí. 12.2 ve 12:00. Pro mě je 12tka magický číslo, které mi nosí štěstí i smůlu. Obávám se, že budu asi po O3 zklamanej, ale snad si brzo zvyknu. V 11:00 se s kráskou rozloučím a za hodinu pojedu zpět s -40kw[emoji2]

Vloženo

Takže oba přecházíme na Rooma z Octy. To je dobrý. V prvním okamžiku po přesednutí do Rooma převládají spíše negativní pocity, ale jak jsem psal výše, zvyknul jsem si velice rychle a dneska už nemám s ničím zásadní problém.

Já se ale Octy vzdal tak trochu nedobrovolně, ale proč přecházíš ty z Octy do Rooma, jestli to není tajný?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...