miklisek Vloženo 5. Červenec 2015 Vloženo 5. Červenec 2015 (editace) Pořád stejná písnička dokola. Najděte si tu na fóru to TPI od ŠA ohledně výměny oleje s vlastním olejem. Líbí se mě vyjádření ŠA co napsal Pandora. Naopak to, co je v posledním příspěvku odpovězeno od ŠA, je alibismus na n-tou. Při poruše motoru by museli dokázat, že oleje byl totálně mimo předepsané požadavky. A to stojí peníze a výsledek v jejich prospěch není vůbec jistý. A to, že se cuká AS, je jasný. Nevydělají a ještě musí ručit za správnost použitého oleje, jinak jim ŠA případnou opravu v době záruky neproplatí. Správně by se v případě požadavků na vlastní olej měl AS zachovat obchodnicky a dát jejich olej za cenu internetovou. Stejně na tom mají i tak zisk jak hrom. Pokud tedy nechci nějaký extra speciál olej. Editováno: 5. Červenec 2015, autor: miklisek 2 Citovat
flacek Vloženo 6. Červenec 2015 Autor Vloženo 6. Červenec 2015 (editace) Tak za víkend jsme dali pár km a to Praha - Jindřichův Hradec - Písek - Praha. Průměrná rychlost 86km, spotřeba 6,8l a to při zapnuté klimě, 3 osoby + kufry v autě. Mimochodem SunSet je fakt super věc, vzadu holka neřekla ani popel že by jí tam svítilo sluníčko, apod. Nedalo mi to a večer na prázdné dálnici jsem zkusil co auto vlastně umí. Dal jsem 170km/h při cca 5000ot kde ale byla znát již dost vibrace motoru a moc se tomu dál nechtělo. Kolem 4000ot to vychází kolem 130km/h je to naprosto v pohodě následně od 4500ot začne motor vibrovat. Najeto mám 3500km takže zatím je ještě málo ale i tak se zdá že se probouzí k životu. Editováno: 6. Červenec 2015, autor: flacek Citovat
Voice Vloženo 6. Červenec 2015 Vloženo 6. Červenec 2015 4000t.ot/min při 130km/h se ti zdá naprosto v pohodě ? štastný to člověk...... mi při 4500ot/min nic v motoru nevibruje Citovat
flacek Vloženo 6. Červenec 2015 Autor Vloženo 6. Červenec 2015 No diky tomu ze mam i jinej benzin tak mi to prijde normalni. U Berlinga mam pri 130km/h cca 3800ot coz u Roomstra je podobny. Uvidim az ten motor bude fakt zajety zatim tomu nakladam do tech 4000ot k tem 5000ot jsem zkusil jen na chvili. Citovat
flacek Vloženo 27. Červenec 2015 Autor Vloženo 27. Červenec 2015 (editace) Řešil jsem informace na MaxiDotu ohledně inspekce a oleje. U mě se zobrazuje pouze jeden údaj viz takto fotka http://jdem.cz/bskhv9 i když v návodu se píše něco jiného. Tak jsem požádal ŠA o vyjádření a to zde přikládám. Vážený pane xy,odpovídáme na Váš poslední e-mail ze dne 25.07.2015, ve kterém jste nám upřesnil data Vašeho vozu ŠKODA Roomster.Prověřili jsme servisní intervaly u Vašeho vozu a zobrazování údajů se děje tak, že se vždy zobrazí na displeji sdruženéhopanelu přístrojů nejbližší termín návštěvy vozu do servisu. Tzn. zobrazuje se počet km a počet dní do servisního úkonu bezohledu na to zda se jedná o časovou servisní prohlídku, anebo výměnu motorového oleje.Z fotografie displeje panelu přístrojů Vašeho vozu ze dne 24.7.2015 je zřejmé, že Vám poslední nastavení ukazatele servisníchprohlídek bylo provedeno před cca 32 dny tj. 26..6.2015 což odpovídá datumu návštěvy servisu při výměně motor.oleje. Ukazatelstavu km do výměny motor.oleje se již koriguje dle zatížení a stylu používání vozu.Tak jak je uvedeno v Servisní knížce Vašeho vozu stanovování intervalů servisu výměny motorového oleje je závislé na intenzitěprovozu vozu a na místních podmínkách, ve kterých je vůz provozován.Jak je popsáno v Návodu k obsluze Vašeho vozu před dosažením intervalu servisní prohlídky se na