michaelcomfabia Vloženo 26. Březen 2015 Sdílet Vloženo 26. Březen 2015 (editace) Ahoj lidi potřebují poradit jak udělat pozicni svetla přímo v bkinkru jako to mají US auta:-D a jestli to je extra porušení zákonu :-\ jestli na to nějaký je:-P ? Jinak jsem si udělal na zadku 4 obrysova červená svetla to by snad vadit nemělo? Podle mě to zvyšuje bezpečnost ..kdyy praskne jedna tak stale je vidět obrys auta. Nejde jsem viděl článek že se to dá nastavit i na RJ ? Editováno: 26. Březen 2015, autor: michaelcomfabia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 26. Březen 2015 Sdílet Vloženo 26. Březen 2015 (editace) Já bych řekl že to je určitě zásah do auta takový že s tím nesmíš na silnici a seberou ti techničák první policajti kterým se bude chtít vylézt z auta.. Na STK neprojdeš ani kdyby jsi je uplácel a přijdeš i o 5 nebo dokonce možná 7 bodů z 12ti a k tomu pokuta do 5000 v blokovém řízení myslím ( odhaduju nejsem si jist cenou ) ale je to řízení vozidla technicky nezpůsobilého k provozu na pozemní komunikaci. Ikdyž by jsi měl platnou STK. A nemáš ani pravdu že když ti zdechne žárovka tak jde vidět obrys auta. Nejde. Zdechne ti jedno vlákno v té dvouvláknové na brzdě a nebude svítit ani druhá. To samé opačně. Máš to přeci zapojené do série .. A jseš první koho vidím že to takhle má .. A taky se divím, že ti to nepálí pojistku. Přeci jen je tam dvojnásobný odběr.. A zkoušel jsi zapnout zadní mlhovku? Pokud jsi to špatně napájel tak ti bude svítit i mhovka dvojitě .. Editováno: 26. Březen 2015, autor: Petrkiller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaelcomfabia Vloženo 26. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2015 (editace) Právě že kdyy nepůjde jedna jde stale druhá :-D už se mi to stalo že praskla spodní a přidaná šla:-D Tak to je az tak?:-\ No tak to abych dál dolů sakra :-D No tak práce na 10 minut nic se extra neděle:-D Jinak ja to viděl hodně na octavia 1 A jedná se se jen o 5v celkem 4 zarovky 20 v ...jinak brzda má jen jedna 21 v Editováno: 26. Březen 2015, autor: michaelcomfabia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaelcomfabia Vloženo 26. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2015 Ale nevidím problém těžko říct kdyy to mam stale v lampě vzadu a svítí to stejným výkonem A Nikoho neoslnuji? A svetla splňují to co mají snad ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaelcomfabia Vloženo 26. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2015 Jinak mlhouka oka vše je jako dřív jen je nahoře dvouvlako s kabelem:-. jinak pojistka je o půl nahoru;-) žádný problém není to nic složitého:-D spíš mam starost co už pozicni svetla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 26. Březen 2015 Sdílet Vloženo 26. Březen 2015 (editace) Jednou je to auto schválené se světly v zadu jen spodními a nahoře brzdy. někomu se může zdát že pořád brzdíš. Je to stejné jako bych si já dal do čoček místo schválených H7 xenonové výbojky . Ikdyby splňovaly všechno možné pro provoz a neosilňovaly, policajti by mě dali minimálně 2000 jak by to zjístili a ještě by mě je nechali sundat na cestě pokud by byli pedanti .. a to by mě ještě mohli vzít taky techničák a vše ostatní. Prostě je to zbytečné řešit. Je to technicky nezpůsobilé auto. Stačí si najít zákon o tom nebo sazebník pokut a tam to přímo máš. Já jezdím pořád a jestli jsem za 5 let co mám řidičák viděl 1 auto takové, je to hodně. Bohužel nemůžeš si auto upravit jak se ti zachce. Musíš dodržet jeho konstrukci a to platí i u světel. Můžeš maximálně zvětšovat kola (v rozsahu povoleném výrobcem podle velkého TP), upravovat části karoserie ale jen díly tomu určenými a schválenými a to je