LubosPubos Vloženo 13. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2010 Co já bych dal za to, kdyby mě to nepípalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 7. Duben 2011 Sdílet Vloženo 7. Duben 2011 (editace) Ahoj, po zakoupení OII mě štvalo, že když se řidič nepřipoutá, tak svítí kontrolka a houká zvuková signalilzace. Jde mi o to, že se mi stalo, že mě toto přestalo fungovat. Prostě se nepřipoutám a kontrolka ani alarm nic nehlásí. Někdy poklepem na "zámek pásu" kontrolka i signál spustí. Asi špatný, respektive stále sepnutý kontakt pásu. Setkal jste se s tím někdo?? Díky p.s. Samozřejmě jezdím vždy připoután :-) Editováno: 7. Duben 2011, autor: rx6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomcat007 Vloženo 8. Duben 2011 Sdílet Vloženo 8. Duben 2011 buďto konektor pod sedačkou ale tady spíš vadnej zámek pásu - vyměnit...ale jestli tě to sr... když to pískalo, tak jsi teď vlastně šťastnej člověk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 8. Duben 2011 Sdílet Vloženo 8. Duben 2011 to ano, dokonce jsem i nasel vlakno, kde se o tomto mluvi. Kdyz je ale ckovek puntickar, tak chce, aby vse co fungovat ma, fungovalo. Ale diky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maba Vloženo 8. Duben 2011 Sdílet Vloženo 8. Duben 2011 V tom zámku pásu je kontakt který je sepnutý když nejsi připoután a tím že tam přezku zastrčíš tak kontakt rozpojíš. Mě to dělalo zase to že i když sem byl připoután tak kontrolka chvílema svítila a alarm řval, tak jsem pod sedadlem našel zástrčku toho zámku a odpojil ji. Od té doby ani jedno pípnutí i když sem se nepřipoutal. Samozřejmě že nepřipoutaný zásadně nejezdím. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HTP 12V Vloženo 8. Duben 2011 Sdílet Vloženo 8. Duben 2011 Je ten konektor nějak normálně přístupný? Taky bych to rád vyřadil, pěkně mně to točí, jak to furt houká. Ráno sednu do auta, nastartuju a už to řve, pak to přestane, zařadím abych vyjel ze vrat a zase to řve. Přece se nebudu poutat kvůli deseti metrům, které potřebuju, abych vyjel na silnici. Kdyby to začalo houkat až za jízdy dejme tomu při 20km/h a více, tak bych to bral, ale řve to už jakmile otočím klíček v zapalování a chci nastartovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maba Vloženo 8. Duben 2011 Sdílet Vloženo 8. Duben 2011 Je ten konektor nějak normálně přístupný? Taky bych to rád vyřadil, pěkně mně to točí, jak to furt houká. Ráno sednu do auta, nastartuju a už to řve, pak to přestane, zařadím abych vyjel ze vrat a zase to řve. Přece se nebudu poutat kvůli deseti metrům, které potřebuju, abych vyjel na silnici. Kdyby to začalo houkat až za jízdy dejme tomu při 20km/h a více, tak bych to bral, ale řve to už jakmile otočím klíček v zapalování a chci nastartovat. Ve předu před sedadlem u krajní kolejnice sedadla je plastová krytka. Ta jde lehce vyndat, pak uvidíš dvě zástrčky. Jedna je na onen pás a druhá na airbag, bacha abys neodpojil ten airbag ,ten má víc drátů, ta zástrčka na pás má jen dva dráty. Stačí ho rozpojit a je po houkání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HTP 12V Vloženo 9. Duben 2011 Sdílet Vloženo 9. Duben 2011 jak jednoduché, práce na 30 vteřin, odpojeno, nehoukám, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaGmann Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 kdyz ty prispevky ctu, tak by me zajimalo co mam doma. Me to takystve, kdyz zacne alarm houkat, ale me to signalizuje opravdu az kdyz dosahnu 20km/h. No tak teda nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 Souhlas mě to též řve až po rozjetí na cca 10 - 20 km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HTP 12V Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 Mně to řvalo okamžitě po otočením klíčku v zapalování a podruhé, když jsem vyjížděl na ulici. Možná když bych jel 5km/h, tak by to neřvalo, to netuším. Každopádně teď už mám klid. Za ty léta jsem zvyklý se vždy připoutat i na krátké vzdálenosti a nepamatuju, že bych to v jiných autech někdy zapomněl, už to dělám automaticky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maba Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 Kontrolka a alarm se spustí se zapnutím klíčku a po několika sekundách alarm přestane, kontrolka svítí pořád. Po rozjetí začne alarm znovu houkat při rychlosti vyšší než 10km/h ,po (a teď nevím přesně) ,asi dvou minutách zase alarm přestane a už bude svítit jen kontrolka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarisek Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 Dyť to máte v návodu k obsluze auta: Připnutí bezpečnostních pásů Kontrolní světlo se po zapnutí zapalování rozsvítí jako upozornění, aby si řidič, resp. spolujezdec připnuli bezpečnostní pás. Kontrolní světlo zhasne teprve po připnutí bezpečnostního pásu řidiče, resp. spolujezdce. V případě, že nejsou řidič, resp. spolujezdec připoutáni bezpečnostním pásem, zní při rychlosti vozidla větší než 20 km/h akustická signalizace a zároveň bliká kontrolní světlo. Pokud se během dalších 90 sekund řidič, resp. spolujezdec nepřipoutají, akustická signalizace se vypne a kontrolní světlo bude svítit trvale. A takhlenc mi to taky funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maba Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 Dyť to máte v návodu k obsluze auta: Připnutí bezpečnostních pásů Kontrolní světlo se po zapnutí zapalování rozsvítí jako upozornění, aby si řidič, resp. spolujezdec