Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ja si vždy myslel, že chyby ukazují jen zarovky, které mají nějaký např. bezpečnostní význam. Ale že to hlásí i dveře? Tomu se mi nechce věřit. Když jsem měl superba 2 a daval LED to stropu, tak to nic nehlasilo. Mám Superb 3 2018 a daval jsem LED na víko kufru, protože cele auto je LED jen kufr ne. Samozřejmě to zadnou chybu nehlásí. Tak mi to prijde jako ptákovina. 

Vloženo

Osvětlení dveří/interiéru

Světýlka v interiéru vozu, včetně osvětlení hran dveří (často tzv. odrazky/varovné světýlko ve dveřích), většina vozů Škoda nehlídá systémem kontroly prasklých žárovek. Tyto méně významné žárovky nebývají propojeny s kontrolním systémem a jejich výměna je většinou na uživateli – vozidlo na jejich selhání neupozorňuje hláškou na přístrojovce... 

Jsem psal, že je to blbost. 

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj, mám kameru 2q0980653 (Bez písmenka) na Superbu FL 2020. Je to opravdu základní kamera, na které nezprovozním lane assist (a případně i TSR)?

Vloženo

Naučte se už používat AI.... Lane Assist:

Dobrou zprávou je, že právě kamera 2Q0980653 byla do modelové řady Superb FL MY2020+ nasazena pro potřeby asistenčních funkcí, jako je Lane Assist (adaptivní vedení v jízdním pruhu). Umožňuje aktivaci Lane Assist – pokud je správně nakódována v řídicí jednotce a systém je softwarově podporován palubní sítí a displejem auta, lze tuto funkci zprovoznit i u aut původně bez této výbavy. U některých aut to vyžaduje vhodné čelní sklo s držákem kamery a následnou kalibraci.

TSR (Traffic Sign Recognition, čtení dopravních značek):

Pro tuto funkci je situace složitější. Aktivace TSR závisí nejen na správné kameře, ale i na SW výbavě auta – ne všechny řídicí jednotky a displeje základní Superb FL 2020 s kamerou 2Q0980653 podporují rozpoznávání dopravních značek. Někteří uživatelé na fórech uvádějí, že se funkci nepodařilo zprovoznit jen na základní kameře 2Q0980653, ačkoliv Lane Assist ano. V některých případech je pro spolehlivou funkci TSR vyžadována vyšší řada kamery (například 3Q0...6 54).

Vloženo

To se ti nepodařilo 🙂 No právě chatGPT řekl, že toto je základní jednotka, která to neumí.

Jestli s tím máš zkušenosti, dej mi vědět že to jde...zkusím to aktivovat ještě jednou. Jestli vycházíš stejně jako já z toho co ti řekne chatbot, tak to sem pls napiš.

Vloženo

Nemyslím si, že předmětem tohoto tématu je problematika využívání AI. 🤔

Navíc tahle "vymoženost" poslední doby nemá vždycky nejlepší výsledky.

Jako příklad třeba tohle:

AI_nezhasinejte_motor.thumb.jpg.e8e7176aa055ec55355e8ce0e72a4426.jpg

Dál už prosím jen diskuze relevantní ke kódování.

Vloženo (editace)

Neumí to asi ani to TSR....je to kamera jen na LED matrix.

Ještě jeden dotaz...stejný zdroj mi říká, že když koupím jinou sarší kameru A5, může být zamčená, pokdu nebyla při demontáži odhlášená. Takže z vrakáče nekupovat?

EDIT:
Carscaner s tím ELM237 to aktivoval na jeden klik. Mám to vyzkoušené. TSR tam není, ale pruh od 60kmh drží adaptivně. Ještě je tam možnost zapnout s touto kamerou TJA, je tam podmínka nějakých jednotek ACC atp..odpoledne to zkusím a dám sem vědět.

Editováno: , autor: Moik

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...