tak vše .. ostatní je nelegální a je to vyřešené Pokud by jsi rád měl 4 žárovky ve světlech, kup si F2 nebo octu 2 A vlastně teoreticky kdyby tě někdo naboural zezadu, možná by se těch světel mohl chytit a nakonec by policajti udělali ještě z tebe viníka ikdyž on nedodržel bezpečnou vzdálenost.. Editováno: 26. Březen 2015, autor: Petrkiller 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 26. Březen 2015 Sdílet Vloženo 26. Březen 2015 Ja to mam uz tri roky ......... na STK prskaji, ale jelikoz je znam tak v pohode ale at si davam bacha na policajty,.. jednou to resili, ale chtel po me seslapnout brzdu, ty svitili tak v pohode ... kdyz praskne jedno vlaknou, nevim proc by melo zaroven praskat i to druhe jsou nezavisle na sobe,.. jednou se mi stalo, ze se mi spojily kontakty a rozsvitila se mi kontrolka elektroniky,.. tak sem se podival a svitili mi vzadu porad brzdy,.. rozdelal opravil a pohoda Nezakonne to samozrejme je,... horni zarovka ma totoiz jiny rozptyl paraboly a lidi si mohou myslet ze brzdis,... ale je to malo kdy,... podle me, rpozhodne si myslet ze brdis, nez kdyz se nerozsviti ani jedno ze tri svetel, kdyz je i treti brzdove,.. takhle sem si jednou nevsimnul auta a uz mohla byt pohroma na svete ... samozrejme bych to odsral asi ja kazdopadne, dokodovat nic nejde, fabia se nevyvazela do USA takze neni proc ... reseni je v tomhle obvodu, to same, kdyz chces, aby ti svitila i druha mlhovka na prave strane, tu sem si taky dodelaval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaelcomfabia Vloženo 27. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 tak všechno udělám na 1 vypínač:-D chvíli si stím budu hrát ..... Ale nějaká rada jak udělat z předních bkinkru pozicni svetla?parkovací nepoužívám tak jsem chtěl využít proud z nich,ale potřebují aby z toho kabelu šel max 5v ....nějaký obvody;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
street-dog Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 A jedná se se jen o 5v celkem 4 zarovky 20 v ...jinak brzda má jen jedna 21 v Prvně bych ti poradil uvádět správný jednotky V nebo W ... a větu: potřebuji aby z toho kabelu šel max 5v ....nějaký obvody;-) - nějak nechápu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaelcomfabia Vloženo 27. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 Píšu přes t9 ,omlouvám se za chyby:-P nepoužívám parkovací zarovky tak se ptám jestli bych mohl tu dvou linku připojit k zarovce přímo na blinkr?ale kdyz to udělám tak bude svítit naplno :-\ Tak potřebují aby ten kabel nedával 12V ale max 5V ,aby žárovka v bkinkru svítila kolem 5W ? Pak se zapne blinkr a začne normálně blikat 21w a to pujde normálně z originalu kabelu,,stale se mluví jen o jedné zarovce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 Obávám se, že budeš přitahovat pozornost § 58 OBRYSOVÁ A PARKOVACÍ SVĚTLA: (1) - každé motorové vozidlo, které má nejméně čtyři kola, a každé motorové vozidlo se třemi koly uspořádanými symetricky k podélné středové ose motorového vozidla, musí být vybaveno k označení vnějších obrysů - dvěma předními obrysovými světly bílé barvy a dvěma zadními obrysovými světly červené barvy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaelcomfabia Vloženo 27. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 to mi je už taky jasný co jsem četl:-D Udělám si to na vypínač pro jistotu . Jinak nějaká rada jak bych mohl snížit to napětí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 Napeti snizis treba timto http://www.ebay.com/itm/1-Pcs-DC-DC-Buck-Converter-Step-Down-Module-LM2596-Power-Output-1-23V-30V-SU-/381042387088?