připnuli bezpečnostní pás. Kontrolní světlo zhasne teprve po připnutí bezpečnostního pásu řidiče, resp. spolujezdce. V případě, že nejsou řidič, resp. spolujezdec připoutáni bezpečnostním pásem, zní při rychlosti vozidla větší než 20 km/h akustická signalizace a zároveň bliká kontrolní světlo. Pokud se během dalších 90 sekund řidič, resp. spolujezdec nepřipoutají, akustická signalizace se vypne a kontrolní světlo bude svítit trvale. A takhlenc mi to taky funguje. No mě ne, mě se alarm rozezní už při rychlosti 10km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomihanus Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 Je to asi podľa roku výroby, 2006 mne začne pípať hneď pri otočení kľúča, mal som aj 2008 a tam to len zasvietilo a pípať to začalo až pri rozbehnutí nad 10km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 11. Květen 2011 Sdílet Vloženo 11. Květen 2011 Známá závada...jenže půl hodina práce + nová kotva, to je tak 1500,-Kč....nemilé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas136 Vloženo 11. Květen 2011 Sdílet Vloženo 11. Květen 2011 Já jsem si vyměnil jen ten mikrospínač i s kabílkem co vede pod sedačku. Jde to celé rozlousknout a jen vyměnit tu "elektriku"..nic se tam nerozpadne nic nevyskočí, jen tam je dost chuchvalců prachu, co se tím pásem při zapínání natlačují do toho spínače. Ten černý plast je jen obal, který se skládá ze dvou půlek. Když jsem to secvakával zpět, tak jsem tam pro jistotu dal trošku vteřinového lepidla (na ty plošky co se secvaknou k sobě). UPOZORNUJI, ŽE S MECHANISMEM ZAPÍNÁNÁ PÁSU SE ABSOLUTNĚ NIC NEDĚLÁ!!!! Pokud by někdo chtěl mám doma ještě jeden spínač i s kabílkem doma (orig. nový)...nechám ho za 199,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikyL Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 Dobrý den, trochu se přiživím na tomto tématu. Mám Octavi II Fl a signalizace zapnutého pásu mi funfuje pouze u řidiče. Je to normální, nebo by měla být i u spolujezdcova sedadla? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gracho Vloženo 12. Květen 2011 Sdílet Vloženo 12. Květen 2011 Funguje ti to dobre.Kontrola berie iba šoférov pás . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casye 4X4 Vloženo 5. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 mam obavu to deklarovat v servise ako zavadu lebo je to dost nepravidelne. stava sa to pri dobrzdovani, povodne len z vyssich rychlosti pri prudkom brzdeni a zvycajne po dlhsej jazde tak minimalne hodinovej. teraz uz je to bezny jav aj v mestskej prevadzke, kedykolvek stupnem viac na brzdu tak zablika kontrolka a zaznie signal nepriputania. skusal som sa hybat vselijako na sedacke aj pohybovat ukotvenim pasu kde sa zasuva ta kotva medzi sedackami ale nic. Jedine co som objavil je zodraty 'chromovy' povlak z vnutornej strany tej kotvy co je na pase a pod tym sa objavil kov ktory je zrejme hnedy alebo do medenej farby original. Ze by tam stracal kontakt nejak??? Jo a este som vyskusal fintu zapnut ten pas naopak - otocit kotvu pri zapnuti, vtedy sa to neprejavovalo az do vcera )) kedy uz aj pri zapnuti opacnym smerom to robilo rovnake divy. Obavam sa ze ked to dam do vysoko specializovaneho servisu tak to pri skusobnej jazde nebude robit... Otazka je, stretol sa s tym niekto uz? Nevymýšlel bych tady hlouposti jako výměnu a podobný drahý řešení, mě to dělalo taky, dost nepříjemný. Je špatný kontakt v zapínání. Když to pípá a ty domáčkneš tu kotvu tak to přestane. Než to rozebírat nebo blbnout v autorizáku, stačí do tý škvíry kam strkáš kotvu pásu položit sirku nebo kousek párátka a je po problému! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David900 Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 V tom zámku pásu je kontakt který je sepnutý když nejsi připoután a tím že tam přezku zastrčíš tak kontakt rozpojíš. Mě to dělalo zase to že i když sem byl připoután tak kontrolka chvílema svítila a alarm řval, tak jsem pod sedadlem našel zástrčku toho zámku a odpojil ji. Od té doby ani jedno pípnutí i když sem se nepřipoutal. Samozřejmě že nepřipoutaný zásadně nejezdím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David900 Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 Mě ta signalizace furt nefunguje a už si nevím stím rady Poradte někdo díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gracho Vloženo 10. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2011 nemáš náhodou odpojený konektor pod sedačkou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabio53 Vloženo 11. Září 2011 Sdílet Vloženo 11. Září 2011 Nevymýšlel bych tady hlouposti jako výměnu a podobný drahý řešení, mě to dělalo taky, dost nepříjemný. Je špatný kontakt v zapínání. Když to pípá a ty domáčkneš tu kotvu tak to přestane. Než to rozebírat nebo blbnout v autorizáku, stačí do tý škvíry kam strkáš kotvu pásu položit sirku nebo kousek párátka a je po problému! dělalo mi to to same a sirka se opravdu osvedcila takže díky za radu jen jeste malickost tu sirku tam das na porad nebo pri kazdym zapinani ji tam strcis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenusoun Vloženo 11. Září 2011 Sdílet Vloženo 11. Září 2011 taky se přiživím na této otázce já vím, že to asi není dobře ale celý život jsem byl zvyklý jezdit bez pásů a proto se zeptám dá se nějak deaktivovat zvuková signalizace nepřipoutaného pásu? čiže by kontrolka blikala, svítila ale nepípalo to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.