nenousek Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 Jaky mate z vyroby pneu na RS III a zkusenosti s nima? Ja mam Bridgestone 225/40 R18 a prijde mi, ze se docela dost rychle ojizdej. Mam na nich asi 15kkm a vzorku ubylo pocitam 40% +/-. Dezen jsem zatim nemeril, neb vzdycky zapomenu meridlo Nebo se na novy auta dava zamerne nejaka horsi guma, ktera je delana primo pro automobilku, a proste se rychlejc ojede? Neco jako kdyz koupim tiskarnu a je v ni jen pulka toneru... Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 (editace) De o to jak jezdis, auto je docela těžký a mas velký gumy... Normální gumy to SOU snad... Jestli najedes na letních třeba 40000km tak to je OK v tomhle rozměrů. Editováno: 12. Květen 2015, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nenousek Vloženo 12. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 Prave ze jezdim relativne normalne, na to ze to je RS. A 40kkm jsem na gumach driv obvykle najel, ale to jsem mel 185/60 R15. 205/55 R16 stacili ukrast i s autem uz po 5kkm Tohle nevim jestli da tolik, pocitam je to max na tuhle sezonu uz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 A co máš přesně - Bridgestone Potenza S001 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 14. Květen 2015 Sdílet Vloženo 14. Květen 2015 (editace) mne RSa prisla z fabriky na Conti SportContact 2 (225/40 R18). sada ma za sebou asi 22 tisic. dezen som nemeral, odhadujem to tak na 4 mm (na jesen mali po 15 tisicoch 5 a 6mm) co je horsie, tak na mokre uz citit, ze gumy stracaju prilnavost (bez toho aby clovek auto hnal k limitom) a aj na suchu priprudsich manevroch je auto vyrazne nedotacavejsie ako byvalo. kolega s podobnym najazdom ako ja, je v rovnakej situacii (ak nie este o nieco horsej) s Bridgestone Potenza S001 ono sa traduje (a nieco na tom asi bude), pneumatiky s nizsim profilom (na vacsich diskoch) sa deru rychlejsie... ked uz sme pri tejto teme. co by ste odporucili na ten rozmer? (na predoslych autach som mal disky do 16" a zatial som nenasiel letnu gumu, s ktorou by som bol uplne spokojny (z vyskusanych energy saver, primacy 3, conti sportcontact2, conti premiumcontact5, pirreli p7 - pri spatnom hodnoteni asi najvyvazenejsie co sa tyka jazdnych vlastnosti a zivotnosti boli pirelli. primacy 3 som mal iba jednu sezonu) Editováno: 14. Květen 2015, autor: PistaTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 14. Květen 2015 Sdílet Vloženo 14. Květen 2015 je to normálne , hlavne tieto sport gumy sú mäkké a rýchlo miznú , napríklad conti sport 5 , je to daň za jazdné vlastnosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nenousek Vloženo 15. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 @Napalm: jo @PistaTT: ako nove letne som v tomto rozmere pozeral Goodyear Eagle F1 Asymetric 2.asi by som ich aj zkusil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 je to normálne , hlavne tieto sport gumy sú mäkké a rýchlo miznú , napríklad conti sport 5 , je to daň za jazdné vlastnosti Já mám na SC5 aktuálně najeto téměř 40 tis. km a dezén je mezi 4 a 5 mm, takže bych o žádném rychlém mizení nemluvil. 225/40 R18. Jinak k původnímu dotazu, z výroby jsem měl také Potenzy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nenousek Vloženo 21. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 mne RSa prisla z fabriky na Conti SportContact 2 (225/40 R18). sada ma za sebou asi 22 tisic. dezen som nemeral, odhadujem to tak na 4 mm (na jesen mali po 15 tisicoch 5 a 6mm) co je horsie, tak na mokre uz citit, ze gumy stracaju prilnavost (bez toho aby clovek auto hnal k limitom) a aj na suchu priprudsich manevroch je auto vyrazne nedotacavejsie ako byvalo. kolega s podobnym najazdom ako ja, je v rovnakej situacii (ak nie este o nieco horsej) s Bridgestone Potenza S001 ono sa traduje (a nieco na tom asi bude), pneumatiky s nizsim profilom (na vacsich diskoch) sa deru rychlejsie... ked uz sme pri tejto teme. co by ste odporucili na ten rozmer? (na predoslych autach som mal disky do 16" a zatial som nenasiel letnu gumu, s ktorou by som bol uplne spokojny (z vyskusanych energy saver, primacy 3, conti sportcontact2, conti premiumcontact5, pirreli p7 - pri spatnom hodnoteni asi najvyvazenejsie co sa tyka jazdnych vlastnosti a zivotnosti boli pirelli. primacy 