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item58b7e56890 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 pozicky neboli parkovacku v blinkru taktez mam,... udelal sem to tak ze sem tam nasoukal rovnou celou patici a blinkr je tudiz zvlast mam to na zimnich svetlech - halogenech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaelcomfabia Vloženo 27. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 To jsem přemýšlel taky:-D ale nejaktivnější návod či fotky jak to udělat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 mam to na zimnich svetlech - halogenech Zimní světla? To jako na léto máš xenony? To ty xeny svítí (o tolik) hůře, že radši v období častých jízd po tmě se vracíš na halogen a děláš se dvakrát ročně s výměnou + prachy za nastavení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 navod je jednoduchej, proste rozebrat svetla a zkoumas a pasujes,... + musis vymyslet jak potom vymenit zarovicku,.... kdyz budes hledat, mozna u me v tematu,.... tak neco najdes, jinak to rozebirat nebudu, protoze to je na dlouho a tak i trochu moje tajemstvi one-z:.................. asi si budes myslet ze sem magor ale ano vymena svetel me zabere uz par minut a nastavovani, podle regloskopu mam zadarmo u ucnu v dilnach kde si to nastavuju stejne sam a za 5 min. sem pryc ........ xenony nemenim z toho duvodu ze sviti tak malo, ale spis, abych je usetril od sajrajtu, ktere stejne ani letosni zimu moc nebyli ........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 Tohle už se tadyk řešilo a někde byl odkaz na "modul" kde si připojil vstup buď od obrysu nebo vypínače a výstup si dal na + do blikača a jelo to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 jo jo, to je taky moznost stoji cca 400 kc, instalace jednodussi byt snad uz nemuze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaelcomfabia Vloženo 27. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 To jsem taky slyšel ale nikde jsem to nenašel:-\ ani téma ani modul který se dá někde koupit.....mě bude stačit dat jen na dvoulinKu od parkovacek ,,něco ?,,a pak už vím jak na to jen potřebují vědět co:-\ Prostě přívod od parkovacek dám na žárovku která po úpravě bude dávat max.5w Plus si pak natahnu kabel na přerušení obvodu az do kabiny se spínačem pro jistotu který přeruší komplet i vzadu to už taky mam dobře vymyšlené:-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosse tdi Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 Hýr... http://www.cybertronic-labs.cz/u-s-light-kit-i67c53 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 28. Březen 2015 Sdílet Vloženo 28. Březen 2015 mas to moc slozity, resil bych to tim modulem http://www.vwaudishop.cz/us-sviceni/sviceni-us-do-blikacu-vsechny-modely.html#.VRYEw_mG9q0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 28. Březen 2015 Sdílet Vloženo 28. Březen 2015 Nejlepší má koupit objímku http://www.vwaudishop.cz/us-sviceni/objimka-zarovky-pro-us-blikac-passat-b5.html#.VRZVlo4WGt8 a žárovku http://www.vwaudishop.cz/us-sviceni/zarovka-zlute-sklo-pro-us-blikac-passat-b5.html#.VRZVj44WGt9 a je to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 28. Březen 2015 Sdílet Vloženo 28. Březen 2015 a vyjde ho to draz takze nevim no podle me nejjednodussi je ten modul, jestli to tak chce ... schova ho i do svetla a policajti by nic teoreticky nezmohli ..... pak je ale samozrejme otazka ta, ze by mel mit vyndanou i parkovacku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 28. Březen 2015 Sdílet Vloženo 28. Březen 2015 Modul je sice levnější, ale tady máš 1 vlákno co furt trošku žhavý. U objímky máš 2 vlákna. Přijde mi to lepší než furt žhavit jednovláknovou žárovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.