Bery Vloženo 17. Září 2006 Sdílet Vloženo 17. Září 2006 Čauky. Chci se zeptat na jednu věc ohledně řízení.Když stojím na místě a zapnu motor a chci se třrba otočit na místě tedy se moc nepohybuju tak při točení volantem se ozývá takový bričivý zvuk jakoby to slo ze serva nebo ze šneku na tyči řízení. Nevím co to je.Když jedu a servo nemusí vynakládat tolik síly k otočení tak je to ok.Ale když jen stojím na místě a točím koly na L i P stranu ozývá se divný bručivý zvuk asi ze serva.Je cítit i ve volantu a je slyšet hlavně uprostřed auta.Venku není slyšet skoro nic.Známý má Mazdu dělalo mu to taky a prý vyměnil olej v servu a zas OK. Ale nevím, no.Nevíte co to může dělat??? Ale pneumatiky to nejsou :-) Tak co tedy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bery Vloženo 17. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Září 2006 Čauky. Chci se zeptat na jednu věc ohledně řízení.Když stojím na místě a zapnu motor a chci se třrba otočit na místě tedy se moc nepohybuju tak při točení volantem se ozývá takový bričivý zvuk jakoby to slo ze serva nebo ze šneku na tyči řízení. Nevím co to je.Když jedu a servo nemusí vynakládat tolik síly k otočení tak je to ok.Ale když jen stojím na místě a točím koly na L i P stranu ozývá se divný bručivý zvuk asi ze serva.Je cítit i ve volantu a je slyšet hlavně uprostřed auta.Venku není slyšet skoro nic.Známý má Mazdu dělalo mu to taky a prý vyměnil olej v servu a zas OK. Ale nevím, no.Nevíte co to může dělat??? Ale pneumatiky to nejsou :-) Tak co tedy... Jo a Octa je rv. 98 1,6 55KW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mara2000 Vloženo 17. Září 2006 Sdílet Vloženo 17. Září 2006 Pokud to neni moc nahlas tak je to OK ja na miste servo taky jemne slyším, ale pokud to neni v normě tak zkontrojul jestli neni někde skříplá hadice přívodu serva hlavně v místě nad alternatorem kde je přichicena sponou, tam mě to borec jednou ohnul když měnil rozvidy a to byl teprve rachot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 17. Září 2006 Sdílet Vloženo 17. Září 2006 taky je slyset ale pouze kdyz se otaci az do strany kde je omezovac tlaku - tam se to ma drzet co nejmene - nejkratsi dobu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
týráček Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 Mě to taky lehce vrzalo a když se vyměnil čep řízení na levém kole, tak to ztichlo. Čep měl vůli, když se za něj vzalo při zvednutém autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hensel Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 no to mě to po zimě vrzalo jako kráva vyměnili se gumičky stabíku a ramena, který to už potřebovaly a je to good Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vittorio Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 u tohoto motoru akorat rv 97 sem mel stejny problem. hure slo otacet volantem a derlalo to sileny zvuky...cerpadlo servorizeni vymeneno a byl pokoj...bylo to zpusobeno litymi koly 17 palcu a rozmerem pneumatik 225/45 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jsstanik Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 Mě taky dělalo řízení pazvuky, byl to čep řízení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bery Vloženo 21. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2006 Mě to taky lehce vrzalo a když se vyměnil čep řízení na levém kole, tak to ztichlo. Čep měl vůli, když se za něj vzalo při zvednutém autě. Zkusim kouknout na ten cep rizeni jesi neni nejaky divny.Pak me napadlo jeste servo a olej v nem nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SpeedyTuning Vloženo 21. Září 2006 Sdílet Vloženo 21. Září 2006 me to ted dela taky zvuky ale neni to huceni ale obcas nekde v rizeni jakoby lupne...takovej kovovej zvuk.... neni to vzdy, jen nekdy....treba po pul otacce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeoGe Vloženo 27. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2008 u tohoto motoru akorat rv 97 sem mel stejny problem. hure slo otacet volantem a derlalo to sileny zvuky...cerpadlo servorizeni vymeneno a byl pokoj...bylo to zpusobeno litymi koly 17 palcu a rozmerem pneumatik 225/45 Zdravim, Mám stejný rozměr kol a tento břinčivý zvuk při zatáčení se u mě také objevil. Chtěl jsem se zeptat na kolik vyjde oprava a jaké použít čerpadlo servořízení pro tyto kola? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 27. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2008 Nemusí to bejt nutně jen servo, občas to taky dělá ten tlumič nárazu řízení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
subz3ro Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 Najlepsie zacat vymenou hydraulickeho oleja v servoriadeni... po urcitom case od vymenu (tyzden az dva) by sa to malo ukludnit, ak je to sposobene bordelom... Naklady cca. 300 Kc. Ak to nepomoze, moze skusit tie ostatne veci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 29. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2008 Jo a Octa je rv. 98 1,6 55KW Já bych to nazval spíš takovým "kňučením". Taky mi to dělá jen při vytočení rejdu na místě. Asi je to normální, takže to neřeším. Po výměně oleje v převodovce vyměním i olej v servu. Za těch 9 let už se tam docela nadřel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciza007 Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 Ahoj,je to uz stare tema,ale presto se zkusim zeptat??..mam uplne ten samy problem a začlo to od doby kdy jsem špatne najel na starý železnični přejezd a zasekl jsem se tam,na chvilku...pak jsem odjel a pochvilce to začlo dělat..presne to samé (stejne zvuky)..Nevite nekdo čím to muže byt??moc dekuji za připadnou odpověd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 26. Duben 2017 Sdílet Vloženo 26. Duben 2017 Bud odchazi servo, nebo malo oleje . Navod na olej nize. Nejlepe odsat stary olej z nadobky, pote uvolnit na hrebeni hadicku- trubicku a pockat pri nastartovanem motoru, az olej vytece, pripadne par krat zatocit do vsech stran. Pote dotahnout hadici nebo trubku a dolit do serva olej. Za chvilku si to natahne z nadobky a musi se opet dolit dle merky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas348 Vloženo 1. Březen 2019 Sdílet Vloženo 1. Březen 2019 Mám Octávku 1,6 75kw a dnes jsem si všiml při parkování, že při otáčení volantem na obě strany se ozývá tlumené cvakání, které si dříve určitě neozývalo. Žádná kontrolka nesvítí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.