Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj všichni kdo máte RS 1.4Tsi,

zaznamenal jste už někdo projevy natáhlého rozvodového řetězu, případně špatně funkčního napínáku u tohoto motoru. Mám motor CAVE najeto 62 000 a začíná to pěkně chrastit po startu,když s tím 2-3 dny nejedu. Delám pravidelný servis ve značkovém servisu, poslední při 57 700. Díky všem za rady a vlastní zkušenosti.

Vloženo

Čo znamená pravidelný servis? Ak tam meníš olej raz 30 tisíc, tak to je minimálny servis, nie pravidelný.

Inak CAVE je staršia verzia motoru v RS-ku a mala svoje muchy (je tu toho na fóre napísané dosť), neskôr bola nahradená už lepšou CTHE. Každopádne, zájdi do servisu a daj to skontrolovať. Ak povedia že je to ok, nech ti o tom vystavia protokol a keď to chrastí iba pár sekúnd, nejak extra to nerieš, hlavne ak to je iba po niekoľkých dňoch státia.
A ak jazdíš na ten premenlivý interval, tak na to zabudni a daj lepší olej. 5W-30-ky s VW 504.00 sú dobré oleje, ale do tohto motora by som určite dal 0W-40 alebo niektorú z lepších 5W-40-ok a interval maximálne 10 tisíc km.

• o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

Já osobně bych ti doporučil nechat vyměnit sadu rozvodů s číslem 03C198229C... Kde je součástí i nastavovač vačky který je také inovován.. ostatně jako kompletní rozvody i s ozubenejma kolama.. :) 

měl jsem ten stejný problém jako ty.. A po výměně je vše ok a při startu krásně potichu. :) 

• o 1 rok později...
Vloženo

Zdravím. 

Řeším problém s rozvodovou sadou na Rs. Ptal jsem se v autorizaku na cenu sady, ale bylo mi řečeno že sada se nedodává a po dílech je cena 22 000 Kč za materiál. Na Škoda dílech jsem našel jen sadu od Engine Teamu - má někdo zkušenosti? Případně ta 03C198229C pasuje na CAVE? Co jsem našel tak o CAVE tam nepíší. Díky za případné rady a zkušenosti. 

Vloženo

Ty 03C 198 229 C jsou pro 90kW verzi bez kompresoru, CAVE mají napsanou zde: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03c109158axxx-rozvodova-sada-1-4tsi-1-6-engineteam-25117.html  ale zda to pasuje, to netuším. Zkus se kdyžtak zeptat u VW nebo SEATu, měli stejný motor jak v Polu/Ibize, tak i v jiných modelech.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...