disleji zobrazí na 10 s symbolklíče a v okamžiku termínu návštěvy servisu se rozbliká ještě nápis Service.V případě, že požadujete vědět přesné jednotlivé údaje do časové servisní prohlídky a do výměny motor.olej lze tyto hodnotyvyčíst pouze pomocí diagnostiky ve sml.servisum ŠKODA.Věříme, že je naše odpověď pro Vás dostačující a přejeme Vám mnoho spokojenosti s vozem ŠKODA Roomster.S pozdravemMiloš Kořínekodd. Péče o zákazníkaŠKODA AUTO a.s., Tř.V.Klementa 869, 293 60 Ml.Boleslavsks.service@skoda-auto.cz A ještě jedna malá novinka, u chlapců v Číně jsem si pořídil ochranou "špr*ku" na klíč Editováno: 27. Červenec 2015, autor: flacek Citovat
mkaba Vloženo 27. Červenec 2015 Vloženo 27. Červenec 2015 Nedávno jsem na to koukal a já tam ty údaje mám dva,zajímavý, stejný auta, skoro stejný rok výroby a jinak nastavený. Citovat
ASPIRE Vloženo 27. Červenec 2015 Vloženo 27. Červenec 2015 Mam rocnik 2013 a mam tam jen jeden udaj a v servisce a na stitcich v aute vzdy napsane co nastane drive. Takze meni olej a delaji i servisni prohlidku. Mkaba muzes to vyfotit ? By me to zajimalo jak to tam udelane. Citovat
mkaba Vloženo 27. Červenec 2015 Vloženo 27. Červenec 2015 jj, teď mám auto v servisu kvůli výfuku, nějak divně rezonuje, ale pak to hned cvaknu ;-) Citovat
flacek Vloženo 28. Červenec 2015 Autor Vloženo 28. Červenec 2015 (editace) Tak to fakt nevím ale ŠA si vyžádala VIN a dle nich je to v pořádku. No nebudu to řešit stejně budu jezdit dřív ale i tak je to divné že každý to má jinak. Případne bych musel poprosit od mkaba datum fotky + VIN auta a zaslat jim tam proč teda u tebe je to jako v návodu a někdo to má jinak. Editováno: 28. Červenec 2015, autor: flacek Citovat
mkaba Vloženo 28. Červenec 2015 Vloženo 28. Červenec 2015 fotil jsem to dneska a jestli to budeš chtít řešit, tak vin ti pošlu přes SZ...jinak auto mám vyrobeno 4/2015 takže možná trochu jiný soft v maxíku Citovat
flacek Vloženo 28. Červenec 2015 Autor Vloženo 28. Červenec 2015 (editace) JJ pošli mi datum fotky + fotku a VIN a já jim to tam pošlu do SZ. Jinak auto mám vyrobeno stejně, začátek dubna a předání 24.4.2015. EDIT: Ten datum psát nemusíš, blbě jsem to přečetl Editováno: 28. Červenec 2015, autor: flacek Citovat
Alma Vloženo 29. Červenec 2015 Vloženo 29. Červenec 2015 Zdar, dovolím se přidat. Jsem přesvědčen, že jsem tam měl ze začátku údaje jako mkaba (room 04/15) ale teď jsem se šel dívat a mám tam už jen jeden údaj km a dny. (najeto cca 3600 km) Mám takový dojem , že pokud senzory oleje nemají důvod zkracovat interval výměny oleje dle způsobu jízdy tak se tam nastaví jen doba/km do inspekce. Citovat
juraj07 Vloženo 29. Červenec 2015 Vloženo 29. Červenec 2015 Senzory oleja skracujú interval vysvetlil mi to mkaba Ak jazdíš viac v meste,pošle ťa skôr. Ak jazdíš viac mimo mesta pošle ťa neskôr Citovat
Alma Vloženo 29. Červenec 2015 Vloženo 29. Červenec 2015 Ale mi neřešíme zkracování intervalu oleje, ale zobrazení na maxidotu. Citovat
flacek Vloženo 29. Červenec 2015 Autor Vloženo 29. Červenec 2015 mkaba mi poslal info o voze a vše jsem to poslal na ŠA, nyní čekám na odpověd. Jakmile jí dostanu tak to sem postnu:) Jinak já osobně tam mám od začátku pouze jeden údaj. Citovat
