Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 11 měsíců později...
Vloženo

Mám na originálních tlumičích najeto cca 200tis. a už k vůli té výdrži bych do ničeho jiného nešel. Nedávno jsem je nechával změřit a jsou stále v dobré kondici. Dorazy jsem měnil někdy kolem 100tis. a ted už jsou zase chycené, takže je vyměním společně s horním uložením, které už je taky špatné. Mě podvozek u SII přijde právě hodně nalazený do komfortu a to často jezdím i po silnicích nevalných kvalit :D  

Vloženo

Výdrž 200 tis. je fajn, ale klidně bych se spokojil s poloviční výdrží za cenu lepšího tlumení. Vůbec to naladění Superbu je takové zvláštní. Při pozvolných nerovnostech se to houpe, do zatáček naklání, ale při přejezdu drobných nerovností je to tvrdé a je cítit každý kamínek.

Vloženo

Co od sériového podvozku na autě o hmotnosti 1,8t čekáš? Jestli chceš houpačku, kup vzduch a pokud ostřejší podvozek, kup nějaký sportovní. Popř. štelovací s nastavením tuhosti, sériový podvozek bude vyhovovat většině uživatelů. 

Vloženo

váha asi nebude omluva, 2.0 tdi s dsg váží 1515 kg, což není tolik. A věřím, že klidně většině lidí může sériový podvozek vyhovovat, ale já se snažím zjistit, jestli má někdo zkušenost s nesériovými tlumiči, které by mohly komfort alespoň trochu vylepšit.

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

r_e_n_e: Mě zaujal test v posledním Světě motorů, kde většina neoriginálních tlumičů (byl to test na Octavii II) zcela nebo částečně propadla (buď kvalita nebo nevyváženost funkce stažení a roztažení). Originály Škoda test jednoznačně vyhrály. Takže tak... Ale zkušenost nemám.

Editováno: , autor: wizaard
Vloženo (editace)

r_e_n_e , máš tam nefunkční odkaz.

tak to je link z autokelly  dielov:

http://autokelly.sk/#PATH=31391882;5835877;5835909;5836129;35333999;34936660;32560274;33398640|CT=4|PCT=16|LNG=1

je to konkretne toto:

MO G1057 P/L tlumič pérování MONROE, plyno-kapalinový

67,47 Euro

MO E1357 P/L tlumič pérování MONROE, REFLEX

91,60 Euro  

TR JGT1054T Tlumič pérování TRW

pre PR- číslo: 1JA

pre PR- číslo: 1JL

77,81 Euro

TR JGT448T Tlumič pérování TRW

pre PR- číslo: 0AC

73,15 Euro 

TR JGT589T Tlumič pérování TRW

pre PR- číslo: 1X1

79,17 Euro 

SA 311346 Tlumič zadní SUPER TOURING

Strana montáże: Zadna naprava

101,96 Euro

VAG 1K0513029EN P/L tlumič pérování ORIGINÁL

60,59 Euro

KYB 349088 NovinkaTlumič pérování EXCEL-G

82,99 Euro

mate skusenosti s tlmicmi od SACHS?

Editováno: , autor: r_e_n_e
Vloženo (editace)

wizaard...Dobry clanok!

Ak je to pravda, tak idem do MONROE...Original je dvakrat drahsi. Aj ked hore cennik ukazuje nieco ine...podla VIN mi odpisali, ze stoji 138 Eur.

Dakujem za pomoc.

Editováno: , autor: r_e_n_e

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...