romanciko Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Ahoj,při plynulé jízdě hlavně mimo obec tak cuká motor tak že úplně spadnou otáčky a po vyšlápnutí pedálu (plynu) to zase jede chvilku normálně.Prosím o radu,EGR ventil asi tito motory nemají že ,děkuji za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bjorn Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Možností je strašně moc. Od výfuku, přes lambdu, svíčky, kabely, netěsné sání, zapalovací modul až po škrtící klapku. Svítí něco na přístrojovce? Co diagnostika? Mění se to se zahřátím motoru? Jak jde motor do otáček po prudkém sešlápnutí plynu při volnoběhu? Zaváhá, poklesnou nepatrně otáčky, nebo plynule vyletí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanciko Vloženo 9. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 (editace) Nic nesvítí ani se nemění,auto jede normálně pak zničeho nic cukne jako by nedostal benzín nebo mě to připadá jako by došel benzín.Pak po vyšlápnutí pedálu to zase jede chvilku jak má,při stání prudce sešlápnu plyn a motor se chová ( plynule vyletí ) normálně žádné dušení ani cukání. Editováno: 9. Duben 2015, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bjorn Vloženo 9. Duben 2015 Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 Jak jsem psal... možností je moc. Pokud nic nesvítí, a nemáš možnost diagnostiky, tak bych se zaměřil na palivový filtr, svíčky, zapalovací kabely. Samozřejmě hádám, neznám servisní historii auta. Na kabely pozor, jsou to mršky zákeřné. Měnil jsem je nedávno a auto jelo na 3 válce. Nakonec jsem zjistil, že i nové byly KO :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanciko Vloženo 9. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2015 Jak jsem psal... možností je moc. Pokud nic nesvítí, a nemáš možnost diagnostiky, tak bych se zaměřil na palivový filtr, svíčky, zapalovací kabely. Samozřejmě hádám, neznám servisní historii auta. Na kabely pozor, jsou to mršky zákeřné. Měnil jsem je nedávno a auto jelo na 3 válce. Nakonec jsem zjistil, že i nové byly KO :-) Tak vše dám nové a pak se uvidí jak to bude dál,zatím děkuji za radu a já pak budu informovat jak dál to probíhá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 21. Duben 2015 Sdílet Vloženo 21. Duben 2015 Ahoj,při plynulé jízdě hlavně mimo obec tak cuká motor tak že úplně spadnou otáčky a po vyšlápnutí pedálu (plynu) to zase jede chvilku normálně.Prosím o radu,EGR ventil asi tito motory nemají že ,děkuji za radu. Niečo podobné sa stalo mne na octavii 1.6 74kw AKL, išiel som z kopca tak som vyradil rýchlosť motor zdochol a po naštartovaní motor išiel už trhano, pri akcelerácii silno trhal a čim viac plynu som pridal a vyššie otáčky boli tým viac trhal. Ako som prišiel domov som auto napichol na VCDS a vypísalo mi to chybu 00513 snimac otacok motora žiadny signal. Po vymazaní chyby sa chyba zobrazovala znova. Po vypnutí a zapnutí motora som už tú chybu vymazal bez toho aby sa znovu objavovala, po tomto motor išiel OK. Ale vidím to na to, že ten snímač budem musieť pozrieť či náhodou neni len konektor povolený alebo je ten snímač zlý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paulie_cz Vloženo 21. Duben 2015 Sdílet Vloženo 21. Duben 2015 Něco podobné mně dělala felda, sice 1.3mpi, byl taky špatný snímač otáček. Docela masná věc, drahé jak půl felicie.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 21. Duben 2015 Sdílet Vloženo 21. Duben 2015 Tá posledná veta ma teda rozosmiala. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanciko Vloženo 22. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 Dneska budu měnit škrticí klapku tak se uvidí jak to dopadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gaston 1 Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 Koukni v rozdělovači na čidlo zapalovačích impulzů,taky jsem měl problém,jednou to cukalo,jednou to vyplo motor a musel jsem znova nastartovat.Taky koukni na hřídelku palce,zda nemá vůli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bjorn Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Myslím, že problémy zapalování by byly na diagnostice... dej vědět jak jsi pochodil s tou škrtící klapkou, ale to není zrovna laciný díl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanciko Vloženo 24. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 Ahoj všem,tak nejprve děkuji za rady a pomoc vyřešit můj problém s autem.Nakonec to opravdu byla ta škrtící klapka,po vyměněné se vše vyřešilo.Nechapu proč ta diagnostika to ne na četla. Děkuji všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 Viete mi niekto poradiť čo mám skontrolovať keĎ, podľa DP je čidlo otáčok OK ale aj tak to vypisuje chybu 00513 že nemá žiadný signal, pozeral som aj kable a sú OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chase Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 Sam jsem se s tim zatim nesetkal, ale spravne by se cteni pameti zavad melo provadet s motorem ve volnobehu, nevim co se honilo v hlavne autorum programu RJ, ale je klidne mozne se v tvem pripade se predpoklada ze ctes pamet zavad a motor se toci, pokud ne automaticky ti to tam vyhodi zadny signal od snimace kliky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 keď mám naštartovaný motor na voľnobehu tak tá chyba sa tam objavuje stále.......po vypnutí a zapnutí klučika chybu vymažem a po naštartovaní motor ide v pohode, ale po zhasnutí a znova naštartovaní to zasa vypíše chybu a motor ide trhavo a nejde dobre do otáčok. Horšie je to, že podľa DP som to pomeral a všetko je správne tak nechápem v čom je chyba.....káble do RJ som kontroloval mali by byť OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chase Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 jestli mas signal i snimac promereny, pak bych se zamerit na vizualni kontrolu impulzniho kola na setrvacniku, jestli neni nejak poskozene, nebo nehaze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 To by potom mala ísť asi prevodovka dole že ?? Keby viem zohnať na skúšku od niekoho ten snímač na skúšku či to neni v ňom aj keď je premeraný a hodnoty sú spravne tak nemusí byť OK. Už pár krát sa to niekomu stalo zo snímačmi a aj lambda sondou, ta tiež občas vypíše chybu, že signal príliš malý, ale reguluje podľa všetkého dobre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chase Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 u tohoto motoru je tusim halluv snimac na rozdelovaci, takze dobre dostupny, vsak jsi ho promeroval, jiny snimac otacek tu neni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 (editace) No relatívne dobre dostupný musel som resp. môj tato ísť do jamy pod auto aby sme sa k nemu dostali a vymontovali. Inak po vymontovaní bol od oleja trochu to čo značí ? EDIT: podľa DP na motore 1.6 AKL by mal byť snimač otáčok na klukovom hriadeli. Editováno: 26. Duben 2015, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chase Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 (editace) nic pokazis tim kdyz rozdelovac spolecne se snimacem od oleju ocistis, tady olej nema co delat ...aha myslel jsem ze se bavime o motoru 1.6 55kW AEE Editováno: 26. Duben 2015, autor: chase Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 Este jeden poznatok za studena po vymazaní chyby sa už ďalej neobjavuje aj keď sa motor vypne a znova naštartuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chase Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 Tak pak bych se jeste podival na cidlo teploty, je zdvojene, muze ukazovat v pristrojovce spravne, ale do RJ mohou jit uplne jina data, preventivne vymenit, neni to zase takova palka http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/059919501.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 keď som ale pozeral teplotu cez VCDS tak normálne ukazovalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chase Vloženo 26. Duben 2015 Sdílet Vloženo 26. Duben 2015 tak pokud byl narust teploty linearni a neprerusovany, tak pak by i cidlo melo byt ok bavime se o motoru AKL 74kW? Ten ma teda cidla dve, impulzni snimac na klice mas zkontrolovany, tak jeste koukni na halluv snimac na vackove hrideli jestli ten je ok, stejne muzes jenom zkontrolovat napajeni, kostru, prubeh signalu spolecne se signalem kliky a jejich vzajemne polohy bez osciloskopu stejne nezkontrolujes, kdyby jsi byl z Brna, tak bych ti to zmeril Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.