flacek Vloženo 30. Červenec 2015 Autor Vloženo 30. Červenec 2015 Tak zde odpověd od ŠA Vážený pane xy,odpovídáme na Váš poslední e-mail, ve kterém porovnáváte dva vozy Roomster a zobrazované informace na Maxidotu.Je opravdu možné, že vozy s přibližně stejnou dobou výroby mohou mít odlišné vybavení a proto i odlišné zobrazování údajů napanelu přístrojů.Do vozů Roomster se montovali souběžně dva typy ukazatelů servisních intervalů a to jednokanálový a dvoukanálový s odlišnýmiservisními hlášeními.Jak je uvedeno mmj. v Návodu k obsluze Vašeho vozu:Rozsah výbavy Vašeho vozidla vyplývá z Vaší smlouvy o koupi vozidla. Popř. se obraťte na partnera ŠKODA, kde Vám rozsah výbavyzjistí.Obrázky v tomto Návodu k obsluze jsou pouze ilustrační. Vyobrazení se mohou v detailech lišit od provedení Vašeho vozidla, jsouchápána jako obecné informace.Společnost ŠKODA AUTO a.s. pracuje neustále na dalším vývoji všech vozidel.Kdykoli tedy mohou nastat změny ve formě, vybavení a technice dodávaných vozidel. Informace uvedené v tomto Návodu k obsluzeodpovídají poznatkům v době redakční uzávěrky.Na technických údajích, obrázcích a informacích v tomto Návodu k obsluze nelze proto zakládat žádné nároky.S pozdravemMiloš Kořínekodd. Péče o zákazníkaŠKODA AUTO a.s., Tř.V.Klementa 869, 293 60 Ml.Boleslavsks.service@skoda-auto.cz Citovat
Alma Vloženo 30. Červenec 2015 Vloženo 30. Červenec 2015 hmm, tak to asi vyklízeli sklad a kde co našli zapadlého za regálem tak to poslali na linku. Citovat
miklisek Vloženo 30. Červenec 2015 Vloženo 30. Červenec 2015 No to bych chtěl vidět v kupní smlouvě napsané, že mám MFA nebo MAXIDOT jedno- nebo dvoukanálový. To je naprostá blbost. Ze štítku výbavy se to taky nevyčte. Prostě někdo ještě nemá a někdo už má. Otázka je jestli je to tak složitý nastavit v softu, aby to ukazovalo oba údaje. Vždyť je to zrovna funkce dobrá, nemající až zas tak vliv na funkci auta. Jenže mám zkušenost, že dobré věci z nových MR moc ŠA nechce dávat do starších, i když to evidentně kolikrát jde. Citovat
mkaba Vloženo 30. Červenec 2015 Vloženo 30. Červenec 2015 Zajímavá odpověď, ale bohužel asi nic jiného očekávat nešlo. Zřejmě na lince někdo zmáčknul špatnou klávesu 1 Citovat
Petrrr Vloženo 30. Červenec 2015 Vloženo 30. Červenec 2015 Zmáčkni return a pošli ho dál. :-) :-) :-) Citovat
flacek Vloženo 30. Červenec 2015 Autor Vloženo 30. Červenec 2015 (editace) Tak jsem objevil ještě jednu věc u které nevím co si o ní mám myslet. Občas se mi stane že u rádia se stáhne podsvícení i když je den a je na tom prd vidět. To trvá neurčitou dobu, dnes cca 10min (je jedno jestli mám nastartováno nebo ne, jestli svítím nebo ne) pak to z ničeho nic problikne a už to svítí normálně. Přikládám fotky rozdílu podsvícení. Dělá to někomu z Vás nebo si to mám zapsat na seznam závad? Editováno: 30. Červenec 2015, autor: flacek Citovat
Alma Vloženo 30. Červenec 2015 Vloženo 30. Červenec 2015 Mě to to tedy nedělá, zato mi blbě řadí a mám ošoupanou sedačku na boku. Citovat
flacek Vloženo 30. Červenec 2015 Autor Vloženo 30. Červenec 2015 Tak řazení je u mě ok až na jedničku. Pokud stojím tak první zařazení jedničky jde ztuha a je cítit v půlce dráhy odpor a až pak zapadne. Pokud to zkusím několikrát je to ok do doby než se rozjedu. Sedačky mám zatím OK a to nejsem žádný drobek ( 197cm, 140kg ) Citovat
mkaba Vloženo 30. Červenec 2015 Vloženo 30. Červenec 2015 Na pravém nebo na levém budíku dole je čidlo, které snímá světlo. Podle intenzity světla se nastavuje osvětlení rádia. Dělalo mě to na předchozích Roomsteru tsi a dělá mě to i na současném Roomsteru 16v ;-) Jak to přesně funguje nevím, ale to čidlo jde vidět, když se na něj zaměříš. Když ho prstem překryješ uvidíš jak se ti podsvětlení mění. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.