MajoV Vloženo 26. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2013 zdravim, jazdil som po meste a ked som zaparkoval dvoma pravymi kolesami na obrubniku a vyparkoval z neho tak mi po asi 200m zasvietila oranzova kontrolka ABS, na to po chvilke oranzova kontrolka ASR a po par metroch aj kontrolka na senzor tlaku v pneumatikach. skor nez s tym pojdem do servisu sa chcem spytat ci niekto nevie, kde moze byt problem a ci je na to nejake jednoduche riesenie. Inak po vypnuti motora a zapnuti klucika som nakalibroval nanovo tlak, ale aj tak to potom znovu vyhodilo vsetky tri kontrolky, pri opatovnom vypnuti a zapnuti, tentokrat len pri otoceni klucika do polohy 2 kde sa zapina vsetka elektronika mi zablikala parkrat kontrolka serva a na tachometri poskocila trikrat za sebou rucicka do vysky na 5 km/h a potom prestalo, po nastartovani vsak uz stale svietia vsetky tri kontrolky a uz neda skalibrovat senroz tlaku v pneu . co sa mohlo stat? dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 26. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2013 Zřejmě přestal fungovat jeden senzor ABS. Sundej kola a překontroluj kabeláž a mechanické uchycení sensorů ABS. Mně se kdysi uvolnil kabel na předním kole a prošoupal se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 26. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2013 Bez diagnostiky? Třeba sundej motor otoč ho naopak a zatřepej s ním, potom ti třeba napíše ještě někdo jiný nějakou jinou ptákovinu, alespoň se nebudeš nudit, protože diagnostika by ti řekla rovnou co tomu je a to je nuda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MajoV Vloženo 26. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2013 (editace) EDIT: uz mi to nevyhadzuje nic, isiel som sa autom previezt a skusal som prusko zabrzdit na strku a ABS v pohode "kopalo" a ked som sa rozbiehal z vyssimi otackami do smyku, tak aj ASR v pohode blikalo ako ze stabilizuje. A ani senzor tlaku v pneu ani jednu poruchu mi teraz nevyhadzuje. Mam s tym stale ist do servisu, ale mam pockat kym mi tu poruchu vyhodi znovu? Editováno: 26. Prosinec 2013, autor: MajoV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MajoV Vloženo 31. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 (editace) Tak a opat, tentokrat vozidlo stalo dva dni, po dvoch dnoch od nastartovanie 7km v pohode a potom rucicka tacho skakala ako diva a po par sekundach v pohode, no naskocili tie tri kontrolky. ked vypnem motor a klucik otocim na druhu polohu, kde zapnem elektroniku, pipa a blika mi kontrolka servo a skace tacho, potom prestane a zasvieti kontrolka ABS, ASR a ( ! ). Prikladam aj video, co som natocil (video sa spracovava, po dokonceni ho bude mozne prehrat) Editováno: 31. Prosinec 2013, autor: MajoV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 (editace) Ahoj, tohle jsem řešil na svojem autě cca rok. Zkoušel jsem různé autoelektrikáře, origo Škoda servis, byl jsem bezradný, chtěl jsem to auto prodat jak jsem byl zoufalý. Projevovalo se to obdobně jako tobě, že někdy jsem nastartoval a někdy ne - blikalo ABS, ESP a ruční brzda, pozhasínaly budíky atp.. No po tahanících a dokonce i výměně servo čerpadla z důvodu, že je vadné a bere přílišný odběr ze sítě, se náhodou přišlo na to, že je vyhnitý kostřicí kabel od baterky na kastli. Oprava za 500Kč ... Jsme tu na fóru asi 3 co tohle řešili, jeden dokonce u úplně nového auta. Možná to bude i tvůj problém, za zkoušku to stojí. Hodně zdaru. Editováno: 31. Prosinec 2013, autor: LukášCBR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 Mě podobné problémy dělal kablík čidla ABS, respektive měl poškozenou izolaci a ve vlhku to podobně blblo, ale přitom ABS fungovalo. Hlavně se to tehdy projevovalo v zimě, když byl sníh, námraza a pod, to se tam to vlhko dobře drželo a dělalo to problémy. Po delším provozu to třeba i zmizelo, nebo když bylo sucho, a pak znova a pořád dokola :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 Pojistky na baterce jsou OK? Bývá tam jen nepatrná prasklina, stačí na každou jemně zatlačit šroubovákem a ta praskla se ukáže. Může to dělat ten studený spoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxim12 Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Ahoj, Potreboval bych poradit, uz zacinam byt zaoufaly, mam Skoda Fabii II 1.4 63kw Po urcite dobe se me vzdy rozsviti kontrolka ABS a ASR, pokud vypnu motor a znovu po chvili nastartuji je to na chvili dobre a pak se zas rozsviti, naposled treba jednu cestu dobry a pri zpatecni ceste z prace se kontrolky rozsveceli pravidelne. na diagnostice to psalo - zadni levy snimac nejprve jsme snimac ocistili a chvili to bylo dobre pak to zacalo znovu tak jsem nechal zkontrolovat lozisko a to bylo ok na VAGu opet chyba leveho zadniho snimace, snimac jsem nechal vymenit, nejakych 14dni to bylo dobre a ted me to udealo opet Chyba z VAGu: sporadicka chyba, chyba preruseni signalu, zkrat na kostre v servise rikali ze pak uz muze bejt chyba jen v kabelech nebo RJ? lozisko?? nevite, kde by mohl byt problem? pokud by to byla RJ tak me jebne.. PS: jinak jsem si vsiml jeste, ze pri volnobehu a toceni volantem nebo stahovani oken me pohasinaji svetla, pri jizde je to ok, to to ma tak velky odber? nemuze to souviset? Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kvitek Vloženo 13. Březen 2015 Sdílet Vloženo 13. Březen 2015 neřekl bych, mě taky pohasínají světla při otáčení volantu na místě. Tohle bych asi opravdu viděl někde na špatnej svazek. Škodofka na tomhle šetří a tuhle kamoš dojel s ani ne půlroku starou oktávkou a že mu problikává dení svícení, natáhl jsem mu nový drátky odkud to šlo a má do teď klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxim12 Vloženo 13. Březen 2015 Sdílet Vloženo 13. Březen 2015 nejhorsi, ze to dela jen sporadicky, udelalo me to jednou a ted zas 50km klid..i kdybych menil to lozisko tak to zjistim treba za 3mesice az se to zas rozsviti uz me z toho hrabe... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxim12 Vloženo 25. Březen 2015 Sdílet Vloženo 25. Březen 2015 Asi trochu blbej dotaz, ale pokud chybu nesmazu VAGem a necham ji tam muze se to projevovat a kontrolk svitit a je nutne to smazat na VAGu? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxim12 Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 Tak u mě po třech dnes opět problém přetrvává, naposled jsem zkoušel pojistky paskovy a nechal to smazat VAGem a druhý den po smazaní zase, poslední nápady co jsou je prohodit ložiska na zadních kolech, jestli se pak na VAGu neukáže chyba pravého místo levého zadního snímače a pak projít celej kabelovej svazek, ale na prd je, že chyba je nahodilá takže se to asi těžko dá měřit.. nevím co s tím už, nemůže bejt něco s brdovou kapalinou? není tam nějaké čidlo nebo senzor? jinak už nevím.. už mám dost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 13. Září 2015 Sdílet Vloženo 13. Září 2015 Ahoj presne ten isty problem mam aj ja zadne lave koleso menil som snimac a stale to iste uz mi to zacina liest na nervy a ide zima tak zajtra sa idem na to pozriet. Inak nic si zatial nezistil ????? Vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 Nevie niekto co to spôsobuje ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Nechte si vyměnit BRZDOVEJ SPÍNAČ (nad pedálem). Je to hodně častá a bohužel zákeřná závada elektriky v systému brzd a řízení motoru - dejte si to do Hledání a čtěte co vám to vyhodí. Zdánlivě to nesouvisí, ale je to bohužel často způsobovaný právě závadou v tom spínači. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Dakujem skusim to pozret Nechte si vyměnit BRZDOVEJ SPÍNAČ (nad pedálem). Je to hodně častá a bohužel zákeřná závada elektriky v systému brzd a řízení motoru - dejte si to do Hledání a čtěte co vám to vyhodí. Zdánlivě to nesouvisí, ale je to bohužel často způsobovaný právě závadou v tom spínači. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LujdziL Vloženo 24. Září 2015 Sdílet Vloženo 24. Září 2015 Tak ze dnes som pozrel to lave koleso mal so dole bubon snimac ABS pozrel som kable vsetko vypada poriadku len tam bol bordel a nahrubo vsetko som poriadne vycistil poskladal a uvidim ci to bude robit zatial vsetko poriadku.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobzik Vloženo 8. Květen 2016 Sdílet Vloženo 8. Květen 2016 Je ještě někdo s podobnou závadou? Já přesně to samé - svítí abs a symbol pro nízký tlak v pneu. Čidlo vyměněno vlevo vzadu, teď naposledy už diagnostika žádnou vadu z palubáku nenašla. Zkusím asi to čidlo na pedálu jak se tu píše. Mám F2 1,4 16v Odesláno z mého GT-N5100 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jamal00 Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 Zdárek lidi . Tak mám tu samou závadu . Svítí mi náhodile ABS a dohuštění pneumatik ( což je vlastně závislé na ABS ) . Taky s mechanikem nemůžeme na to přijít . Diagnostika píše : - zadní levý snímač , závada na elektroinstalaci zadního levýho kola . CHYBA : 290 Poraďte prosím někdo . Mám Fabku 2 1,6 16V r. v. 2009 Vystřídaly jsme 3 snímače otaček a skončily od BOSCHe . Kabel vyměněnej až nad zadní sedačky . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.urbanek3 Vloženo 19. Únor 2018 Sdílet Vloženo 19. Únor 2018 Ložisko nebo ŘJ ABS? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jamal00 Vloženo 20. Únor 2018 Sdílet Vloženo 20. Únor 2018 No jo . Jenže jednotka (na autokelly) za 16000,- a ložisko zhruba za 5000,- . Na vyskoušení drahá záležitost . A právě to píše elekronická závada . tak přichází ta dražší . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.urbanek3 Vloženo 20. Únor 2018 Sdílet Vloženo 20. Únor 2018 Kostka ABS se dá sehnat z vrakoviště za 2000. ;-) To je na vyzkoušení ještě levnější ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jamal00 Vloženo 18. Březen 2018 Sdílet Vloženo 18. Březen 2018 To máš pravdu , dá se sehnat z vrakáče 1000,- až 3500,- . Tak už to mám snad opravený . Tak 2. den mi to nesvítí . Mám najeto kolem 1000km . Tak se vyměnil kabel ke kolu a zatím dobrý . Proměřovali jsme ho a byl špatný . Výměna proběhla ustřižením pod zadní sedačkou a nahrazením nového(naletováním a zasavením smrštovačkou )k čidlu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 20. leden 2019 Sdílet Vloženo 20. leden 2019 Ten samý problém, snímač levého zadního kola, blikaly abs, esp a tlak v pneumatikách, zadní levé demontováno, vyčištěno, kontrolně najeto 200km a zatím ok. Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.