3 som mal iba jednu sezonu) Tak uz muzu bohuzel potvrdit taky. S BS Potenzou vyssi nedotacivost, nizsi prilnavost. Treba pri rychlejsim rozjezdu na svetlech (a to nemyslim trhani asfaltu, ale proste jen sviznejsi rozjezd), ma ASR cim dal vic problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czmiro Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 Ja mam Mischelinky 225/45 R17 a na servisu po 30.000km mi namerili 7mm. Znamej, co ma pneuservis, mi rikal, ze R18 a vyse se vseobecne vice sjizdeji nez R17 a nize. Pry je tam rozdil ve smesich, kdy R18 a vys se povazuji za "sportovni" pneumatiky a proto maji o neco mekci smesy. Jeden znamy ma Octu ciplou od MTM a "uzival" si ji tak, ze Continentaly menil po cca 23.000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 Ja na Continentálech 225/40/18 na předku po 20ti km 1,5mm (vyměněny) na zadku 4,5-5mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 1. Červen 2015 Sdílet Vloženo 1. Červen 2015 najazd na sade sa blizi k 25 tisicom a guma (conti sc2) mizne pred ocami... coskoro som na kontrolnych ryskach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 1. Červen 2015 Sdílet Vloženo 1. Červen 2015 najazd na sade sa blizi k 25 tisicom a guma (conti sc2) mizne pred ocami... coskoro som na kontrolnych ryskach Ubývají rychle ale jsou tiché a super sedí!!! Bridžky jsou hlučnejí a tvrdší!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 2. Červen 2015 Sdílet Vloženo 2. Červen 2015 nuz, uz par mesiacov, jak su viac zodrate, uz extra super nedrzia... na vode je to vyslovene slabota. co sa tyka hlucnosti, tak pri beznej jazde su fajn tiche, pri jazde na limite vyrazne viac piskaju (oproti potenza S001) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigfin Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 Objevil jsem na autě úplně náhodou zvláštní věc. Mám z výroby nasazené Bridgestone POTENZA S001 225/40 R18 a každá strana auta je obutá v jiném směru. Četl jsem na netu o asymetrii obutí, ale nemáte s tím někdo vlastní zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigfin Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 Všechna kola mají na vnější straně označení "OUTSIDE" a tak to má asi být. Jen je zvláštní, že na straně řidiče mají kola opačný směr drážek než na straně spolujezdce. Přední a zadní kolo je na každé straně obuté vždy stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigfin Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 (editace) Zdá se, že je tam šipka, která mi směřuje na jedné straně auta u obou kol dopředu a na druhé straně dozadu.Tak takhle vypadají -> Editováno: 20. Červen 2015, autor: bigfin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 Neries to, ak mas napis OUT na vonkajsej strane, tak je to OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigfin Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 Dík za rychlé reakce! Už jsem se k tomu i dogooglil a je to fakt OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigfin Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 Přiznám se, že má první reakce v garáži zahrnovala pěkných pár jmen na adresu znaku s šípem ....oki..tak je tentokrát beru zpět : o ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 (editace) P.S: Ak maju pneu znacku OUT, alebo OUTSIDE, tak po osadeni na auto by sa uz nemali vymienat prava za lavu a naopak....len predna dozadu a naopak (len v ramci jednej strany). Kdezto pneu, ktore maju sipku, alebo napis ROTATE (bez definicie vonkajsej a vnutornej strany), sa mozu medzi sebou prehadzovat lubovolne....ale neni to vzdy pravidlo. Editováno: 20. Červen 2015, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirek22 Vloženo 21. Červen 2015 Sdílet Vloženo 21. Červen 2015 A není to spíš obráceně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 21. Červen 2015 Sdílet Vloženo 21. Červen 2015 take mi to tak logocky prijde ze to ma byt opacne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 21. Červen 2015 Sdílet Vloženo 21. Červen 2015 No ked si zoberiem, ze chcem napr. prednu pravu pneu osadit na lavu stranu s napisom outside smerom von, tak ju osadim presne naopak, cize smer otacania kolesa bude opacny. Cize nie, ani logicky to nie je naopak 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.