Menty91 Vloženo 7. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2015 Uvazuju nad panoramatickou strechou docela se mi to libi, jen skoda ze to nema stresni okno co by vyjelo. Mate s tim nekdo zkusenosti? Neni pak v kabine vedsi hluk? Pripadne v lete vedro ? Diky za nazory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Menty91 Vloženo 7. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 7. Červenec 2015 Tak jsem ji tam taky prihodil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DenisMms Vloženo 7. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2015 Ta střecha je hlavně designový prvek. Odlišíš se od ostatních, modrých a bílých fabií je spousta, ale se střechou neuvidíš. Hlučnost nepozoruji a ohledně teploty těžko říct. Teď když jsou tropy a auto stojí na slunci bude vyhřátaté každé. Klima ti to stejně hned vyhladí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Menty91 Vloženo 7. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 7. Červenec 2015 Budu mit hnedou topaz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 7. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2015 (editace) Strecha je z nekolika vrstev a je tonovana na nizkou tepelnou (u Roomsteru 20%) i svetelnou propustnost (u Roomsteru bylo 23%). Vyhodou je prosvetleny a vzdusnejsi interier. Roletu zatahuju jenom hodne zridka pri delsi ceste, kdy je velke vedro. Druhy Roomster je bez ni, ale nemam s nim najezdeno tolik (a za opravdu velkych veder), abych mohl s cistym svedomim rict jak velky rozdil to je. Dulezite je, ze si na strechu nestezuji spolucestujici. Co se tyce jizdnich vlastnosti, tak tam si nejsu jisty. Mame doma dva Roomstery. Jedno z aut ma najeto 115 tis. a ma 1.6/77kW, druhe ma necelych 60 tis. a 1.4/63kW. Vybava az na detaily totozna (u jednoho chybi loketni operka, u druheho ostrikovace svetel). Rozmery disku/pneu jsou stejne. Auto bez panoramy je o neco malo hbitejsi a o neco malo mene klidnejsi. Nejsu si jisty, jestli je to pouze vys polozenym tezistem (misto plechu a pricneho nosniku je vlepene laminovane sklo) Ja ju budu kazdopadne chtit do kazdeho dalsiho auta. U FIIIC by me stvala nutnost koupit i stresni nosic, ktery nechcu a je mne k nicemu. Editováno: 7. Červenec 2015, autor: bojler 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fero201 Vloženo 7. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2015 Aj ja ju mam a myslim že to teplo je rovnake či mas panoramu alebo klasiku...ale suhlasim je to desingova zaležitosť... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 8. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2015 Hoši a co kroucení karosérie, vrzání (protože je pevná, tak možná bude bez vrzání)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 8. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2015 Je to lepené sklo vs. plech s příčníkem. Odhadoval bych, že pevnost bude vyšší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 8. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2015 Problém ale je, že sklo je lepené a plech vařený + plechová střecha má právě ten příční mezi B sloupky, což panorama nemá. Takže tvůj odhad mi přijde chybný. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 8. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2015 Zkus zatlačit a zaklepat na plechovou střechu. Kdyby sklo bylo v gumě, neřekl bych. Z povahy věci se ale skleněná střecha kroutit nemůže, protože by praskla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 10. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2015 I ja bych si tipnul, ze pevnost bude u panorama strechy vyssi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Menty91 Vloženo 10. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2015 Pevnost je opravdu vyssi to jsem si pred obednanim zjistoval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 10. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2015 Pevnosť možno, ale bezpečnosť a ťažisko je vec druhá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 10. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2015 O bezpecnost bych v zadnem případě nemel strach, pripadnou zmenu teziste nemuzes jako bezny uzivatel nikdy poznat. Vzhledem k hmotnosti toho, co mas "dole" a rozdilu mezi hmotnosti strechy plechove a panoramy, bude posun teziste v beznych podminkach naprosto zanebatelny. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 11. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2015 Ani v pripade prevratenia na strechu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 11. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2015 Ne. At je to sklo ci nejaky polykarbonat, bezpecnostni slabina auta to urcite nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DenisMms Vloženo 11. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2015 Když jsem objednával fabii, tak mi prodejce říkal, že střecha je konstruována tak, že se střepy dovnitř nedostanou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Menty91 Vloženo 12. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2015 Presne tak strepy se dovnitr nedostanou taky mi to říkali . Naopak mi tvrdili, ze to sklo je tvořeno snad ze 4 vrstev a v případě převrácení na střechu se sklo jen poškrábe ale nevysype se do interieru, tak nevim Kazdopande nemam v planu dělat s autem kotrmelce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 22. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2015 (editace) Zkušenosti ze servisu - praskání skleněné střechy vlivem kroucení karoserie a rozdílné tepelné roztažnosti oceli a skla a rovněž stykem oceli a skla s tenkou mezivrstvou. Zkušenosti z provozu - nízká odolnost vúči silnému krupobití, například na plachtařských závodech se při blížící se bouřce schovají do hangáru nejdříve letadla a pak hned auta se skleněnou střechou. Ale jinak je to hezký. Editováno: 22. Listopad 2015, autor: dodge Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 22. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2015 ....nic proti tobě.....ale to jsou "keci v kleci" aneb "jedna paní povídala".....jezdím dlouhé léta do jednoho autorizovaného Škoda servisu, kde se znám jak s majitelem tak s veškerým personálem. Vedoucí servisu je můj velmi dobrý kamarád. A od začátku prodeje panoram do škodovky neřešili ani jednu stížnost na panoramatickou střechu. Bez jakýchkoliv problému. A že se jích zde na servisu vystřídá. Samozřejmě, že se sem tam může vyskytnout vadný kus, jako u všeho. Ale z tvého příspěvku to však vyznívá úplně /lidově řečeno/ na hov.. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 22. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2015 (editace) Bohužel to nejsou žádný kecy v kleci, ale informace od vedoucích autorizovaných servisů, a osobní zkušenosti uživatelů automobilů se skleněnou střechou. Přeji hodně štěstí se skleněnou střechou. Editováno: 23. Listopad 2015, autor: Pawouk Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje! Viz pravidla fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 22. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2015 .....osobní zkušenost mám 8 let......takže dosti dlouhá a najeto 320.000km....to si myslím udělá úsudek každý sám a o servisu jsem se zmíńoval v předešlém příspěvku, nemíním se opakovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 Zajímavé, co jsem viděl několik Roomsterů po větších kroupách, měly důlky v plechu, ale panoramu bez poškození. Bez výjimky. Dál tu máme na fóru řadu majitelů Roomsterů s panoramou a co se týká pevných střech (bez otvírání), byly nějaké problémy jenom s roletkami (propustnost, otevírání). Co vím, nebyl jediný případ samovolného prasknutí ani poškození kroupami. Určitě ne v tom smyslu, že by kroupy pocuchaly panoramu a plechy byly netknuté. To je vzhledem k tloušťce plechů současných aut skutečně úsměvné tvrzení. Slyšel jsem o nějakém praskání panoramy vlivem pnutí i jiné stesky, jenže to bylo u Peugeotu, případně u otevíracích střech. Kdyby nic jiného, tak ty řeči o nižší tuhosti karoserie jsou v případě Roomu/Rapidu/FIII úplně mimo, protože s pevnou panoramou je, jak už bylo výše řečeno, karoserie u Škodovek naopak tužší! Zkrátka není panorama jako panorama a co píše dodge, jsou opravdu jen kecy v kleci. U nás doma po zkušenostech s Roomsterem už jedině auto s panoramou! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skandy Vloženo 10. Červen 2016 Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 Zdravim rad by som sa informoval ako je to v pripade krupobitia. mozem sa obavat ze sa strecha rozbije? mam vyhliadnutu fabiu stouto strechou je to predvadzacka takze nemam moc na vyber. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Menty91 Vloženo 10. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 Nemusis se bat ja panoramu mam a zadny problem :-) je to tvrdsi nez klasicka lakovana strecha na te budes mit doliky po kroupech na panorame nic ja bych do ni sel znova 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.