e1. Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 Už to tu bolo riešené 1000x. Choď do iného servisu a naďalej si nos vlastný olej! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 (editace) Kluci, pls jaký olej doporučujete po 2 letech provozu? Najeto 25tis km. Chci si koupit vlastní olej a salon řekl neva. Editováno: 27. Červen 2017, autor: Pitrsman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Je to celkem fuk, jen dodrzet normu. Ja zustavam u prodlouzeneho intervalu, pouzivam tedy Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30. Nicmene olej menim po roce, tedy v mem pripade po ca 8 tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Díky, takže objednám tento: https://jaknaauto.cz/Produkty/AKCE-C3776/AKCE-2017-C3778/AKCE-LEDEN-C3781/Motorove-oleje-C4598/Shell-Helix-Ultra-Professional-AV-L-0W-30-5l-P28024/ Jinak kabinovej filtr Mann 490kč s uhl. vláknem, teď jsem to vyměnil před barákem, pokud to teda nebude vadit, no uvidím co mě na to řeknou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Trosku me zarazi, ze to ma byt 5l. Vzdycky byly k dispozici jen 1l a 4l baleni, nebo se pletu??? I na webu oficilaniho distributora jsou zobrazeny 4l baleni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 (editace) To 5L balení nabízí na Heuréce dalších 20 obchodů, já už to objednal, toš doufám že to nebude made in china nebo něco podobnýho. Uvidím co dojde, teď nevím přesně, pod víčkem by měla být ta hliníková fólie že, nebo se to tam nedává? Jinak by tam mohlo být tím pádem cokoliv. Edit: Teď jsem tam volal a ten prodejce mě tvrdí že se pod víčko hliník nedává, že to má akorát Castrol ale že se nemám bát že tam bude to co tam má být. Editováno: 27. Červen 2017, autor: Pitrsman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Nevim, mozna to tak je, jen jsem to nikdy nezaznamenal. Urcite poradi nekdo jiny nebo si brnkni na oficialniho dovozce a proste se zeptej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 On mě tvrdil že Shell se vyrábí v Německu, že se to tam přímo v Hamburku z těch cistéren vyrábí z ropy a ne plynem. Nevím co je na tom pravdy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Pokud vim, vsechny Helix Ultra (tzn. i Professional AV-L 0W-30) je vyraben PurePlus technologii, ktera prave stavi na zemnim plynu. Nejak se mi tvuj zdroj zda vice a vice neduveryhodny. Byt tebou, zavolam si na oficialniho distributora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 (editace) Co mi dává mechanik pixlu v servisu tak zatím vždy hliníková zátka. Má stáčený, který mi tam naleje při výměně a pokaždé mi vymění starou flašku oleje za novou, protože doleji asi 0.5l mezi výměnou a to co zůstane v pixle se chrstne do motoru při výměně a do zásoby mi dá zase novou. Už to tak nějaký pátek dělám vždy po půl roce a zatím vždy hliníková zátka... Výroba z plynu je taky diskutabilní, sice tím shell machruje, ale může to být jen o některé řady, nebo v nějaké poměrná části... nebo třeba jen na sudové verze. Editováno: 27. Červen 2017, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Teď už se s tím nedá nic dělat, už jsem tam poslal peníze. Zatím si na ten shop nikdo nestěžoval tak doufám že nebudu první. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 (editace) Dneska jsou i velmi levné oleje hodně dobré a rozdíl není zásadní, takže když tam naleješ falzifikát, tak to bude stejně nějaký levný přeznačený olej. Šance že dnes zničíš motor špatným olejem prakticky neexistuje, ale některé oleje nemusí splňovat specifikace který tvůj motor vyžaduje a jako následek obvykle rapidně snížíš životnost DPF a EGRu.... málo koho napadne že mu DPF nebo EGR odešel předčasně kvůli oleji, ale bohužel to tak většinou bude. Editováno: 27. Červen 2017, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Pitrsman: At tak ci onak, nestalo by za to si to u dostributora overit? Radsi bych obetoval 800,- nez nalil do motoru shit s pak se trasl, ze neco odejde. Namatkou treba turbo? To je pomerne drahej špás. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Volal jsem tam, vzala to baba čo hovorila východní slovenšťinou a která ani nevěděla která bije, tak jsem volal na technický, vzala to druhá ženská a ta mě dala další číslo, to zase nikdo nebral tak jsem to vzdal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Matka bozia... Oci mi driape pri tejto drame... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 (editace) Já beru vždy toto: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/edge05w30-motorovy-olej-castrol-edge-5w-30-longlife-castrol-21038.html Zvažoval jsem jestli nevzít něco od Millers Oils, ale nakonec jsem se na to vyprdl - 1.2 TSI není sportovní motor, tak musí stačit Castrol Editováno: 27. Červen 2017, autor: mp390 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 před 5 hodinami, sk0d@ napsal: Matka bozia... Oci mi driape pri tejto drame... Dekujeme za hodnotny prispevek k tematu... 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 Tiez som daval Shell Helix Ultra Professional 0W-30 AV-L, to iste i brrrrm vcera. Objednane styri 1 litrove balenia, hlinik nebol, no flasa uzavreta (tak ako bezna voda v obchode, potrebujes prekonat oddelenie vrchnaku a toho kruzku). Z 5 litroveho balenia sa to bude mozno horsie nalievat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 (editace) Maverick: Tak jsem to teď obvolával, u oficiální dovozce Shell, skutečně to pochází z Hamburku a to že to nebude mít technologii PurePlus bude tím že měli na podzim v Kataru nějakou havárii a na trhu se objevila i 5L balení, tím pádem se to vyrábí přímo z ropy, jinak tu firmu jaknaauto.cz zná a ta firma od nich odebírá, takže nějaké to že to bude pančované asi nebude na místě, jinak hliníková fólie se nedává ani u oficiálního prodejce, momentálně teď ale dalším rokem může být. Pokud chce mít člověk 100% jistotu tak pro moravskoslezský kraj je tu http://www.northoil.cz Sidlo v Ostravě, prodejna v Olomouci, průmyslový areál v Černovíru, ulice Na Sezníku 4 , telefon : 739 431 638. Jinak objednávku jsem nejdřív strornoval, dle platných zákonů o nakupování přes eshop, což je po převzetí do 14dnů vracečka bez udání důvodu ale nakonec jsem se rozhodl po vyjádření Shellu olej od jaknaauto.cz vzít, tak uvidím. Editováno: 28. Červen 2017, autor: Pitrsman 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 Ok, pak to bude v poradku. Staci jeden telefonat a kolik ses toho dozvedel a navic se s nami o to podelil . Kazdopadne neni nad to mit jistotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrsman Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 (editace) Samozřejmě a já ti děkuji za radu (upozornění) ohledně toho upozornění 4L balení. Není nad fórum kde kamarádi poradí. Právě proto jsem tu došel pro radu ať člověk nekupuje zajíce v pytlu. Edit: tak mě to už došlo, asi to bude Holandsko Editováno: 28. Červen 2017, autor: Pitrsman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 Jj, je zajimavy, ze i etiketa se lisi. A nemyslim tim objem nadoby. Na me je PurePlus (udajne zalozeni na zemnim plynu, viz. obrazek), na tve ActiveCleaning, to byvalo driv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Nemam sice FIII, ale motor ten isty, tak sa spytam tu. Chcem prejst na pevny interval a dat tam tento olej: http://www.olejcentrum.sk/Mobil-Super-3000-X1-5W-40-5L-d330.htm Nemam s touto znackou skusenost, vzdy som daval shell. Samozrejme splna vsetky podmienky vyrobcu, len sa mi jedna o tu znacku, lebo to moc nepoznam. Dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 (editace) V skratke je to standardny olej v danej specifikacii, ak doverujes svojmu dodavatelovi tak je OK. Editováno: 29. Červen 2017, autor: sk0d@ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Prečo tam nedáš rovno: http://www.olejcentrum.sk/Mobil-NEW-LIFE-0W-40-4L-d4223206.htm Už taký rozdiel ceny to nieje a kvalita vyššia. Aj tu sa to spomínalo na fore. Ja objednávam tu a je to overený dodávateľ, nedávno som to kontroloval u dovozcu značky Mobil. https://www.motorove-oleje.eu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.