robi70 Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Ahoj, při jízdě do pravé zatáčky je slyšet takové neříjemné vrrr od levého předního kola. No a často slyším i takovou rezonanci od přední nápravy, když se auto zhoupne za jízdy. Můj známý automechanik to tipuje na vadný vnitřní kloub poloosy. Psal jsem několika prodejcům autodílů a téměř všichni mi nabízejí "originální" díly za částky přesahující 3tis. + vratnou zálohu kolem 1tis. Mají v nabídkách i levnější varianty, ale ty buď podle VIN nepasují anebo prodejce nezaručuje, že budou pasovat. Jeden prodejce mi nabízí výrazně levnější díl od firmy JP Group, který by měl na 99% pasovat (pokud ne, mohu vrátit). Prý je to slušná kvalita, já tuto značku ale vůbec neznám. Máte někdo zkušenosti s touto značkou? No a ještě na jiném fóru jsem četl, že borec "pořešil" dočasně tuto závadu natlačením značného množství maziva pod manžetu toho kloubu a vůz pak jezdil tiše několik tisíc km, že ten kloub byl prý suchý. Moc se mi nechce věřit, že by to až tolik pomohlo. Co vy na to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Zkus to porovnat s tímto videó : https://www.youtube.com/watch?v=tnWvhQ-rBls. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robi70 Vloženo 20. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Casy, to je přesně ono! Děkuji. Takže je to fakt ta vnitřní poloosa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dell Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 natlač mazivo a za tu dobu co ti to ještě třebas vydrží našetři na originální díl....jsou věci, kde opravdu origo věci vydrží a oplatí se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 (editace) a kolik máš najeto km, že odešel kloub , to musí být více jak 300 tis., nebo je to nešvar Supů. JPG je zřejmě dánský výrobce, ale kvalita? kontrolní cena na Hanza autodíly: http://www.hanza-autodily.cz/superb-ii-3t/c-2284/ Co se doporučuje jsou náhrady Spidan , Metteli, GKN/Löbro. Editováno: 20. Únor 2015, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robi70 Vloženo 20. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Casy, jsem 2. majitel, dle tacho asi 175 tis, skutečnost nevím. Ale na tom videu je vidět, že to má najeto pouze 32 tis, takže netuším, jaká je životnost tohoto dílu u Supa2. Ale jestli to má stejnou životnost, jako slavný řetězový rozvod, tak se ani nedivím, ten už jsem taky musel nechat vyměnit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robi70 Vloženo 20. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 natlač mazivo a za tu dobu co ti to ještě třebas vydrží našetři na originální díl....jsou věci, kde opravdu origo věci vydrží a oplatí se. Už druhý den se marně snažím najít prodejce, který by mi nabídl levnější alternativu místo originálu, ale vypadá to tak, že kromě dílů z Číny nic jiného na trhu není. Takže máš recht, pujdu do origo. dílu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 On poradí ještě někdo zkušený, ale ceny jsou to teda, jak říkají děti , Hustýýýý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 A vieš číslo dielu alebo vin aspoň na ten vnútorný klb ? mám tu jeden origo škoda na 2,0TDI , 3,6 , 2,0FSi a pod ale podľa vinka by som ti to dal presne , a bol by za lacno - prekáža ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robi70 Vloženo 20. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 suri: origo díl by byl fajn, čislo dílu je 1K0498103A, ale mám Sup2 1,8TSI, r.v. 2008, tak nevím, jestli by to pasovalo. Tady je VIN: TMBAB73T599011940 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 1K0498103A Mám ,ak chceš napíš SZ , dohodneme sa 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Ozývá se mi také takové zachroupaní od levého předního kola, pouze při jízdě do pravé zatáčky a při podrazovani,ze 3 na 2 a sešlanuti plynu, u man.převodovky.Je to jen chvilinka.Na rovině nic.Měl jsem teď ko přední destičky,levá horší a kotouče mají trochu hranu,dával jsem nové destičky.Mechanik na to mrknul a říkal, že to bude tou hranou a destičkama,že si to teď sedne až trochu zabrzdim.Že to vypadá vše jak nové, auto má 110tis km.Me se nezdá že by to se to ozvalo, jen v zatáčce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukajs007 Vloženo 7. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 PetrKV: Mám úplně to samé a mám DSG - tipuji to na homokinetický kloub. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djjosebee Vloženo 26. leden 2017 Sdílet Vloženo 26. leden 2017 PetrKV a Lukajs007: mám taký istý problém aj ja, je to teda zapríčinené tým homokynetickým kĺbom? taktiež mi ten zvuk ide od ľavého predného kolesa, mal by to byť ten vonkajší homokynetický kĺb? existuje aj vnútorný? Ďakujem za odpoveď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 26. leden 2017 Sdílet Vloženo 26. leden 2017 Už jsem to nestihl zjistit,auto jsem prodal auto prohlídka proběhla ve škodovce a tam nic nenašli ani při zkušební jízdě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roy Jones jr. Vloženo 28. leden 2019 Sdílet Vloženo 28. leden 2019 Superb už sice nemám,ale mám stejný problem jako PetrKV u octavie I při podřazení z 3 na 2 a následném přidání plynu se ozve křup od levého kola nebo když jedu na 3 a při nízkých otáčkách přidám plyn tak to taky chroupne..v zatáčce a v plným rejdu nic. Může to být vnitřní homokloub nebo převodovka? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.