FreeCZman Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 Omlouvám se za nové téma, ale tuto problematiku jsem tu našel jen u motorů PD. Mám Superb 2009 s tímto motorem a po výměně rozvodů mám průměrnou spotřebu na běžných trasách kolem 6,5 - 6,7 l/100km. Běžně jsem tyto cesty ale jezdil (bez rozdílu ročního období) za 4,9 - 5,2 l/100km. Snažil jsem se podle dostupných informací změřit rozdíl kliky a vačky na 4 kanále, blok 4, ale tato veličina tam není. Našel jsem jen na kanále 51 a bloku4 hodnotu "Idle Stabilization" a ta má hodnotu -3,2 stupně. Dokážete mi někdo prosím říct, jestli je to špatně, nebo ten údaj najdu jinde? Spotřeba je otřesná. Dělal mi to autorizovaný servis (rozvody, pumpa), tak jestli to mám reklamovat. Auto jde i méně za plynem. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deepness Vloženo 16. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2015 Asi je to hloupost, ale zkusím to, když jsem dělal rozvody na Octavii 1 1,9Tdi, 66kW tak jsem měl velkou spotřebu, ale ten mechanik co mi to dělal, tak mi tam nenastavil předvstřik a to byl ten problém, potom jsem jel k jinému a ten to zjistil a klepal si na čelo, co to bylo za blbce. Ale skutečně nevím, toto je asi úplně jiný motor, takže to tam asi bude jinak... jen takový nápad... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 mám na Vás dotaz , kolik stupnů má být na vačkovém hřídeli úhel natočení ? v kanále 51 mám na volnoběh studený -3,6 a teplý motor 4,05 údajně by mělo být +- 1,5 , PD nastavuju co nejklíže k nule ale cr nejsem si jist . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 CR-ka vždy na prípravky a nikdy nebol problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 díky za reakci ale já se neptal na přípravky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Jedine překontrolovat nastaveni znovu na přípravky. Kdyz na klice , vacce a cerpadle sednou tak je vse v poradku. Jedine tak budes mit klid. Nic jinyho se tam nenastavuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 on sa ale nepýtal na prípravky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan444 Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 mám ten istý motor a rozvody som si robil sám a nastavujú sa len cez prípravy pri montáži, niečo ti zle nastavili al. tam máš inú poruchu, radia ti tu dobre že si musíš dať skontrolovať rozvod cez prípravky a potom hľadať inú príčinu. Aretuje sa aj vysokotlakové čerpadlo - kvôli tlaku paliva (pripojil by som prílohu ale neviem nájsť ikonku - spinka?? ) Taktiež treba skontrolovať prídavné čerpadlo nafty, ovládacie ventily, filtre paliva atď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 jo vím budu to kontrolovat a kdyžtak to přenastavím , je to asi o zub CRku to nevadí dorovná si to ale pak ty přizky tam jsou , tak uvidím až to oddekluju. díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 nastaveno na přípravky klika zaaretovaná ale neseděla vačka a čerpadlo tak hnuto s nima na přípravky a synchronizace je ted -0,45, vrčí chytá jede stejně tak budu pozorovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Únor 2016 Sdílet Vloženo 12. Únor 2016 ani to nebolelo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FreeCZman Vloženo 14. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 Tak sem nechal rozvody zkontrolovat jinde v autorizovaném servisu a byly posunuté - mimo toleranci. Znovu je nastavili, motor běží klidněji a spotřeba se zlepšila - více méně na původní hodnoty před výměnou rozvodů. Mechanik mi říkal, že se to u CR tak moc nestává, ale že už to několikrát zažil, že to někde někdo neudělá úplně dobře a auto se pak chová takhle. V původním servisu, kde rozvody dělali mi při reklamaci asi měsíc po opravě tvrdili že to dělají na přípravky a že je to nemožné udělat špatně, ani to nechtěli zkontrolovat, tak sem musel jinam a ejhle.. ono to jde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 neviete kde by sa dali kupit tie pripravky? Nepojde vymena rozvodov na CBBB motore bez nich? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 15. Únor 2016 Sdílet Vloženo 15. Únor 2016 přípravky koupíš na netu je jich tu mraky naprodej ,používám tuto sadu a na CRko potřebuji jen 3 přípravky z této sady . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 15. Únor 2016 Sdílet Vloženo 15. Únor 2016 Nepojde vymena rozvodov na CBBB motore bez nich? Pôjde,všetko ide,ale potom vznikajú podobné problémy,ako popisuje toto vlákno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 16. Únor 2016 Sdílet Vloženo 16. Únor 2016 Presne tak jak pise libero asi by se to dalo klasicky poznacit fixou jako se to delalo driv .ale pak ty ruzny odchylky takhle si zastavis vsechny kola a nejde to dat spatne. Napr. Na rotacce treba predvstrik taky neudelas bez diagnostiky. A proto na vsechno jsou pripravky a pomucky aby to bylo ok.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 28. Únor 2016 Sdílet Vloženo 28. Únor 2016 Tak pripravky mame... Ako je to s diagnostikou? Mam kabel..... Staci mi na spatnu kontrolu VCDS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 28. Únor 2016 Sdílet Vloženo 28. Únor 2016 Stacia ti prípravky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 29. Únor 2016 Sdílet Vloženo 29. Únor 2016 Paradoxne se mi zda ze se mi spotreba trochu zvedla vse na pripravkach, co pozoruju tak co dilek na budiku paliva to je cca 50 km kdyz jedu prahu a zpet tak mi to vycuclo 1/4nadrze neco kolem 200km ale zpet jsem zase jel furt 180. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 29. Únor 2016 Sdílet Vloženo 29. Únor 2016 na volnoběh klasika 0,6l ale průměr jsem víš na 7 litrů zasranej comonrail zlatý pdčko co jsem měl v o2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.